ماده 4 قانون ایمنی راه ها و راه آهن

متن کامل ماده 4 قانون ایمنی راه ها و راه آهن.

ماده ۴ قانون ایمنی راه ها و راه آهن

متن کامل ماده ۴ قانون ایمنی راه ها و راه آهن.

ماده 4  قانون ایمنی راه ها و راه آهن

ماده 4 ـ ورود و عبور عابرین پیاده و انواع وسائط نقلیه غیرمجاز و عبور دادن دام در آزادراه ها و همچنین توقف وسائط نقلیه در خطوط عبور ممنوع است.

ماده 4 قانون ایمنی راه ها و راه آهن مصوب 1349/04/07

ماده ۴ قانون ایمنی راه ها و راه آهن

ممشاهده ماده ۴ قانون ایمنی راه ها و راه آهن مصوب 1349/04/07

قانون ایمنی راه ها و راه آهن / ماده 4

ماده ۴ قانون ایمنی راه ها و راه آهن

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۴۹/۰۴/۰۷

متن ماده 4
قانون ایمنی راه ها و راه آهن

مصوب ۱۳۴۹/۰۴/۰۷
  • ماده ۴ قانون ایمنی راه ها و راه آهن

    متن کامل 4 ماده

    مصوب ۱۳۴۹/۰۴/۰۷
متن ماده ۴

ماده 4 ـ ورود و عبور عابرین پیاده و انواع وسائط نقلیه غیرمجاز و عبور دادن دام در آزادراه ها و همچنین توقف وسائط نقلیه در خطوط عبور ممنوع است.

هرگاه به جهات مذکور حادثه ای واقع شود که منجر به ضرب یا جرح یا قتل یا خسارت مالی شود راننده مجاز که وسیله نقلیه او مجاز به حرکت در آزاد راه باشد نسبت به موارد فوق مسئولیتی نخواهد داشت. ولی در هر حال مکلف است در صورت بروز حادثه وسیله نقلیه را در شانه سمت راست متوقف نموده و مصدوم را با وسیله نقلیه خود یا وسیله دیگر بلافاصله به اولین درمانگاه یا بیمارستان برساند و مراتب را به مامورین انتظامی اطلاع دهد. عدم مسئولیت راننده مذکور مانع استفاده شخص ثالث از مقررات بیمه نخواهد بود.
تبصره 1 ـ وزارت راه مکلف است محل های توقف ضروری مجاز وسائط نقلیه در طول آزادراه ها را ایجاد کند.
تبصره 2 ـ وسائل نقلیه غیر مجازی که به طور موقت و به سبب ضرورت و ماموریت های ضروری می بایست در بزرگراه تردد نمایند فقط با اجازه وزیر راه و ترابری و یا معاونین راهداری و حمل و نقل وی و یا بالاترین مقام اجرایی ادارات کل راه و ترابری استانها در حوزه استحفاظی خود و با نصب تابلو " عبور آزاد از بزرگراه" در پشت وسیله نقلیه که به وسیله پلیس راه به راننده تحویل و اخذ خواهد شد می توانند وارد بزرگراه شوند. تابلو فوق الذکر به تعداد لازم توسط وزارت راه و ترابری تهیه و تحویل پلیس راه می گردد. (الحاقی 07/1/1367)
تعیین حداقل و حداکثر سرعت آن گونه وسائل طبق آیین نامه ای خواهد بود که به تصویب وزارت راه و ترابری می رسد.
تبصره 3 ـ مامورین سازمان های دولتی و انتظامی و یا افرادی که به سبب ضرورت جهت انجام ماموریت و ارائه خدمات در سطح یا حاشیه بزرگراهها به صورت پیاده تردد یا توقف می نمایند با رعایت ضوابط ایمنی در صورت بروز حادثه از شمول حکم ماده 4 مستثنی می باشند و مسئولیت راننده مقصر وسیله نقلیه مجاز که منجر به تصادف شده است به قوت خود باقی است. (الحاقی 07/1/1367)
تبصره 4 ـ وسایل نقلیه غیر مجاز به عبور از آزادراه ها که طبق این ماده واحده مجوز عبور می گیرند موظف هستند از خطوط مجاز در آزادراه ها عبور و مرور نمایند. (الحاقی 07/1/1367)

ماده 3 ـ وزارت راه مکلف است در هر آزادراه حداقل و حداکثر سرعت همچنین انواع وسائط نقلیه ای که عبور آنها مجاز نیست با نصب علائم مشخص کند و نیز کلیه علائم مربوط به مقررات رانندگی و محلهای توقف مجاز و سایر علائم لازم را که برای پیشگیری از خطرات احتمالی تصادف لازم است در طول راه برای اطلاع رانندگان نصب کند.

نمایش ماده

ماده 5 ـ دولت می تواند با تصویب کمیسیون مسکن و شهرسازی و راه و ترابری و کمیسیون امور اقتصادی و دارایی و تعاون مجلس شورای اسلامی برای آزادراه ها عوارض مناسبی تعیین و وصول کند.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 99-16/10-1233 ح - مورخ 1399/09/03
همان طور که مستحضرید ماده 4 قانون ایمنی راه و راه آهن از جمله مواد منحصر به فرد قانونی است که تکلیف مسئوولیت در تصادفات در آزاد راهها را با رعایت شروطی مشخص کرده است متن قانون ماده 4-ورود و عبور عابرین و انواع وسائط نقلیه غیر مجاز و عبور دادن دام در شاهراه ها و همچنین توقف وسائط نقلیه در خطوط عبور ممنوع است هرگاه به جهات مذکور حادثه ای واقع شود که منجر به ضرب یا جرح یا قتل یا خسارت مالی شود راننده مجاز که وسیله نقلیه او مجاز به حرکت در شاهراه باشد نسبت به موادر فوق مسئوولیتی نخواهد داشت ولی در هر حال مکلف است در صورت بروز حادثه وسیله نقلیه را در شانه سمت راست متوقف نموده و مصدوم را با وسیله نقلیه خود یا وسیله دیگر بلافاصله به اولین درمانگاه یا بیمارستان برساند و مراتب را به مامورین انتظامی اطلاع دهد عدم مسئوولیت راننده مذکور مانع استفاده شخص ثالث از مقررات بیمه نخواهد بود. همان¬طور که ملاحظه می شود راننده خودروی مجاز در صورت برخورد با عبور پیاده و موارد دیگری که ذکر شده مسئوولیتی ندارد ولی اعلام شده عدم مسئوولیت راننده مانع استفاده شخص ثالث از مزایای بیمه نیست با توجه به این¬که در تصادفات واقع شده در آزاد راه نظریات متفاوتی از سوی کارشناسان تصادف ارائه می شود خواهشمند است اعلام فرمایید. 1-عدم مسئوولیت ذکر شده در قانون شامل مسئوولیت کیفری و مدنی است یا تنها مسئوولیت مدنی مدنظر است؟ 2-بعضی از کارشناسان مفاد ماده 4 قانون مذکور را رعایت ننموده و با توجه به مفاد آیین نامه راهنمایی و رانندگی به روال عادی به تصادف رسیدگی می کنند و راننده خودروی مجاز را در تصادف مسئوولیت می دهند آیا کارشناسان می توانند ماده فوق را نادیده گرفته و به راننده خودروی مجاز که شرایط مندرج در ماده را رعایت نموده است درعلت تصادف مسئوولیت بدهند؟
ماده 4  قانون ایمنی راه ها و راه آهن

ماده ۴ قانون ایمنی راه ها و راه آهن

متن کامل ماده ۴ قانون ایمنی راه ها و راه آهن.

ماده 4 قانون ایمنی راه ها و راه آهن

متن کامل ماده 4 قانون ایمنی راه ها و راه آهن.

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM