ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

متن کامل ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری.

ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

متن کامل ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری.

ماده 8  لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

ماده 8 ـ به اشخاص زیر پروانه وکالت درجه اول از طرف کانون وکلاء داده می شود:

ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1333/12/05

ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

ممشاهده ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1333/12/05

لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری / ماده 8

ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۳۳/۱۲/۰۵

متن ماده 8
لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

مصوب ۱۳۳۳/۱۲/۰۵
  • ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

    متن کامل 8 ماده

    مصوب ۱۳۳۳/۱۲/۰۵
متن ماده ۸

ماده 8 ـ به اشخاص زیر پروانه وکالت درجه اول از طرف کانون وکلاء داده می شود:

الف ـ به کسانی که دارای ده سال متوالی یا پانزده سال متناوب سابقه خدمات قضایی بوده و لااقل پنج سال ریاست یا عضویت دادگاه داشته باشند و سلب صلاحیت قضایی از آنها از طرف دادگاه عالی انتظامی قضات نشده باشد.
ب ـ کسانی که دارای دانشنامه لیسانس بوده و 5 سال سابقه خدمات قضایی داشته باشند و سلب صلاحیت قضایی از طرف دادگاه عالی انتظامی از آنها نشده باشد.
ج ـ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با گذراندن یک دوره کامل نمایندگی که دارای لیسانس قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم و 5 سال سابقه کار قضایی در محاکم باشند. (اصلاحی 15/04/1373)
د ـ کلیه کسانی که دارای لیسانس حقوق قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل 5 سال سابقه کار متوالی یا 10 سال متناوب در سمت های حقوقی در دستگاه های دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجرای این قانون با داشتن سی سال سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی. (الحاقی 15/04/1373)
تبصره 1 ـ کسانی که دارای دانشنامه لیسانس بوده و دو سال سابقه خدمت قضایی داشته باشند از انجام دوره کارآموزی معاف می باشند. ولی در این مورد مدت انتظار خدمت از لحاظ اخذ پروانه وکالت جزء خدمت محسوب نمی شود.
تبصره 2 ـ کانون ملزم است در مورد تقاضاهای پروانه کارآموزی یا وکالت ظرف مدت شش ماه اتخاذ تصمیم نماید. (الحاقی 15/04/1373)

ماده 7 ـ از تاریخ اجراء این قانون فقط به کسانی پروانه وکالت داده می شود که از دانشکده های حقوق داخله و یا خارجه دارای دانشنامه لیسانس باشند. اشخاص مزبور پس از اخذ پروانه وکالت مکلف هستند لااقل یک سال به کارآموزی اشتغال ورزند پس از اختیار و قبول آنان پروانه وکالت پایه یک داده می شود.

نمایش ماده

ماده 9 ـ کسانی که تا این تاریخ دارای پروانه وکالت بوده و سلب صلاحیت از آنان نشده وکیل دادگستری شناخته می شود:

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 98-98-609 ع - مورخ 1398/05/28
طبق بند د الحاقی به ماده 8 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری کلیه کسانی که دارای لیسانس حقوق قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل 5 سال سابقه کار متوالی یا 10 سال متناوب در سمت های حقوقی در دستگاههای دولتی وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و بعد از اجرای این قانون با داشتن 30 سال سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کار آموزی می توانند پروانه وکالت دریافت دارند لذا با عنایت به ماده 5 قانون محاسبات عمومی کشور و تبصره آن و قانون الحاق جهاد دانشگاهی به فهرست قانون نهادها و موسسات عمومی غیر دولتی مصوب 1376 و همچنین تبصره 1 ماده 2 آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب 1373 سوال: آیا جهاد دانشگاهی نیز مشمول بند د الحاقی به ماده 8 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری می باشد ؟ بر این اساس آیا نیروهای بازنشسته در دفتر حقوقی جهاد دانشگاهی می توانند از این امتیاز بهره مند شوند؟
2
نظریه مشورتی شماره 96-58-2062 - مورخ 1397/03/05
1-نظر به اینکه طبق بند "الف" ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری اشخاصی که دارای سابقه خدمات قضایی هستند؛ با احراز شرایط پیش بینی شده در قانون مزبور و طبق بند "و" ماده 15 قانون کارشناسان رسمی دادگستری اشخاص با مدارک و سوابق خدمت مصرح در قانون مزبور ولو بازنشسته باشند قادر به اخذ پروانه وکالت و پروانه کارشناسی رسمی دادگستری می-باشند استنباط می گردد که وحدت ملاک هر دو قانون دلالت بر استفاده و به کارگیری اشخاص خبره در امور را دارد که طبعا مستلزم کسب تجربه طی سال های متمادی بوده و شرط سنی یا بازنشسته شدن این افراد نمی تواند به عنوان یکی از موانع به کارگیری این افراد در دستگاه های دولتی و عمومی باشد و وکیل دادگستری یا کارشناس رسمی منصب جدیدی است که برابر قانون به افراد بازنشسته و به استثناء داده شده است. 2- از طرفی برابر قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان که در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیستم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب گردیده "به کارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند در دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386/07/08 و کلیه دستگاه هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده می کنند ممنوع می باشد." 3- در حال حاضر دستگاه های مشمول ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری از افرادی که بازنشسته شده اند ولی برابر قانون اقدام به اخذ پروانه وکالت یا کارشناسی رسمی دادگستری نموده اند به عنوان مشاور حقوقی و یا کارشناس خارج از محدودیت های مذکور در قوانین مرتبط با منع به کارگیری بازنشستگان قرارداد منعقد و استفاده می نماید. 4- با توجه به موارد فوق الذکر استدعا دارد دستور فرمایند موضوع مورد بررسی حقوقی قرار گرفته و در پاسخ اعلام شود آیا ممنوعیت و محدودیت مذکور در قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مشمول وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی ولو اینکه قبلا از سمت اداری بازنشسته شده اند می گردد یا خیر؟
3
نظریه مشورتی شماره 96-58-2062 - مورخ 1397/03/05
1-نظر به اینکه طبق بند "الف" ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری اشخاصی که دارای سابقه خدمات قضایی هستند؛ با احراز شرایط پیش بینی شده در قانون مزبور و طبق بند "و" ماده 15 قانون کارشناسان رسمی دادگستری اشخاص با مدارک و سوابق خدمت مصرح در قانون مزبور ولو بازنشسته باشند قادر به اخذ پروانه وکالت و پروانه کارشناسی رسمی دادگستری می باشند استنباط می گردد که وحدت ملاک هر دو قانون دلالت بر استفاده و به کارگیری اشخاص خبره در امور را دارد که طبعا مستلزم کسب تجربه طی سال های متمادی بوده و شرط سنی یا بازنشسته شدن این افراد نمی تواند به عنوان یکی از موانع به کارگیری این افراد در دستگاه های دولتی و عمومی باشد و وکیل دادگستری یا کارشناس رسمی منصب جدیدی است که برابر قانون به افراد بازنشسته و به استثناء داده شده است. 2- از طرفی برابر قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان که در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیستم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب گردیده "به کارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند در دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386/07/08 و کلیه دستگاه هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده می کنند ممنوع می باشد." 3- در حال حاضر دستگاه های مشمول ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری از افرادی که بازنشسته شده اند ولی برابر قانون اقدام به اخذ پروانه وکالت یا کارشناسی رسمی دادگستری نموده اند به عنوان مشاور حقوقی و یا کارشناس خارج از محدودیت های مذکور در قوانین مرتبط با منع به کارگیری بازنشستگان قرارداد منعقد و استفاده می نماید. 4- با توجه به موارد فوق الذکر استدعا دارد دستور فرمایند موضوع مورد بررسی حقوقی قرار گرفته و در پاسخ اعلام شود آیا ممنوعیت و محدودیت مذکور در قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مشمول وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی ولو اینکه قبلا از سمت اداری بازنشسته شده اند می گردد یا خیر؟
4
نظریه مشورتی شماره 1207-97-96 - مورخ 1396/07/17
نظر به اینکه برابر بندهای الف و ب ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری به افرادی که از سوی دادگاه عالی انتظامی قضات سلب صلاحیت قضایی شده باشند پروانه وکالت داده نمی شود حال: الف: آیا حکم ماده مذکور قابلیت تسری به احکام سلب صلاحیت صادره از سوی دادگاه عالی صلاحیت موضوع ماده 46 قانون نظارت بر رفتار قضات را دارد یا خیر؟ ب-در صورت قابلیت تسری آیا میان مجازات های ماده مذکور می توان قایل به تفکیک شد؟ برای مثال اگر قاضی محکوم به سلب صلاحیت و بازخریدی شده باشد از اخذ پروانه محروم می باشد یا خیر.
ماده 8  لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

متن کامل ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری.

ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

متن کامل ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری.

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM