ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

متن کامل ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.

ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

متن کامل ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.

ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 20ـ وسایل نقلیه مورد استفاده در حمل قاچاق کالای موضوع ماده (18) این قانون اعم از زمینی دریایی و هوایی به شرح زیر ضبط می‏گردد:

ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392/10/03

ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ممشاهده ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392/10/03

قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز / ماده 20

ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳

متن ماده 20
قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
  • ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

    متن کامل 20 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
متن ماده ۲۰

ماده 20ـ وسایل نقلیه مورد استفاده در حمل قاچاق کالای موضوع ماده (18) این قانون اعم از زمینی دریایی و هوایی به شرح زیر ضبط می‏گردد:

الف ـ وسایل نقلیه سبک در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا بیشتر باشد.
ب ـ وسایل نقلیه نیمه سنگین زمینی در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه سیصد میلیون (300.000.000) ریال یا بیشتر باشد.
پ ـ وسایل نقلیه نیمه سنگین هوایی و دریایی در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه نهصد میلیون (900.000.000) ریال یا بیشتر باشد.
ت ـ وسایل نقلیه سنگین زمینی در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه یک میلیارد (1.000.000.000) ریال یا بیشتر باشد.
ث ـ وسایل نقلیه سنگین هوایی و دریایی در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه سه میلیارد(3.000.000.000)ریال یا بیشتر باشد.
تبصره 1ـ در غیر از موارد فوق وسیله نقلیه توقیف می شود و در صورتی که محکوم علیه ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی جریمه نقدی مورد حکم را نپردازد از محل فروش وسیله نقلیه برداشت و مابقی به مالک مسترد می‏گردد.
در هر مرحله از رسیدگی چنانچه متهم وثیقه ای معادل حداکثر جزای نقدی تودیع نماید از وسیله نقلیه رفع توقیف می شود. (الحاقی 21/07/1394)
تبصره 2ـ در صورتی که ارتکاب جرم قاچاق با هر یک از انواع وسایل نقلیه مذکور حداقل سه بار تکرار شود و ارزش کالا در مجموع معادل یا بیشتر از مبالغ این ماده ‏باشد وسیله نقلیه ضبط می شود.
تبصره 3ـ مصادیق وسایل نقلیه در این ماده به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.
تبصره 4ـ در صورتی که وسیله نقلیه متعلق به شخصی غیر از مرتکب قاچاق باشد و از قرائنی از قبیل سابقه مرتکب ثابت شود با علم و اطلاع مالک برای ارتکاب قاچاق در اختیار وی قرار گرفته است وسیله نقلیه ضبط می شود و در غیر این صورت وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جریمه نقدی مرتکب اضافه می گردد.
تبصره 5 ـ درصورتی که وسیله نقلیه بلاصاحب یا صاحب متواری و یا مجهول المالک باشد عین وسیله نقلیه به نهاد ماذون از سوی ولی فقیه تحویل می‏شود و یا با هماهنگی و اخذ مجوز فروش از نهاد ماذون کالای مزبور توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به فروش می رسد و وجوه حاصل از آن به حساب نهاد ماذون از سوی ولی فقیه واریز می‏شود.

ماده 19ـ در صورتی که کالای قاچاق موضوع ماده (18) این قانون با کالای دیگر مخلوط شود و امکان تفکیک وجود نداشته باشد تمام کالا ضبط و پس از کسر جریمه های ماده مذکور و سایر هزینه­های قانونی به نسبت کالای غیر قاچاق از حاصل فروش به مالک مسترد می شود.

نمایش ماده

ماده 21ـ در صورتی که ارزش کالای قاچاق و یا ارز مکشوفه موضوع ماده (18) این قانون برابر تشخیص اولیه دستگاه کاشف معادل ده میلیون (10.000.000) ریال یا کمتر باشد با قید در صورتجلسه کشف به امضای متهم می رسد و در صورت استنکاف مراتب در صورتجلسه کشف قید و حسب مورد کالا ضبط و به همراه صورتجلسه به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تحویل می شود و ارز مکشوفه به حساب مشخص شده توسط بانک...

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 1446-51-95 - مورخ 1395/10/22
با عنایت به اینکه ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 3/10/92 در حمل قاچاق کالای موضوع ماده 18 این قانون در بند الف اشاره شده وسایل نقلیه سبک در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه یکصد میلیون ریال یا بیشتر باشد ضبط می شود که 3 نفر کالای قاچاق را 3 نفری با خودروی یکی از بستگانش 3 نفری حمل کنند و ارزش کالا 178500000 یکصدو هفتاد میلیون و هشتصدو پنجاه هزار ریال معادل هفده میلیون هشتصدو پنجاه هزار تومان می باشد آیا علاوه بر جریمه قانونی به اندازه ارزش کالا خودرو نیز ضبط می شود یا خیر؟
2
نظریه مشورتی شماره 98-25-1045 ک - مورخ 1398/07/20
احتراما به استحضار می رساند با توجه به اینکه در موارد متعددی از پرونده های این شعبه حکم به توقیف وسیله نقلیه ضبط کامیون حامل کالای قاچاق و. .. از سوی شعبه بدوی کیفری صادر و دادنامه اصداری نیز مورد تایید و قطعیت مالکیت وسائط مذکور به صورت مشاع بود به عنوان مثال 2 دانگ متعلق به راننده و 4 دانگ آن متعلق به شخص ثالث بوده و در پرونده های مذکور مشخص گردیده است که شخص ثالث مالک سهم مشاع دیگر از وقوع جرم مطلع نبوده و صرفا جرم با عمد و اطلاع راننده و متصدی به وقوع پیوسته است و در این موارد در مراجع تحقیق و شعب بدوی دادگاه ها برای جلوگیری از ورود ضرر به اشخاص ثالث شریک دیگر اکثر کامیون ها به استناد تبصره 4 ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بعد از قیمت گذاری رفع توقیف گردیده است و به مالکین مسترد گردیده است حال با توجه به قطعیت رای و ارجاع پرونده به اجرای احکام کیفری مجددا دستور توقیف و ضبط وسایل نقلیه مذکور صادر گردیده است لذا خواهشمند است دستور فرمائید تا این شعبه را در خصوص اینکه آیا این شعبه با توجه به قوانین و مقررات اموال مشاعی بدوا به شرکا کامیون ها اعلام نمایید که در صورت تمایل نسبت به پرداخت حق السهم متهم و تملک این وسایل اقدام نماید یا اینکه این کامیون ها به فروش رفته و سهم هر یک از شرکا از ثمن پرداخت شود خواهشمند است دستور فرمائید تا این شعبه در خصوص امر مذکور ارشاد نمایند.
ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

متن کامل ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.

ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

متن کامل ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM