متن کامل ماده 31 نظامنامه اصلاح شده اجرای قانون دوازدهم آبان ماه 1309 راجع به حفظ آثار عتیقه ایران.
متن کامل ماده ۳۱ نظامنامه اصلاح شده اجرای قانون دوازدهم آبان ماه 1309 راجع به حفظ آثار عتیقه ایران.
متن کامل 31 ماده
ماده 31 ـ عتیقاتی که در ضمن حفاری قانونی تجاری و علمی در یک مکان و یک موسم حفاری یافت شده است به ترتیب ذیل بین دولت و حفار تقسیم خواهد شد بدوا دولت از اشیاء مکتشفه می تواند تا ده فقره را انتخاب و تملک نماید و بعد بقیه را بالسویه با صاحب اجازه حفر تقسیم خواهد کرد. عتیقات غیرمنقول از تقسیم خارج خواهد بود و دولت می تواند آنها را تصاحب نماید. اگر عده اشیائی که یافت شده است از ده تجاوز کند و به موجب حقی که دارد همه آنها را برای خود بردارد مخارجی را که حفرکننده متحمل شده است خواهد پرداخت. صاحب اجازه حفر در صورتی می تواند سهم خود را از عتیقات مکتشفه تصاحب کند که اجرت المثل را که باید به مالک بدهد تادیه نموده باشد.
تبصره ـ مقصود از موسم حفاری یک دوره عملیات حفاری است که مدت آن از یک سال تجاوز نکند.
ماده 30 ـ در صورتی که دولت به صاحب اجازه اختیار بدهد که عتیقه غیرمنقولی را موقتا تغییر مکان بدهد برگرداندن به مکان اول و نصب به وضع سابق به عهده مشارالیه خواهد بود و همچنین صاحب اجازه ملزم است که پس از اتمام هر دوره عملیات جاهایی را که برای عملیات امتحانیه خود حفر کرده است پر کرده و استخوانها و بقایای دیگری را که منظره آن ممکن است برای عابرین زننده باشد زیرزمین چال کند.
نمایش مادهماده 32 ـ عتیقاتی که در ضمن حفاری علمی پیدا شده است چون اصولا جنبه مدارک تاریخی محض را دارد قسمتی از آن که سهم دولت می شود طبعا تشکیل مجموعه ملی را داده و ممکن نیست به فروش برسد. دولت از عتیقاتی که در نتیجه حفر تجاری به او تعلق گرفته است عده ای را که برای توسعه مجموعه های ملی مفید است برای این منظور کنار گذاشته و بقیه را به هر طوری مقتضی می داند نقل و انتقال می دهد.
نمایش مادهمتن کامل ماده ۳۱ نظامنامه اصلاح شده اجرای قانون دوازدهم آبان ماه 1309 راجع به حفظ آثار عتیقه ایران.
متن کامل ماده 31 نظامنامه اصلاح شده اجرای قانون دوازدهم آبان ماه 1309 راجع به حفظ آثار عتیقه ایران.