رای قضایی شماره 9109970269500054

رای قضایی شماره 9109970269500054

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970269500054


شماره دادنامه قطعی:
9109970269500054

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/30

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اثر عدم توانایی صدور رای توسط داور معین

پیام رای:
صرف اعلام عدم توانایی داور معین مرضی الطرفین دراظهارنظر کافی برمنتقی شدن داوری و صلاحیت رسیدگی دادگاه به موضوع است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی خانم ع.ج. فرزند ش. با وکالت آقای س.ح. به طرفیت آقایان ن.ب. فرزند ع. با وکالت آقای ز.و الف.گ. فرزند ح. به خواسته صدور حکم به فسخ قرارداد مشارکت در ساخت مورخ 29/10/1387 به انضمام خسارات دادرسی. نظر به اینکه مطابق مستند ابرازی قرارداد عادی مورخ 29/10/1387 که مستند دعوی نیز قرار گرفته است حسب ماده 10 قرارداد مزبور طرفین توافق نمودند که کلیه اختلافات ناشی از این قرارداد را از طریق حکم آقای م.م. فرزند الف. حل و فصل نمایند؛ و با التفات به اینکه دعوی مطروحه ریشه در قرارداد موصوف داشته لذا با توجه به مراتب معنونه و اینکه مطابق ماده 459 و 460 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 مکانیسم چگونگی رجوع به داور مشخص گردیده و تاکنون مطابق آن عمل نشده است بنابراین مادام که به لحاظ قبول و التزام طرفین مبنی بر رجوع به داوری ابتدایا باب رجوع به داوری مطابق قرارداد مفتوح است ضرورت مراجعه به محاکم قضایی منتفی بوده لذا بنا به جهات پیش گفته و مستندا به مواد مرقوم و ماده 463 از همان قانون قرار عدم استماع دعوی مطروحه را صادر و اعلام می دارد. قرار صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 89 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ فلاحتی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ع.ج. به طرفیت آقایان الف.گ. ن.ب. نسبت به دادنامه شماره 0568 ـ 30/7/91 صادره از شعبه 89 دادگاه عمومی تهران که براساس آن قرارعدم استماع دعوی به لحاظ پیش بینی داوری در ماده 10 قرارداد به داوری صادرشده است. دادگاه باملاحظه محتویات پرونده نظر به اینکه رجوع داوری به شخص معین بوده است که آقای م.م. بوده است و نامبرده براساس تصویرمصدق نوشته اش نتوانسته انشا رای داوری نماید که پیوست شماره دادخواست تجدیدنظرخواهی می باشد که نوشته مذکور بدون تاریخ است به استناد ماده 463 قانون آیین دادرسی مدنی لزومی برتوافق طرفین بر عدم اظهارنظرنبوده بلکه صرف عدم توانایی داور در اظهارنظر کافی بر منتفی شدن داوری به لحاظ شخص معین بودن داور می باشد و به استناد ماده 353 قانون مذکور با نقض قرار صادره پرونده جهت رسیدگی ماهیتی به دادگاه بدوی اعاده می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 52 دادگاه تجدیدنظر تهران ـ مستشار دادگاه
قربان وند ـ فهیمی

قاضی:
حسین فلاحتی , قربان وند , فهیمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 459 - درمواردی که طرفین معامله یا قرارداد متعهد به معرفی داور شده ولی داور یا داوران خود را معین نکرده باشند و در موقع بروز اختلاف نخواهند و یا نتوانند در معرفی داور اختصاصی خود اقدام و یا در تعیین داور ثالث تراضی نمایند و تعیین داور به دادگاه یا شخص ثالث نیز محول نشده باشد یک طرف می تواند داور خود را معین کرده به وسیله اظهارنامه رسمی به طرف مقابل معرفی و درخواست تعیین داور نماید و یا نسبت به تعیین داور ثالث تراضی کند. در این صورت طرف مقابل مکلف است ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه داور خود را معرفی و یا در تعیین داور ثالث تراضی نماید. هرگاه تا انقضای مدت یادشده اقدام نشود ذی نفع می تواند حسب مورد برای تعیین داور به دادگاه مراجعه کند.

مشاهده ماده 459 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 460 - در مواردی که مقرر گردیده است حل اختلاف به یک نفر داور ارجاع شود و طرفین نخواهند یا نتوانند در انتخاب داور تراضی نمایند و نیز در صورتی که داور یکی از طرفین فوت شود یا استعفا دهد و طرف نامبرده نخواهد جانشین او را معین کند و یا در هر موردی که انتخاب داور به شخص ثالث واگذار شده و آن شخص از تعیین داور امتناع نماید یا تعیین داور از طرف او غیر ممکن باشد هریک از طرفین می توانند با معرفی داور مورد نظر خود وسیله اظهارنامه از طرف مقابل درخواست نماید که ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه نظر خود را در مورد داور واحد اعلام کند و یا حسب مورد در تعیین جانشین داور متوفی یا مستعفی یا داوری که انتخاب او وسیله ثالث متعذر گردیده اقدام نماید. درصورتی که با انقضای مهلت اقدامی به عمل نیاید برابر قسمت اخیر ماده قبل عمل خواهد شد.

مشاهده ماده 460 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 463 - هرگاه طرفین ملتزم شده باشند که درصورت بروز اختلاف بین آنها شخص معینی داوری نماید و آن شخص نخواهد یا نتواند به عنوان داور رسیدگی کند و به داور یا داوران دیگری نیز تراضی ننمایند رسیدگی به اختلاف درصلاحیت دادگاه خواهد بود.

مشاهده ماده 463 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM