رای قضایی شماره 9109970909400977

رای قضایی شماره 9109970909400977

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970909400977


شماره دادنامه قطعی:
9109970909400977

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/26

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
شهادت کذب

پیام رای:
شهادت کذب باید در دادگاه صالح به اثبات برسد تا به عنوان دلیل جهت اعاده ی دادرسی محسوب گردد.

رای خلاصه جریان پرونده
در خصوص شکایت آقای س.م. علیه آقای ش.ق. دایر بر عدم ثبت ازدواج دایم و مشارکت در ایراد صدمه بدنی عمدی. بعد از صدور کیفرخواست شعبه 101 دادگاه عمومی (جزایی) شهرستان طی دادنامه شماره 00387ـ11/10/1390 اعلام کرد در خصوص اتهام عدم ثبت واقعه ازدواج با عنایت به اقرار صریح متهم در جلسه دادرسی و مستندا به ماده 3 قانون مجازات اسلامی که قوانین جزایی برای کلیه ساکنین قلمرو ایران می باشد بزه انتسابی را محرز دانسته و مستندا به ماده 645 قانون مجازات اسلامی وی را به تحمل یک سال حبس محکوم نمود و در خصوص اتهام دیگر وی دایر بر ضرب و جرح عمدی با عنایت به شکایت شاکی و گواهی پزشکی قانونی و اظهارات مطلعین بزه انتسابی را محرز دانسته و ضمن محکومیت متهم به دیات مقرر در دادنامه و از نظر جنبه عمومی مستندا به تبصره 2 ماده 269 قانون مجازات اسلامی به لحاظ بیم تجری وی را به یک سال حبس محکوم نمود که با تجدیدنظرخواهی نام برده شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان طی دادنامه شماره 00979ـ15/12/1390 مستندا به تبصره ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مدت یک سال حبس بابت عدم ثبت واقعه ازدواج را به ده میلیون ریال جزای نقدی تبدیل نموده و در سایر قسمت ها دادنامه تجدیدنظرخواسته را با رد اعتراض تایید نمود و آقای ش.ق. و با وکالت آقای س.خ. طی شرحی اعلام نموده که شهادت شهود برخلاف واقع بوده است و از دیوان عالی کشور تقاضای اعاده دادرسی نموده که پرونده به این شعبه ارجاع گردید.هیات شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرایت گزارش آقای طالبی عضو ممیز و اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای دکتر احتشامی دادیار دیوان عالی کشور اجمالا مبنی بر «رد درخواست اعاده دادرسی نسبت به دادنامه شماره 00979ـ15/12/90»; مشاوره نموده چنین رای می دهد

رای شعبه دیوان عالی کشور
با توجه به محتویات پرونده و مفاد درخواست اعاده دادرسی آقای ش.ق. با وکالت آقای س.خ. مستندا به رای وحدت رویه شماره هیات عمومی دیوان عالی کشور شهادت کذب گواه باید در یک دادگاه صالحه به اثبات برسد تا به عنوان دلیل جهت اعاده ی دادرسی محسوب گردد لذا درخواست مطروحه با هیچ یک از شقوق ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مطابقت نداشته و رد می شود.
رییس شعبه 9 دیوان عالی کشور ـ مستشار شعبه
داودی ـ طالبی

قاضی:
داودی , حسین طالبی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 3 ـ قوانین جزایی ایران درباره کلیه اشخاصی که در قلمرو حاکمیت زمینی دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم شوند اعمال می شود مگر آنکه به موجب قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.

مشاهده ماده 3 قانون مجازات اسلامی

ماده 645 ـ دیه از بین بردن ناخن به طوری که دیگر نروید یا فاسد و معیوب بروید یک درصد دیه کامل و اگر بدون عیب بروید نیم درصد دیه کامل میباشد.

مشاهده ماده 645 قانون مجازات اسلامی

ماده 269 ـ حرز عبارت از مکان متناسبی است که مال عرفا در آن از دستبرد محفوظ میماند.

مشاهده ماده 269 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM