رای قضایی شماره 9109970221101948

رای قضایی شماره 9109970221101948

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970221101948


شماره دادنامه قطعی:
9109970221101948

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/25

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرایط صدور حکم بر تجویز ازدواج مجدد

پیام رای:
با صدور حکم بر الزام زوجه به تمکین جهت تجویز ازدواج مجدد نیازی به احراز توانایی زوج از حیث اداره دو همسر نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست تقدیمی آقای ع.س. فرزند الف. با وکالت آقای ر.ذ. به طرفیت خانم ل.ص. با وکالت آقای ه.ر. به خواسته صدور مجوز جهت اجازه ازدواج. خواهان توضیح داده است که خوانده همسر شرعی و قانونی وی می باشد و مدتی با وجود حکم تمکین قطعی وی حاضر به تمکین نمی باشد و لذا با توجه به وضعیت مالی تقاضای اجازه ازدواج مجدد را دارم. وکیل خوانده در دادگاه حاضر گردیده و دفاعیات خود را بیان کرده است لذا دادگاه با توجه به دادخواست خواهان حکم تمکین عدم تمکین زوجه از خواهان وضعیت مالی خواهان خواسته وی را ثابت دانسته. دادگاه مستندا به مواد 16 و 17 قانون حمایت از خانواده به خواهان اجازه ازدواج مجدد می دهد. رای صادره حضوری بوده و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 271 دادگاه عمومی خانواده تهران ـ فرامرزی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ل.ص. با وکالت ه.ر. به طرفیت آقای ع.س. با وکالت آقای ر.ذ. نسبت به دادنامه 1155 مورخ 30/7/91 اصداری ازشعبه 271دادگاه حقوقی (خانواده) تهران که به موجب آن حکم برتجویز ازدواج مجدد زوج صادرشده است اعتراض وارد نیست. زیرا اولا: به موجب دادنامه شماره 2275مورخ 20/12/86 صادره از شعبه مذکور و تایید آن در شعبه 45 دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم بر الزام زوجه به تمکین از زوج صادرشده است و همین دادنامه کافی برای تجویز ازدواج مجدد می باشد. ثانیا با توجه به صدور حکم الزام به تمکین نیازی به توانایی زوج در حیث اداره دو همسر ندارد. لذا دادگاه مستندا به ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن رد اعتراض دادنامه معترض عنه تایید می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 11 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشاردادگاه
فرهبد ـ علی محمدی

قاضی:
علی فرامرزی , محمود فرهبد , علی محمدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 16ـ به منظور تحکیم مبانی خانواده و جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و طلاق و سعی در ایجاد صلح و سازش قوه قضائیه موظف است ظرف سه سال از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون مراکز مشاوره خانواده را در کنار دادگاههای خانواده ایجاد کند. تبصره ـ در مناطقی که مراکز مشاوره خانواده وابسته به سازمان بهزیستی وجود دارد دادگاهها می توانند از ظرفیت این مراکز نیز استفاده کنند.

مشاهده ماده 16 قانون حمایت از خانواده

ماده 17ـ اعضای مراکز مشاوره خانواده از کارشناسان رشته های مختلف مانند مطالعات خانواده مشاوره روان پزشکی روان شناسی مددکاری اجتماعی حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی انتخاب می شوند و حداقل نصف اعضای هر مرکز باید از بانوان متاهل واجد شرایط باشند. تعداد اعضاء نحوه انتخاب گزینش آموزش و نحوه رسیدگی به تخلفات اعضای مراکز مشاوره خانواده شیوه انجام وظایف و تعداد این مراکز و نیز تعرفه خدمات مشاوره ای و نحوه پرداخت آن به موجب آیین نامه ای است که ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به وسیله وزیر دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می رسد.

مشاهده ماده 17 قانون حمایت از خانواده

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM