رای قضایی شماره 9109970907400821

رای قضایی شماره 9109970907400821

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970907400821


شماره دادنامه قطعی:
9109970907400821

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/20

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
گذشت شاکی خصوصی

پیام رای:
گذشت شاکی خصوصی در اثنای رسیدگی به جرایم منافی عفت مانع ادامه ی رسیدگی نیست.

رای خلاصه جریان پرونده
به دلالت اوراق پرونده درخصوص شکایت آقای غ.ب. ولی قهری آقای م.ب. علیه آقایان 1ـ ع.ق. 2ـ ح.خ. 3ـ س.ج. دایر بر ارتکاب عمل شنیع لواط با مولی علیه شاکی شعبه 17 دادگاه کیفری استان عهده دار رسیدگی شده و به شرح دادنامه شماره 91000133ـ10/7/91 با این استدلال که شاکی رضایت داده و تقاضای مختومه شدن پرونده را نموده است و به موجب تبصره ماده 43 از قانون آیین دادرسی کیفری تحقیق در جرایم منافی عفت ممنوع است مگر در مواردی که جرم مشهود باشد یا دارای شاکی خصوصی بوده فلذا به جهت فقد ادله اثباتی و گذشت شاکی خصوصی بزهکاری متهمین را احراز ننموده و رای به برایت آنان صادر و رای قابل تجدیدنظرخواهی در دیوان عالی کشور اعلام و در تاریخ 1/8/91 به شاکی ابلاغ و شاکی به اشتباه با تقدیم لایحه اعتراضیه خویش به دیوان عالی کشور و تاکید بر انصراف قبلی خویش از ادامه شکایت اما به لحاظ هتک حیثیت اجتماعی و تمسخر وی در محل به رای برایت اعتراض نموده است و کارشناس مسیول امور قضایی و سرپرست اداره دبیرخانه دیوان عالی کشور لایحه تجدیدنظری مشارالیه را در اجرای تبصره ماده 244 قانون آیین دادرسی کیفری به دفتر شعبه 17 دادگاه کیفری استان ارسال و پس از وصول در تاریخ 7/9/91 تحت شماره 422 در دادگستری ثبت و مدیر دفتر شعبه یاد شده طی نامه شماره 91000451 ـ 13/9/91 پرونده محاکماتی را به انضمام یک برگ لایحه تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه به دیوان عالی کشور ارسال و پس از وصول و ثبت به کلاسه فوق رسیدگی به این شعبه محول و در دستور کار قرار گرفته است.هیات شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرایت گزارش آقای صابر عضو ممیز و بررسی اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای جعفرزاده دادیار دیوان عالی کشور اجمالا مبنی بر «اتخاذ تصمیم شایسته و قانونی دارم»; مشاوره نموده چنین رای می دهد:

رای شعبه دیوان عالی کشور
اعتراض تجدیدنظرخواه نسبت به دادنامه شماره 91000133 ـ 10/7/91 شعبه 17 دادگاه کیفری استان که در تاریخ 1/8/91 به وی ابلاغ و لایحه اعتراضیه وی در 20/8/91 در فرجه قانونی به ثبت رسیده است. با عنایت به استدلال زیر موجه و درخور پذیرش می باشد؛ زیرا در راستای تبصره ماده 43 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1378 تشکیل پرونده و تعقیب متهمین با شکایت شاکی آغاز گردیده و گذشت شاکی در اثنای رسیدگی فقدان شاکی تلقی نخواهد شد و به صراحت بند 2 ماده 4 قانون یاد شده در حق الله و جرایمی که واجد دو خصیصه و جنبه باشند (موضوع مواد 2 و 3 قانون مزبور) گذشت و یا انصراف شاکی تاثیری در استمرار تعقیب و رسیدگی ندارد. بنا به مراتب نظر به اینکه رای برایت متهمین با وجود نظریه صریح پزشکی قانونی بدون انجام هیچ گونه تحقیق و علی الاصول بر مبنی گذشت شاکی خصوصی اصدار یافته است لهذا مستندا به بند 2 شق «ب»; ماده 265 قانون مارالذکر رای معترض عنه نقض و رسیدگی مجدد به دادگاه صادرکننده رای منقوض ارجاع می گردد. دفتر مقرر است مراتب کسر تمبر هزینه دادرسی به مدیر دفتر دادگاه اعلام تا نسبت به رفع نقص و پرداخت کامل هزینه دادرسی اقدام گردد.
رییس شعبه 14 دیوان عالی کشور ـ عضو معاون
صابر ـ راضی

قاضی:
محمدرضا صابر , محمد حسین راضی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 43 ـ هرگاه قرائن و امارات مربوط به وقوع جرم مورد تردید است یا اطلاعات ضابطان دادگستری از منابع موثق نیست آنان باید پیش از اطلاع به دادستان بدون داشتن حق تفتیش و بازرسی یا احضار و جلب اشخاص تحقیقات لازم را به عمل آورند و نتیجه آن را به دادستان گزارش دهند. دادستان با توجه به این گزارش دستور تکمیل تحقیقات را صادر و یا تصمیم قضایی مناسب را اتخاذ می کند.

مشاهده ماده 43 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 244 ـ دادستان در جریان تحقیقات مقدماتی تا پیش از تنظیم کیفرخواست می تواند تشدید یا تخفیف تامین را از بازپرس درخواست کند. هرگاه بین بازپرس و دادستان موافقت حاصل نشود پرونده برای رفع اختلاف به دادگاه ارسال می شود و بازپرس طبق نظر دادگاه اقدام می کند. پس از تنظیم کیفرخواست نیز دادستان می تواند حسب مورد از دادگاهی که پرونده در آن مطرح است درخواست تشدید یا تخفیف تامین کند. متهم نیز می تواند تخفیف تامین را درخواست کند. تقاضای فرجام خواهی نسبت به حکم مانع از آن نیست که دادگاه صادرکننده حکم به این درخواست رسیدگی کند. در صورت رد درخواست مراتب رد در پرونده ثبت می شود. تصمیم دادگاه در این موارد قطعی است. تبصره 1 ـ تقاضای دادستان یا متهم به شرح مقرر در این ماده در مورد تشدید یا تخفیف نمی تواند بیش از یکبار مطرح شود. تبصره 2 ـ چنانچه به نظر دادگاه قرار تامین صادره متناسب نباشد نسبت به تخفیف یا تشدید آن اتخاذ تصمیم می نماید.

مشاهده ماده 244 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM