رای قضایی شماره 9109970223301283

رای قضایی شماره 9109970223301283

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970223301283


شماره دادنامه قطعی:
9109970223301283

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/05

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرایط دعوای تصرف عدوانی

پیام رای:
در دعوای تصرف عدوانی سبق تصرف لحوق تصرف و عدوانی بودن ملاک و معیار است.

رای دادگاه بدوی
به تاریخ 26/10/1390 آقایان الف.ح. م.خ. به وکالت از شرکت ت. دادخواستی به طرفیت آقای م.ط. به خواسته الزام خوانده به رفع تصرف عدوانی از یک باب آپارتمان.. . واقع در بخش.. . تهران و صدور دستور موقت مبنی بر جلوگیری از ایجاد آثار تصرف با پرداخت کلیه خسارات دادرسی را تقدیم این دادگاه کرده اند. مختصر ادعا بر این اساس است که حسب مبایعه نامه عادی مورخ 17/11/1385 یک باب آپارتمان مسکونی واقع در خیابان.. . جزء پلاک ثبتی مذکور از آقای م.ذ. خریداری کرده و حسب صورت جلسه مورخ 31/4/1387 ملک موصوف تسلیم و تحویل موکل می گردد. نظر به اینکه موکل مدتی به ملک مذکور مراجعه نکرده و خوانده محترم از وضعیت موجود سوء استفاده نموده و عدوانا اقدام به تصرف آپارتمان کرده است بنابراین تقاضای اتخاذ تصمیم شایسته را دارد. خوانده در مقام دفاع با حضور در جلسه دادرسی اظهار می دارند که واحدی را از آقای م. خریداری کرده اند و در سال 1389 در همان سال هم نامبرده واحد را به وی تحویل داده است که با مراجعه به خواهان متوجه عملکرد آقای م. گردیده اند و بعد از آن دیگر چک ها را پاس نکردم و نام برده هم چک های مرا برگشت زدند اما وجوه آنها را به حساب واریز کردم بدون آن که چک هایم را مسترد کند و حدود 000/000/120 تومان تاکنون به وی پرداخت و کار انجام داده ام و به نوعی ادعای خواهان را قبول دارم. زیرا نمی توانم مدارک آنها را زیر سوال ببرم؛ ولی تصرفات من برگرفته از فعل فروشنده است و او واحد را به من تحویل داده است. زیرا با پرداخت چک ها به وی اعتماد کردم و در حال حاضر با ادعای ثالث مواجه هستم. دادگاه با توجه به اینکه در دعوای تصرف عدوانی سبق تصرف لحوق تصرف و عدوانی بودن ملاک و معیار است و صورت جلسه تحویل به خواهان موید سبق تصرف اوست و لحوق تصرف خوانده به واسطه فعل غیر هم تجویز استیلاء بر مال و حق غیر را نمی نماید و از این جهت دادگاه با توجه به دفاع به عمل آمده ادعای خواهان را وارد و ثابت تشخیص و مستندا به مدلول مواد 158 174 175 176 قانون آیین دادرسی مدنی و مواد 1257 1258 1284 1286 1321 و 1324 قانون مدنی و 197 198 503 515 و 519 قانون آیین دادرسی مدنی حکم بر تصرف عدوانی آپارتمان مورد ترافع و تحویل و تسلیم آن به خواهان دعوا با پرداخت مبلغ 000/460 ریال هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل خواهان صادر و اعلام می دارد و در عین حال با توجه به تصرف مکان انجام پذیرفته و محتوای صدور دستور موقت منتفی گردیده است نظر به رد تقاضای خواهان در این خصوص صادر و اعلام می دارد. حکم دادگاه حضوری و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظردر مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 86 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ یزدانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.ط. با وکالت بعدی آقای الف.ح. م.خ. به طرفیت شرکت. به شرح دادخواست تجدیدنظر نسبت به قسمت اول دادنامه شماره 368 مورخ 18/4/91 صادره در پرونده کلاسه شعبه 86 دادگاه عمومی حقوقی تهران که متضمن صدور حکم بر رفع تصرف عدوانی و تحویل و تسلیم آن به خواهان دعوی و پرداخت مبلغ000/460 ریال بابت هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل طبق تعرفه درحق خواهان می باشد. با عنایت به جمیع محتویات پرونده دادنامه بدوی مطابق با موازین قانونی و بارعایت اصول دادرسی صادرگردیده و اعتراض موجه و ایراد موثری که موجبات نقض و بی اعتباری آن را فراهم آورد در این مرحله از دادرسی به عمل نیامده و موضوع تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از جهات مندرج در ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مطابقت ندارد. لذا ضمن رد تجدیدنظرخواهی به استناد مقررات ماده 358 قانون آیین دادرسی مارالذکر دادنامه تجدیدنظرخواسته را عینا تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 33 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
شهرآبادی ـ خیری

قاضی:
یزدانی , شهر آبادی , خیری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1257 - هرکس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند و مدعی علیه هر گاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد اثبات امر برعهده او است.

مشاهده ماده 1257 قانون مدنی

ماده 1258 - دلائل اثبات دعوی از قرار ذیل است : 1 – اقرار؛ 2 – اسناد کتبی؛ 3 – شهادت؛ 4 – امارات؛ 5 – قسم.

مشاهده ماده 1258 قانون مدنی

ماده 1284 - سند عبارت است از هر نوشته که در مقام دعوی یا دفاع قابل استناد باشد.

مشاهده ماده 1284 قانون مدنی

ماده 1286 - سند بر دو نوع است: رسمی و عادی.

مشاهده ماده 1286 قانون مدنی

ماده 1321 - اماره عبارت از اوضاع و احوالی است که به حکم قانون یا در نظر قاضی دلیل بر امری شناخته می شود.

مشاهده ماده 1321 قانون مدنی

ماده 1324 - اماراتی که به نظر قاضی واگذار شده عبارت است از اوضاع و احوالی در خصوص مورد و در صورتی قابل استناد است که دعوا به شهادت شهود قابل اثبات باشد یا ادله ی دیگر را تکمیل کند.

مشاهده ماده 1324 قانون مدنی

ماده 158 - دعوای تصرف عدوانی عبارتست از: ادعای متصرف سابق مبنی براین که دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید.

مشاهده ماده 158 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 174 - دادگاه درصورتی رای به نفع خواهان می دهد که به طور مقتضی احراز کند خوانده ملک متصرفی خواهان را عدوانا تصرف و یا مزاحمت یا ممانعت از حق استفاده خواهان نموده است. چنانچه قبل از صدور رای خواهان تقاضای صدور دستور موقت نماید و دادگاه دلایل وی را موجه تشخیص دهد دستور جلوگیری از ایجاد آثار تصرف و یا تکمیل اعیانی از قبیل احداث بنا یا غرس اشجار یا کشت و زرع یا از بین بردن آثار موجود و یا جلوگیری از ادامه مزاحمت و یا ممانعت از حق را در ملک مورد دعوا صادر خواهد کرد. این دستور با صدور رای به رد دعوا مرتفع می شود مگر این که مرجع تجدیدنظر دستور مجددی در این خصوص صادر نماید.

مشاهده ماده 174 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 175 - درصورتی که رای صادره مبنی بر رفع تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق باشد بلافاصله به دستور مرجع صادرکننده توسط اجرای دادگاه یا ضابطین دادگستری اجرا خواهد شد و درخواست تجدیدنظر مانع اجرا نمی باشد. در صورت فسخ رای در مرحله تجدیدنظر اقدامات اجرایی به دستور دادگاه اجراکننده حکم به حالت قبل از اجرا اعاده می شود و درصورتی که محکوم به عین معین بوده و استرداد آن ممکن نباشد مثل یا قیمت آن وصول و تادیه خواهد شد.

مشاهده ماده 175 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 176 - اشخاصی که پس از اجرای حکم رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق دوباره مورد حکم را تصرف یا مزاحمت یا ممانعت از حق بنمایند یا دیگران را به تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق مورد حکم وادار نمایند به مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد.

مشاهده ماده 176 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM