رای قضایی شماره 9109970223401812

رای قضایی شماره 9109970223401812

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970223401812


شماره دادنامه قطعی:
9109970223401812

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/18

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اعمال حق حبس و جرم خیانت در امانت

پیام رای:
چنانچه متهم اتومبیل شاکی را درپارکینگ خوابانده تا شاکی هزینه دستمزد نقاشی اتومبیل را بپردازد (اعمال حق حبس) خیانت در امانت محقق نمی شود و در صورتی که شاکی تصفیه حساب نماید و متهم از تحویل مال استنکاف کند خیانت در امانت است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م. فرزند ص. دایر بر خیانت در امانت نسبت به یک دستگاه اتومبیل پیکان موضوع شکایت آقای م.ر. با توجه به محتویات پرونده شکایت شاکی خصوصی گزارش مرجع انتظامی و تحقیقات معموله اظهارات و اقرار متهم که اتومبیل شاکی را در پارکینگ خوابانده تا شاکی هزینه دستمزد نقاشی اتومبیل را بپردازد و دفاعیات بلاوجه متهم کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 14 تهران و سایر قراین لذا اتهام وی محرز بوده و دادگاه به استناد ماده 674 قانون مجازات اسلامی نام برده را با رعایت ماده 22 قانون مذکوربه لحاظ وضع خاص متهم به پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال جزای نقدی درحق دولت بدل ازحبس محکوم می نماید رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1126 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ درخت پیری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. نسبت به دادنامه شماره 1266مورخ10/10/91 صادره از شعبه 1126 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن به پرداخت جزای نقدی به اتهام خیانت در امانت محکوم گردیده است با توجه به مجموع محتویات پرونده و دفاعیات معموله در تمام مراحل رسیدگی تجدیدنظرخواهی منطبق با موازین قانونی تشخیص می گردد زیرا اتهام در صورتی که شاکی تصفیه حساب نموده و متهم از تحویل مال استنکاف نماید وارد و محقق می شود علی هذا و مستندا به مواد 240 و 257 و 177 قانون آ-د-ک دادنامه تجدیدنظرخواسته را نقض و نام برده را از اتهام منتسبه تبریه می نماید.
این رای قطعی است.
رییس شعبه 34 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
سلیمی ـ کمالی

قاضی:
درخت پیری , سلیمی , کمالی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 240 ـ قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رای دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمی کند بازداشت می شود.

مشاهده ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 177 ـ سایر ترتیبات و قواعد ابلاغ احضاریه و دیگر اوراق قضایی بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی صورت می گیرد.

مشاهده ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM