رای قضایی شماره 9109970908800782

رای قضایی شماره 9109970908800782

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970908800782


شماره دادنامه قطعی:
9109970908800782

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/08

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
عدم تاثیر تعیین وکیل تسخیری در حضوری بودن رای

پیام رای:
در صورت متواری بودن متهم انتخاب وکیل تسخیری توسط دادگاه بدون درخواست متهم موجب حضوری شدن رای دادگاه نخواهد شد.

رای خلاصه جریان پرونده
آقای ن.ن. فرزند ت. فعلا متواری به اتهام مباشرت و مشارکت در قتل عمدی مرحوم ج.ن. با اسلحه در شعبه اول دادگاه کیفری استان سیستان و بلوچستان محاکمه غیابی شده است البته پرونده متهمین دیگر هم داشته و دارد که فعلا نسبت به آن ها مطرح نیست. توضیح اینکه دو نفر از پسران شرور معدوم توسط مامورین جمهوری اسلامی به قتل می رسند و سه نفر من جمله آقای ن. به گمان اینکه ج.ن. با مامورین همکاری نموده و مقدمات قتل وی را فراهم نموده اند با دو دستگاه موتورسیکلت به محل زندگی مرحوم رفته و با رگبار وی را به قتل می رسانند و در همین رابطه آقای ح.ر. معروف به ن. به اتهام معاونت در قتل ذکر شده محاکمه و به ده سال زندان محکوم شده (ص253) و تلاش برای دستگیری ن. به نتیجه نرسیده و لذا بعد از دعوت به وسیله روزنامه و عدم مراجعه به صورت غیابی با حضور وکیل تسخیری محاکمه و با توجه به کیفرخواست صادره گزارش مرجع انتظامی گواهی پزشکی قانونی شکایت اولیاءدم اقاریر صریح محکوم علیه ـ ح.ر. ـ متواری بودن متهم عدم دفاع موثر وکیل تسخیری اش احراز بزهکاری وی به استناد مواد 205 تا 207 215 212 213 214 بند 4 ماده 231 و 23 قانون مجازات اسلامی به قصاص نفس محکوم غیابی شده حکم صادره بعد از ابلاغ با اعتراض وکیل تسخیری محکوم علیه به دیوان عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع شده است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
با توجه به محتویات پرونده و لحاظ مقررات ماده 217 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای شعبه محترم اول دادگاه کیفری استان سیستان و بلوچستان در محکومیت آقای ن.ن. فرزند ت. به قصاص نفس غیابی است و با ابلاغ واقعی آن به محکوم علیه و در صورت واخواهی او و تایید رای و اعتراض به محکومیت به قصاص نفس قابل طرح در این مرجع خواهد بود لذا پرونده اعاده می گردد. متذکر می شود انتخاب وکیل تسخیری بدون درخواست متهم موجب حضوری شدن رای دادگاه محترم نخواهد شد.
رییس شعبه 6 دیوان عالی کشور ـ مستشار
عروجی ـ رامندی

قاضی:
رحمت الله عروجی , رامندی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 231 ـ در موارد زنای به عنف و در حکم آن در صورتی که زن باکره باشد مرتکب علاوه بر مجازات مقرر به پرداخت ارش البکاره و مهرالمثل نیز محکوم می شود و درصورتی که باکره نباشد فقط به مجازات و پرداخت مهرالمثل محکوم می گردد.

مشاهده ماده 231 قانون مجازات اسلامی

ماده 23 ـ دادگاه می تواند فردی را که به حد قصاص یا مجازات تعزیری از درجه شش تا درجه یک محکوم کرده است با رعایت شرایط مقرر در این قانون متناسب با جرم ارتکابی و خصوصیات وی به یک یا چند مجازات از مجازات های تکمیلی زیر محکوم نماید: الف ـ اقامت اجباری در محل معین ب ـ منع از اقامت در محل یا محل های معین پ ـ منع از اشتغال به شغل حرفه یا کار معین ت ـ انفصال از خدمات دولتی و عمومی ث ـ منع از رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و یا تصدی وسایل موتوری ج ـ منع از داشتن دسته چک و یا اصدار اسناد تجارت چ ـ منع از حمل سلاح ح ـ منع از خروج اتباع ایران از کشور خ ـ اخراج بیگانگان از کشور د ـ الزام به خدمات عمومی ذ ـ منع از عضویت در احزاب گروه ها و دستجات سیاسی یا اجتماعی ر ـ توقیف وسایل ارتکاب جرم یا رسانه یا موسسه دخیل در ارتکاب جرم ز ـ الزام به یادگیری حرفه شغل یا کار معین ژ ـ الزام به تحصیل س ـ انتشار حکم محکومیت قطعی تبصره 1 ـ مدت مجازات تکمیلی بیش از دو سال نیست مگر در مواردی که قانون به نحو دیگری مقرر نماید. تبصره 2 ـ چنانچه مجازات تکمیلی و مجازات اصلی از یک نوع باشد فقط مجازات اصلی مورد حکم قرار می گیرد. تبصره 3 ـ آیین نامه راجع به کیفیت اجرای مجازات تکمیلی ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.

مشاهده ماده 23 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM