رای قضایی شماره 9209970220400142

رای قضایی شماره 9209970220400142

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970220400142


شماره دادنامه قطعی:
9209970220400142

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/21

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرط تحقق بزه نقض حقوق صاحب اختراع

پیام رای:
شرط تحقق بزه نقض حقوق صاحب اختراع بهره برداری متهم از حقوق صاحب اختراع بعد از ثبت تقاضا است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ح. 69 ساله فاقد سابقه کیفری مقیم تهران مبنی بر نقض حقوق صاحب (اختراع)؛ دادگاه توجها به شکایت شاکی خصوصی و گواهی ثبت رسمی اختراع و تحقیقات معموله و صورت جلسه توقیف کالاها و نظریه کارشناس رسمی دادگستری و کیفرخواست دادسرا و مدافعات بلاوجه و سایر قراین و امارات موجود بزه انتسابی را محرز و مسلم دانسته و مستندا به ماده 61 ناظر به ماده 15 قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علایم تجاری مصوب 1386 نامبرده را به پرداخت پنجاه میلیون ریال جزای نقدی محکوم می نماید. در راستای ماده 10 قانون مجازات اسلامی محصولات تولیدی متهم تحت اختراع شاکی پس از قطعیت رای معدوم شود. رای صادره حضوری بوده و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1043 دادگاه عمومی جزایی تهران- افراسیاب

رای دادگاه تجدیدنظر استان
آقای ح. با وکالت آقای م. نسبت به دادنامه 1383 مورخ 14/11/1391 صادره از شعبه 1043 دادگاه عمومی جزایی تهران مشعر بر حکم محکومیت غیرقطعی به پرداخت جزای نقدی به جهت نقض حقوق صاحب اختراع و معدوم شدن کالاهای توقیفی تجدیدنظرخواهی نموده اند؛ توجها به مفاد لایحه تقدیمی تجدیدنظرخواه و عنایتا به این که شق 4 از بند ج از ماده 15 قانون مورد استناد دادگاه بدوی اعلام می دارد بهره برداری توسط هر شخصی که با حسن نیت قبل از تقاضای ثبت اختراع یا در مواقعی که حق تقدم تقاضا شده است.. .. جزء استثنایات مذکور در قانون یادشده بوده و جرم نیست و از طرف دیگر اثبات شدن بزه مذکورالذکر موکول به احراز عمد و سوءنیت مجرمانه و علم اطلاع از ثبت شدن مورد اختراع است در مانحن فیه به شرح مذکور در صورت جلسه توقیف کالا در صفحه 16 پرونده از همان ابتدا تجدیدنظرخواه اعلام کرده عالم به ثبت شدن مورد اختراع که اسپری چسب است نبوده است و در طول رسیدگی (در تمام مراحل) تجدیدنظرخوانده در قبال این ادعا حتی در جلسه دادرسی متشکله در محکمه بدوی دلیل و مدرکی که حاکی از نفی شدن ادعا باشد ارایه نکرده است و صرف نظر از چگونگی قابلیت ثبت مورد معنون در چهارچوب قوانین موجوده تجدیدنظرخواهی را وارد دانسته و با نقض دادنامه معترض عنه به استناد تبصره اول از ماده 22 از قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب به استناد ماده 177 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و اصل 37 از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به جهت فراهم نبودن ارکان ثلاثه بزه معنون آقای ح. را از اتهام انتسابی به شرح یادشده مبری اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
شعبه 4 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
هدایت اله جوادی - بهزادسعادت زاده

قاضی:
محبوب افراسیاب , هدایت اله جوادی , بهزاد سعادت زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

اصل 37 ـ اصل برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی شود مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

مشاهده ماده 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM