رای قضایی شماره 9309970222001582

رای قضایی شماره 9309970222001582

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222001582


شماره دادنامه قطعی:
9309970222001582

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/21

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
موانع تحقق بزه مزاحمت تلفنی

پیام رای:
پاسخگویی مکرر به تماس تلفنی و تماس دوجانبه مانع از تحقق بزه مزاحمت تلفنی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م. 37 ساله و آزاد به قید وثیقه با وکالت ه. دایر بر ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین و تهدید از طریق ارسال پیامک برای شاکیه خانم ن.؛ با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده و نظر به شکایت شاکیه ملاحظه مطالب ارسالی از سوی متهم خطاب به شاکیه که در دادسرا مکتوب گردیده و به رویت و تایید متهم رسیده است و با توجه به اظهار و اقرار متهم و دفاع وی مبنی بر اقدام اولیه شاکیه بر ارسال مطالب مشابه و بر مراتب زشت متهم برای ایشان و با توجه به سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزهکاری ایشان را از حیث اتهامات توهین و تهدید از طریق پیامک محرز دانسته و مستندا به مواد 608 699 قانون مجازات اسلامی 1375 حکم بر محکومیت وی به تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری بابت توهین و 74 ضربه شلاق تعزیری بابت تهدید شاکیه با احتساب ایام بازداشت قبلی صادر و اعلام می گردد که در اجرای ماده 134 قانون مجازات اسلامی صرفا یک فقره شلاق به عنوان مجازات اشد اجرا می گردد. و در خصوص اتهام ایجاد مزاحمت تلفنی با توجه به این که اساسا ارتباط برقرارشده میان شاکی و متهم دوجانبه بوده و مطالب ارسالی از سوی متهم در پاسخ به مطالب شاکیه بوده است و این که اساسا بر صرف برقراری ارتباط میان دو نفر از طریق وسایل مخابراتی درحالی که به کرات پاسخ تماس گیرنده داده شده و امکان قطع تماس و عدم پاسخ گویی نیز وجود داشته است نمی توان اقدام تماس گیرنده را مزاحمت تلفنی تلقی نمود لذا از این حیث مستندا به ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای برایت صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف مهلت 20 روز از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی رباط کریم- فرهمند فر

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی 1- آقای م. با وکالت آقای ه. 2- خانم ن. (شاکیه) نسبت به دادنامه شماره 1127-930 مورخ 07/07/1393 صادره از شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی شهرستان رباط کریم که به موجب آن تجدیدنظرخواه ردیف اول به اتهامات توهین و تهدید از طریق ارسال پیامک به خانم ن. به ترتیب برای هر یک از اتهامات به تحمل دو فقره 74 ضربه شلاق محکوم شده است و نسبت به دیگر بزه انتسابی یعنی مزاحمت تلفنی برایت حاصل نموده است که تجدیدنظرخواه ردیف دوم به حکم برایت محکوم علیه از بزه مزاحمت تلفنی معترض و درخواست رسیدگی مجدد نموده است؛ دادگاه با بررسی و مداقه جامع اوراق و مستندات پرونده و به خصوص اظهارات و اقاریر طرفین و لوایح تجدیدنظرخواهی تقدیمی و نظر به این که بزه های انتسابی به تجدیدنظرخواه ردیف اول حسب اوراق و مندرجات پرونده و دلایل منعکس در رای محرز بوده و هم چنین هر دو تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موجه و موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ابراز و اقامه ننموده اند و از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط و توجه به مستندات فاقد اشکال است لذا با رد اعتراض نامبردگان با استناد به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
شعبه 20 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
رضا آروین - علی امرایی

قاضی:
رضا آروین , فرهمندفر , علی امرایی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 699 ـ جنایتی که موجب پیدایش عیبی در گفتار یا ادای حروف گردد و یا عیب موجود در آن را تشدید کند موجب ارش است.

مشاهده ماده 699 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM