رای قضایی شماره 9109970220300832

رای قضایی شماره 9109970220300832

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970220300832


شماره دادنامه قطعی:
9109970220300832

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/02

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرط ابطال اجرائیه ثبتی صادره بر مبنای مصوبه شورای شهر

پیام رای:
اگر بر اساس مصوبه شورای شهر اجرائیه ای صادر شود تا قبل از ابطال مصوبه مذکور امکان ابطال اجرائیه ثبتی وجود ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی آقای مدیر کل حقوقی بانک سپه به طرفیت 1- شهرداری 2- اجرای ثبت تهران به خواسته رسیدگی و صدور حکم مبنی بر عدم تعلق عوارض کسب و پیشه شهرداری به شعبه چیتگر این بانک و ابطال عملیات اجرایی ثبت و الزام خواندگان به جبران هزینه های دادرسی و پرداخت حق الوکاله نماینده قضایی مقوم به مبلغ51.000.000 ریال به شرح دادخواست تقدیمی ماحصل ادعا این است:”به صراحت اصل 44 قانون اساسی بانک ها صنعت صاحب حرفه صنف و یا مشاغل خدماتی [نیستند] تا مشمول پرداخت عوارض کسب و پیشه گردند و وفق ماده52 قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی دریافت هر گونه عوارض از ارایه دهندگان خدمات ممنوع می باشد. و طبق بند ب ماده 30 قانون نحوه وصول برخی از درآمدهای دولت و وضع عوارض برای شرکت های دولتی منوط به تصویب شورای اقتصادی می باشد لذا وضع عوارض از سوی شورای شهر وجاهت قانونی ندارد و صدور حکم به شرح خواسته مورد استدعاست.” دادگاه با توجه به اظهارات خواهان و مدافعات خواندگان به شرح ذیل اظهار عقیده می نماید اولا ایراد عدم توجه خوانده ردیف اول را وارد ندانسته زیرا ذی نفع اجراییه موضوع خواسته شهرداری می باشد. ثانیا ایراد عدم صلاحیت خوانده ردیف دوم را نیز مردود دانسته زیرا طبق ماده1 قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت اسناد و املاک مصوب سال1322 رسیدگی به دعوی ابطال اجراییه در صلاحیت دادگاهی است که اجرای آن محل دستور اجراییه را صادر کرده است. ثالثا در خصوص دعوی از آنجایی که صدور پیش آگهی قطعی شماره 991/33/522 - 15/1/90 که مبنای صدور اجراییه مورد اختلاف است بر اساس مصوبه شماره 2525/372/160 مورخ 9/7/1367 شورای اسلامی شهر تهران بوده است و مادامی که مصوبه یاد شده در مرجع ذی صلاح بی اعتبار و خلاف قانون شناخته نشود دعوی قابل استماع نمی باشد. بنابراین دادگاه مستندا به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعوی خواهان را صادر و اعلام می نماید. قرار صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 16 دادگاه عمومی (حقوقی) تهران - ارغوانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی بانک سپه با مدیریت آقای ر. پ. به طرفیت شهرداری و اجرای ثبت تهران (اداره اول اجرای اسناد رسمی) نسبت به دادنامه شماره 9001123 مورخه 23/12/90 صادره در پرونده کلاسه 90/410 شعبه 16 محاکم عمومی حقوقی تهران که به موجب آن قرار عدم استماع دعوی نخستین تجدیدنظرخواه به خواسته صدور حکم برعدم تعلق عوارض کسب و پیشه شهرداری به شعبه چیتگر بانک و ابطال عملیات اجرایی ثبت صادرشده است انطباقی با جهات درخواست تجدیدنظر مندرج در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی ندارد و دادنامه یاد شده با توجه به محتویات پرونده و رعایت مقررات و اصول و قواعد دادرسی و موازین قانونی صادرشده در این مرحله از رسیدگی دلیل جدیدی که مستلزم نقض دادنامه مذکور باشد اقامه نشده لذا با رد اعتراض دادنامه تجدیدنظرخواسته را طبق ماده 353 قانون مرقوم نتیجتا تایید می نماید. رای صادره قطعی است
مستشاران شعبه سوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران
ذکایی - حمیدی راد

قاضی:
ارغوانی , حمیدی راد , ذکائی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 52- از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و چگونگی برقراری و وصول عوارض و سایر وجوه از تولید کنندگان کالا ارائه دهندگان خدمات و کالاهای وارداتی مصوب 1381 و اصلاحیه بعدی آن و سایر قوانین و مقررات خاص و عام مغایر مربوط به دریافت هرگونه مالیات غیرمستقیم و عوارض بر واردات و تولید کالاها و ارائه خدمات لغو گردیده و برقراری و دریافت هرگونه مالیات غیرمستقیم و عوارض دیگر از تولیدکنندگان و واردکنندگان کالاها و ارائه دهندگان خدمات ممنوع می باشد. حکم این ماده شامل قوانین و مقررات مغایری که شمول قوانین و مقررات عمومی بر آنها مستلزم ذکر نام یا تصریح نام است نیز می باشد. موارد زیر از شمول حکم این قانون مستثنی می باشد: 1- قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ؛ 2- قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند 1366 و اصلاحیه های بعدی آن؛ 3- قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب 7/6/1372 ؛ 4- قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مصوب 5/9/1384 ؛ 5- قانون مقررات تردد وسایل نقلیه خارجی مصوب 12/4/1373؛ 6- عوارض آزاد راهها عوارض موضوع ماده (12) قانون حمل و نقل و عبور کالاهای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران مصوب 26/12/1374؛ 7- قانون نحوه تامین هزینه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و اتاق تعاون مصوب 11/8/1372 و اصلاحات بعدی آن؛ 8- مواد(63) و(87) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت مصوب 28/12/1373. تبصره- هزینه کارمزد و سایر وجوهی که از درخواست کننده در ازاء ارائه مستقیم خدمات خاص و یا فروش کالا که طبق قوانین و مقررات مربوطه دریافت می شود و همچنین خسارات و جرائمی که به موجب قوانین و یا اختیارات قانونی لغو نشده دریافت می گردد از شمول این ماده مستثنی می باشد. مصادیق خدمات خاص نحوه قیمت گذاری و میزان بهای تعیین شده برای خدمات موضوع این تبصره به پیشنهاد دستگاه اجرائی مربوط و تصویب هیات وزیران تعیین می گردد.

مشاهده ماده 52 قانون مالیات بر ارزش افزوده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM