رای قضایی شماره 9109970223900845

رای قضایی شماره 9109970223900845

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970223900845


شماره دادنامه قطعی:
9109970223900845

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/01

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مصداق مستثنیات دین

پیام رای:
خودرو گران قیمت مصداق مستثنیات دین تلقی نمی شود و فروش آن بعد از محکومیت به پرداخت دین مصداق معامله به قصد فرار از دین است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1ـ خانم ل. فرزند الف. 2ـ ث. فرزند م. دایر به معامله به قصد فرار از دین (ردیف اول انتقال دهنده ردیف دوم انتقال گیرنده) موضوع کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه یک تهران دادگاه صرف نظر از اینکه خودرو جزء مستثنیات دین می باشد با توجه به دفاعیات موثر متهمان و عدم احراز سوء نیت جزایی بزهکاری آنان را محرز ندانسته لذا مستندا به اصل 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران رای بر برایت مشارالیهم صادر و اعلام می دارد رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدید نظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1052 دادگاه عمومی جزایی تهران - شیری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع. به وکالت از خانم ع. نسبت به دادنامه شماره 478/91 شعبه 1052 دادگاه عمومی تهران در برایت تجدیدنظرخواندگان از اتهام معامله به قصد فرار از دین (فروش یک دستگاه اتومبیل مزدا 3 به شماره شهربانی.. . با توجه به مجموع محتویات پرونده و توضیحات و مدافعات طرفین در طول جریان دادرسی و ملاحظه دادنامه قطعی مورخ 5/11/88 تجدیدنظرخواه علیه خانم ل.الف. در محکومیت وی به پرداخت پنجاه میلیون ریال بدهی و با توجه به مالکیت وی (ل.) از تاریخ 30/4/88 نسبت به اتومبیل مختلف فیه و انتقال آن در تاریخ 30/1/89 به نام مادرش خانم ث. و با توجه به تناقض گویی تجدیدنظرخواندگان در دلیل فروش و با توجه به زمان انتقال که پس از قطعیت رای محکومیت وی بوده و با توجه به ارزش اتومبیل مورد معامله و میزان بدهی وی و اینکه اتومبیل در صورتی جزء مستثنیات دین است که متناسب با شان و نیاز وی باشد و با توجه به اینکه شان حقیقی و انسانی و دین هر کسی در اداء دین به اتمام دارایی بوده به استثناء مستثنیات دین که در مانحن فیه چنین شرایطی احراز نمی گردد و با توجه به آخرین دفاع ماخوذه صورت جلسه مورخ 10/4/91 و مستندا به بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری و ماده 4 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و با صدور حکم به نقض دادنامه بدوی حکم به محکومیت تجدیدنظرخواندگان به اتهام مشارکت در انتقال به قصد فرار از دین به تحمل هر یک 4 ماه حبس صادر و با توجه به جنسیت و شرایط خاص ایشان با اعمال بندهای 2 و 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی حکم به تبدیل چهار ماه حبس هر یک از ایشان به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس صادر می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 39دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
رضایی ـ شفیعی خورشیدی

قاضی:
شیری , مهدی رضایی , شفیعی , خورشیدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

اصل 37 ـ اصل برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی شود مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

مشاهده ماده 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

ماده 4ـ چنانچه به موجب ماده (3) این قانون محکوم علیه حبس شده یا مستحق حبس باشد هرگاه مالی معرفی کند و یا با رعایت مستثنیات دین مالی از او کشف شود به نحوی که طبق نظر کارشناس رسمی مال مزبور تکافوی محکوم به و هزینه های اجرائی را نماید حبس نخواهد شد و اگر در حبس باشد آزاد می گردد. در این صورت مال معرفی یا کشف شده را مرجع اجراءکننده رای توقیف می کند و محکوم به از محل آن استیفاء می شود.

مشاهده ماده 4 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM