رای قضایی شماره 9309970910601620

رای قضایی شماره 9309970910601620

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970910601620


شماره دادنامه قطعی:
9309970910601620

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/06

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
استناد به قرار تامین دلیل جهت پذیرش اعاده دادرسی

پیام رای:
گزارش کارشناس رسمی دادگستری در اجرای قرار تامین دلیل که حکایت از عدم وقوع بزه تخریب داشته باشد از جهات پذیرش اعاده دادرسی است.

رای خلاصه جریان پرونده
به موجب دادنامه شماره 91- 1393/01/26 شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی بخش.. . آقای ب. به اتهام ضرب وجرح عمدی توهین و فحاشی و مستندا به مواد 462 بند «الف» و 488 و بند 1 ماده 709 قانون مجازات اسلامی به مجازات پرداخت دیه بابت ایراد جرح و یک میلیون ریال جزای نقدی به استناد ماده 608 بابت توهین و بابت تخریب به استناد ماده 677 قانون مجازات اسلامی 1375 با اعمال تخفیف به 10 روز حبس محکوم و رای صادره به موجب دادنامه شماره 565 – 1393/05/29 شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان.. . به علت این که دیه کمتر از خمس بوده قرار رد صادر نموده و با اصلاح رای به استناد ماده 134 قانون مجازات اسلامی مدت حبس را از ده روز به 18 ماه حبس تبدیل نموده است. محکوم علیه ضمن پرداخت هزینه دادرسی و با ارسال لایحه به دیوان عالی کشور مستندا به بند 6 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری خواستار اعاده دادرسی گردیده است. متقاضی استدلال خود را برای توجیه درخواست مزبور این گونه بیان کرده است: به تمامی اتهامات اعتراض دارم شاکی با احداث دیوار در زمین من که طبق نظر کارشناس حدود آن مشخص گردیده حدود سه ردیف بلوک چینی نموده به پسرش تذکر دادم با کنار زدن یک بلوک متذکر شدم چرا خارج از توافق قبلی که کارشناس تعیین کرده اقدام به دیوارچینی نموده اند؟ س. اقدام به درگیری نمود هل داد یک سیلی به او زدم پلیس 110 آمد صورت جلسه کرد نه توهین بوده نه جراحت. در گزارش پلیس هم منعکس نشده است. تصرف عدوانی شکایت نمودم ولی به علت عدم پیگیری پرونده مختومه گردید استناد دادگاه تجدیدنظر به ماده 134 قانون مجازات اسلامی وجاهت قانونی ندارد چراکه تعدد جرم و تشدید آن در صورتی است که متهم دارای سابقه کیفری باشد که سابقه ندارم. ملک شاکی دیوار محصور نداشته که ورود به عنف کرده باشم دیوار غیرقانونی که در ملک من ساخته شده به زعم دادگاه مورد تخریب واقع شده است و افتادن یک عدد بلوک مصداق تخریب ندارد. پرونده پس از ثبت در دبیرخانه دیوان عالی کشور در مورخ 1393/09/24 به این شعبه ارجاع گردیده است و به شرح آتی اظهارنظر و اتخاذ تصمیم می نماید.

رای شعبه دیوان عالی کشور
در خصوص درخواست آقای ب. مبنی بر اعاده دادرسی نسبت به دادنامه صادره از شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان.. . با بررسی اوراق ضمیمه ملاحظه می شود کارشناس رسمی دادگستری طبق دستور ریاست شعبه شورای حل اختلاف از محل بازدید و گزارش نموده که هیچ گونه آثار تخریب در عرصه موردنظر و حصار اطراف آن مشاهده نگردیده است. درنتیجه تقاضا را منطبق با بند 5 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تشخیص ضمن پذیرش درخواست و تجویز اعاده دادرسی نسبت به دادنامه شماره 565 – 1393/05/29صادره از شعبه فوق الذکر پرونده را به استناد ماده 274 قانون مذکور جهت رسیدگی مجدد به دادگاه هم عرض دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارجاع می نماید.
شعبه 33 دیوان عالی کشور - رییس و عضو معاون
محمد نیازی - سید نصرت الله اعتماد

قاضی:
محمد نیازی , سید نصرت الله اعتماد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 709 ـ جراحات سر و صورت و دیه آنها به ترتیب ذیل است: الف ـ حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود یک صدم دیه کامل ب ـ دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد دو صدم دیه کامل پ ـ متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد سه صدم دیه کامل ت ـ سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد چهار صدم دیه کامل ث ـ موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند پنج صدم دیه کامل ج ـ هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند ده صدم دیه کامل چ ـ منقله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد پانزده صدم دیه کامل ح ـ مامومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد یک سوم دیه کامل خ ـ دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند که علاوه بر دیه مامومه موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد. تبصره 1 ـ جراحات گوش بینی لب زبان و داخل دهان در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است در حکم جراحات سر و صورت است. تبصره 2 ـ ملاک دیه در جراحت های مذکور مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تاثیری در میزان دیه ندارد. تبصره 3 ـ جنایت بر گونه در صورتی که داخل دهان را نمایان نسازد موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت اثر و عیب فاحشی در صورت باقی بماند علاوه بر آن یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود. تبصره 4 ـ هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام اثری از خود بر جای بگذارد علاوه بر دیه موضحه یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند علاوه بر دیه جنایت یک صدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت شکافی در صورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.

مشاهده ماده 709 قانون مجازات اسلامی

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM