رای قضایی شماره 9309970956000823

رای قضایی شماره 9309970956000823

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970956000823


شماره دادنامه قطعی:
9309970956000823

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/24

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مقررات استخدامی حاکم بر اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی

پیام رای:
مقررات استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاه ها چه در زمان اشتغال و چه در زمان بازنشستگی از شمول قانون مدیریت خدمات کشوری خارج است.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شماره دادنامه: 9309970900200321 مورخ : 1393/04/15
در خصوص شکایت مطروحه به شرح فوق الذکر [محاسبه و پرداخت حقوق بازنشستگی با لحاظ سنوات مازاد بر سی سال خدمت و احتساب مابه التفاوت مبلغ مزبور از تاریخ بازنشستگی] با توجه به مدارک ابرازی و لایحه دفاعیه طرف شکایت نظر به اینکه اعضای هییت علمی مطابق دفاعیه طرف شکایت در زمان اشتغال مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نبوده و مشمول ماده 117 قانون مذکور می باشند ولی پس از بازنشستگی مشمول مواد 109 و 110 قانون فوق الذکر بوده و باید ماده 104 قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد ایشان اجرا گردد لذا شعبه مستندا به مواد 10 و 17 و 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدید نظر می باشد.
رییس شعبه 2 دیوان عدالت اداری
طاهری

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با توجه به اوراق پرونده و مقررات ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشوری که اعضای هییت علمی دانشگاه‏ها را از شمول قانون مذکور خارج نموده استدلال شعبه دوم بدوی دیوان عدالت اداری مبنی بر این که خروج مقررات استخدامی اعضای هییت علمی از قانون مذکور ناظر به زمان اشتغال بوده و نه بازنشستگی موجه نمی باشد. چراکه اساسا مقررات ماده 103 قانون مذکور (موضوع درخواست شاکی) ناظر به زمان بازنشستگی است. از سوی دیگر با توجه به مقررات ماده 3 قانون اصلاح بازنشستگی و وظیفه قانون استخدامی کشوری مصوب 13/12/68 که ناظر به مجوز بازنشستگی و مفاد رای وحدت رویه شماره 587 مورخ 90/12/22 هییت عمومی دیوان عدالت اداری دلیلی که دلالت بر استحقاق اعمال ماده 103 در خصوص شاکی باشد ابراز نشده است. لهذا تجدیدنظرخواهی از دادنامه تجدیدنظرخواسته موجه تشخیص لذا ضمن نقض آن حکم به بی حقی و رد شکایت شاکی صادر و اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه دهم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
سبزواری نژاد ـ مهری

قاضی:
طاهری , حجت سبزواری نژاد , محمد مهری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 17ـ شعب دیوان به شکایتی رسیدگی می کنند که شخص ذی‏نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی رسیدگی به شکایت را برابر قانون درخواست کرده باشد.

مشاهده ماده 17 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 104- در هنگام تعیین حقوق بازنشستگی به کارمندانی که بیش از سی سال خدمت دارند به ازای هر سال خدمت مازاد بر سی سال دو و نیم درصد (5/2%) رقم تعیین شده حقوق بازنشستگی علاوه بر حقوق تعیین شده محاسبه و پرداخت خواهد گردید.

مشاهده ماده 104 قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده 117- کلیه دستگاه های اجرایی به استثنای نهادها موسسات و تشکیلات و سازمان هایی که زیرنظر مستقیم مقام معظم رهبری اداره می شوند وزارت اطلاعات نهادهای عمومی غیردولتی که با تعریف مذکور در ماده (3) تطبیق دارند اعضای هیات علمی و قضات هیات های مستشاری دیوان محاسبات شورای نگهبان مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری مشمول مقررات این قانون می شوند و در خصوص نیروهای نظامی و انتظامی مطابق نظر مقام معظم رهبری عمل می شود. تبصره 1- حقوق و مزایای قضات تابع قانون نظام هماهنگ پرداخت کارمندان دولت مصوب 1370 می باشد و جدول موضوع ماده (14) قانون مذکور در خصوص اعداد مبنای گروه آنان به ترتیب به (12) و (200) افزایش می یابد. تبصره 2- به قضات نظامی سازمان قضایی نیروهای مسلح در مدتی که در پست های قضایی انجام وظیفه می نمایند معادل مابه التفاوت مجموع دریافتی آنان تا هشتاد درصد (80%) حقوق و مزایای مستمر قضات همتراز دادگستری فوق العاده ویژه پرداخت می گردد. تبصره 3- در صورت موافقت فرماندهی کل قوا برای برخورداری کارکنان نیروهای مسلح از مقررات فصل دهم و سیزدهم این قانون حداقل و حداکثر دریافتی آنان با رعایت مقررات ماده (136) قانون آجا امتیازات متعلقه به شغل و شاغل باتوجه به کیفیت خاص خدمتی در نیروهای مسلح با ضریب (2/1) محاسبه و پرداخت می گردد. کارمندان نیروهای انتظامی کماکان از فوق العاده سختی کار طبق مقررات استخدامی این نیرو علاوه بر فوق العاده های مذکور در فصل دهم این قانون برخوردار می باشند. تبصره 4- کارمندانی که با رعایت ماده (124) مطابق قانون کار جمهوری اسلامی ایران در دستگاه های اجرایی اشتغال دارند از شمول این قانون مستثنی می باشند. تبصره 5- کارمندان سیاسی و کارمندان شاغل در پست های سیاسی وزارت امور خارجه مشمول مقررات تشکیلاتی استخدامی مالی و انضباطی وزارت امور خارجه مصوب 1352 می باشند و کارمندان غیرسیاسی شاغل در پست های پشتیبانی از این قانون تبعیت خواهند نمود.

مشاهده ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشوری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM