رای قضایی شماره 9309970269701629

رای قضایی شماره 9309970269701629

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970269701629


شماره دادنامه قطعی:
9309970269701629

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/08

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ادغام احکام محکومیت قطعی متعدد

پیام رای:
ادغام محکومیت های قطعی متعدد صرفا در جرایم یکسان ممکن است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص تقاضای آقای ر. دایر بر تجمیع پرونده های محکومیت وی و درخواست اجرای احکام کیفری دادگستری پردیس مبنی بر تجمیع پرونده های آقای ر. با رعایت قواعد تعدد بزه که نامبرده به موجب دادنامه شماره 9309972911401396 به اتهام سرقت به تحمل سه ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق تعزیری محکوم شده و به موجب دادنامه شماره 9309972912000095 دادگاه انقلاب پردیس به اتهام نگهداری مواد مخدر به تحمل یک سال حبس و سی ضربه شلاق و جزای نقدی محکوم شده و دادنامه اخیر الذکر قطعیت یافته لذا مستندا به ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن نقض دادنامه شماره 9309972911401396 صادره از این شعبه مستندا به مواد 661 قانون مجازات اسلامی 1375 و مواد 27 و بند الف 38 و 134 و تبصره 3 ماده 134 قانون مجازات اسلامی 1392 با لحاظ قواعد حاکم بر تعدد بزه و به لحاظ رضایت شاکی خصوصی نامبرده را به تحمل پانزده ماه حبس تعزیری و پنجاه ضربه شلاق تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبل محکوم می نماید. در خصوص رد مال با توجه به رضایت شاکی این مرجع با تکلیفی مواجه نیست. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است ضمنا توجه همکار محترم در اجرای احکام را به این موضوع که در خصوص رای صادر شده از دادگاه انقلاب می بایست نظر آن دادگاه محترم نیز اخذ گردد جلب می نماید.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان پردیس - شیخ الحکمایی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی محکوم علیه آقای ر. از دادنامه شماره 401840 مورخ 1393/08/21 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 101 پردیس که به موجب آن و در مقام تجمیع محکومیت های متعدد محکوم علیه آقای ر. به دلیل سرقت به تحمل پانزده ماه حبس و 50 ضربه شلاق محکوم شده است وارد دانسته می شود زیرا در این پرونده نیازی به صدور حکم ادغامی نبوده است؛ بدین توضیح که مقررات ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری متعلق به محکومیت های متعدد مربوط به جرایم یکسان بوده درحالی که در این پرونده یک محکومیت مربوط به سرقت و محکومیت دیگر مربوط به جرایم مواد مخدر است که هیچ ارتباطی با مقررات صدور حکم ادغامی یا تصحیحی ندارد و طبق قانون لازم است محکوم علیه هر دو محکومیت را تحمل نماید. علی هذا به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب رای بر نقض دادنامه معترض عنه صادر و مقرر می گردد مفاد همان دادنامه سابق الصدور مرجع محترم بدوی یعنی دادنامه شماره 401396 مورخ 1393/06/26 در خصوص آقای ر. اجرا شود. این رای قطعی است.
شعبه 63 دادگاه تجدیدنظراستان تهران - رییس و مستشار
حبیب محمدعلی زاده اشکلک - علی اکبر صادقی

قاضی:
محمدعلی زاده اشکلک , شیخ الحکمایی , علی اکبرصادقی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM