رای قضایی شماره 9309970223401281

رای قضایی شماره 9309970223401281

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970223401281


شماره دادنامه قطعی:
9309970223401281

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/09/25

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
قتل غیر عمد ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی

پیام رای:
ماهیت بزه قتل غیر عمد ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی تسبیب است نه مشارکت.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان الف. م. ذ. و س. دایر بر مشارکت در قتل شبه عمدی طفل الف.ق. ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی ردیف اول 45 درصد و مابقی هرکدام ده درصد حسب شکایت م.گ.؛ دادگاه با توجه به محتویات پرونده شکایت شاکی دفاعیات متهمین و با این توضیح که متهم ردیف اول هرچند اسم وی ذکر شد وی درواقع متهم شهرداری منطقه می باشد نه شخص مذکور که البته نماینده حقوقی شهرداری هم دعوت و دفاعیات خود را اعلام داشته و کیفرخواست صادره بزه انتسابی را محرز و مسلم دانسته و به استناد ماده تبصره 3 ماده 295-297 و 302 از قانون مجازات اسلامی متهم ردیف اول (شهرداری نه شخص آقای الف.) به پرداخت 45 درصد دیه کامله مرد مسلمان و سه متهم بعدی هرکدام 10 درصد دیه کامله مرد مسلمان در حق ولی دم طفل مذکور مهلت دو سال از زمان وقوع بزه محکوم می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
شعبه 1154 دادگاه عمومی جزایی تهران

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی شهرداری منطقه.. . تهران نسبت به دادنامه شماره 343 مورخ 18/05/92 صادره از شعبه 1154 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن شهرداری منطقه به پرداخت بخشی از دیه طفل الف.ق. به اتهام مشارکت در قتل غیر عمد ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی محکوم گردیده است؛ نظر به مجموع محتویات پرونده و ملاحظه نظریه کارشناس های محترم سه نفره و پنج نفره دادگستری در صفحات 51 و 219 و نظریه تکمیلی هییت پنج نفره در صفحه 229 و عدم اقدام به تعطیلی ساختمان سازی توسط شهرداری علی رغم اطلاع از آن و این که شهرداری که در زمان وی حادثه مذکور اتفاق نیفتاده به نظریه کارشناسی اعتراض و تجدیدنظرخواهی کرده است (صفحات 125 و 133 دادنامه) در بخش محکومیت شهرداری به پرداخت دیه صحیحا صادر گردیده است. علی هذا و مستندا به مواد 240 و 250 و 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و مواد 143 و 11 قانون مجازات اسلامی 1392 با اصلاح اتهام به تسبیب در قتل غیر عمد دادنامه تجدیدنظرخواسته را در مورد معترض تایید و استوار می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 34 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
سلیمی ـ کمالی

قاضی:
سلیمی , کمالی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 295 ـ هرگاه کسی فعلی که انجام آن را برعهده گرفته یا وظیفه خاصی را که قانون بر عهده او گذاشته است ترک کند و به سبب آن جنایتی واقع شود چنانچه توانایی انجام آن فعل را داشته است جنایت حاصل به او مستند می شود و حسب مورد عمدی شبه عمدی یا خطای محض است مانند این که مادر یا دایه ای که شیر دادن را برعهده گرفته است کودک را شیر ندهد یا پزشک یا پرستار وظیفه قانونی خود را ترک کند.

مشاهده ماده 295 قانون مجازات اسلامی

ماده 297 ـ اگر مرتکب با یک ضربه عمدی موجب جنایتی بر عضو شود که منجر به قتل مجنی علیه گردد چنانچه جنایت واقع شده مشمول تعریف جنایات عمدی باشد قتل عمدی محسوب می شود و به علت نقص عضو یا جراحتی که سبب قتل شده است به قصاص یا دیه محکوم نمی گردد.

مشاهده ماده 297 قانون مجازات اسلامی

ماده 302 ـ در صورتی که مجنی علیه دارای یکی از حالات زیر باشد مرتکب به قصاص و پرداخت دیه محکوم نمی شود: الف ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب سلب حیات است. ب ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب قطع عضو است مشروط بر اینکه جنایت وارد شده بیش از مجازات حدی او نباشد در غیر این صورت مقدار اضافه بر حد حسب مورد دارای قصاص و یا دیه و تعزیر است. پ ـ مستحق قصاص نفس یا عضو فقط نسبت به صاحب حق قصاص و به مقدار آن قصاص نمی شود. ت ـ متجاوز و کسی که تجاوز او قریب الوقوع است و در دفاع مشروع به شرح مقرر در ماده (156) این قانون جنایتی بر او وارد شود. ث ـ زانی و زانیه در حال زنا نسبت به شوهر زانیه در غیر موارد اکراه و اضطرار به شرحی که در قانون مقرر است. تبصره 1 ـ اقدام در مورد بندهای (الف) (ب) و (پ) این ماده بدون اجازه دادگاه جرم است و مرتکب به تعزیر مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» محکوم می شود. تبصره 2 ـ در مورد بند (ت) چنانچه نفس دفاع صدق کند ولی از مراتب آن تجاوز شود قصاص منتفی است لکن مرتکب به شرح مقرر در قانون به دیه و مجازات تعزیری محکوم می شود.

مشاهده ماده 302 قانون مجازات اسلامی

ماده 143 ـ در مسوولیت کیفری اصل بر مسوولیت شخص حقیقی است و شخص حقوقی در صورتی دارای مسوولیت کیفری است که نماینده قانونی شخص حقوقی به نام یا در راستای منافع آن مرتکب جرمی شود. مسوولیت کیفری اشخاص حقوقی مانع مسوولیت اشخاص حقیقی مرتکب جرم نیست.

مشاهده ماده 143 قانون مجازات اسلامی

ماده 11 ـ قوانین زیر نسبت به جرایم سابق بر وضع قانون فورا اجراء می شود: الف ـ قوانین مربوط به تشکیلات قضایی و صلاحیت ب ـ قوانین مربوط به ادله اثبات دعوی تا پیش از اجرای حکم پ ـ قوانین مربوط به شیوه دادرسی ت ـ قوانین مربوط به مرور زمان تبصره ـ در صورتی که در مورد بند (ب) حکم قطعی صادر شده باشد پرونده برای بررسی به دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارسال می شود.

مشاهده ماده 11 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM