رای قضایی شماره 9309970955901172

رای قضایی شماره 9309970955901172

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955901172


شماره دادنامه قطعی:
9309970955901172

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/09/29

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
تاثیر ازدواج زوجه دائم بیمه شده متوفی بر دریافت مستمری

پیام رای:
ازدواج زوجه دایم بیمه شده متوفی مانع دریافت حقوق و مستمری متوفی نمی‎باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
با توجه به مجموع محتوای پرونده من جمله اظهارات اصحاب دعوی به شرح دادخواست و لوایح جوابیه تقدیمی و مستندات ابرازی نظر به اینکه ماده 48 قانون حمایت از خانواده مصوب 91/12/1 مجلس شورای اسلامی مقرر داشته با ازدواج مجدد مستمری قطع نخواهد شد و در تبصره ذیل ماده مرقوم نیز بیان داشته این ماده در مورد افرادی که قبل از اجرا شدن این قانون فوت شده اند نیز تسری دارد بنابراین شکایت مطروحه وارد تشخیص و مستندا به مقررات ذکر شده و مواد 10و 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رای به ورود شکایت و الزام سازمان به برقراری مستمری بازماندگان صادر و اعلام می گردد. رای اصداری ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری است.
رییس شعبه 49 دیوان عدالت اداری
روحی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
تجدید نظرخواهی الف. نسبت به دادنامه شماره 518 صادره از شعبه 49 بدوی به شرح دادخواست تقدیمی با توجه به محتویات پرونده و مستندات ارایه شده وارد و قابل پذیرش نمی باشد زیرا دادنامه معترض عنه با رعایت تشریفات قانونی و در محدوده وظایف محوله اصدار یافته و ایرادی از حیث تطبیق موضوع با مقررات مربوطه مشاهده نمی گردد و با توجه به مفاد رای صادره از هیات حل اختلاف و اینکه از ناحیه تجدید نظر خواه نیز دلیلی که حکایت از مخدوش بوده آن باشد ارایه نگردیده است. لذا با اجازه حاصله از ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ضمن تایید دادنامه معترض عنه حکم به رد تجدید نظر خواهی و اعتراض صادر و اعلام می نماید. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه نهم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
ساریخانی ـ خضرایی

قاضی:
روحی , محمد ساریخانی , احمد خضرائی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 48ـ میزان حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم متوفی و فرزندان و سایر وراث قانونی وی و نحوه تقسیم آن در تمام صندوقهای بازنشستگی اعم از کشوری لشکری تامین اجتماعی و سایر صندوقهای خاص به ترتیب زیر است: 1ـ زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار می گردد و ازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست و درصورت فوت شوهر بعدی و تعلق حقوق به زوجه در اثر آن بیشترین مستمری ملاک عمل است. تبصره ـ اگر متوفی چند زوجه دائم داشته باشد حقوق وظیفه یا مستمری به تساوی بین آنان و سایر وراث قانونی تقسیم می شود. 2ـ دریافت حقوق بازنشستگی یا از کارافتادگی مستمری از کارافتادگی یا بازنشستگی حسب مورد توسط زوجه متوفی مانع از دریافت حقوق وظیفه یا مستمری متوفی نیست. 3ـ فرزندان اناث در صورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور تا سن بیست سالگی و بعد از آن منحصرا درصورتی که معلول از کار افتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند حسب مورد از کمک هزینه اولاد بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می گردند. 4ـ حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم و فرزندان و سایر وراث قانونی کلیه کارکنان شاغل و بازنشسته مطابق ماده (87) قانون استخدام کشوری مصوب 31/3/1345 و اصلاحات بعدی آن و با لحاظ ماده (86) همان قانون و اصلاحیه های بعدی آن تقسیم و پرداخت می گردد. تبصره ـ مقررات این ماده در مورد افرادی که قبل از اجراء شدن این قانون فوت شده اند نیز لازم الاجراء است.

مشاهده ماده 48 قانون حمایت از خانواده

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM