رای قضایی شماره 9309970910500301

رای قضایی شماره 9309970910500301

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970910500301


شماره دادنامه قطعی:
9309970910500301

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/08/19

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
تقاضای تعلیق اجرای مجازات از طرف قاضی اجرای احکام

پیام رای:
تقاضای تعلیق اجرای مجازات از طرف قاضی اجرای احکام یا دادستان پس از اجرای یک سوم مجازات قابل بررسی در دادگاه بوده و قابل بررسی در دیوان عالی کشور نیست.

رای خلاصه جریان پرونده
آقای ح. فرزند.. . به بزه مشارکت در اختلاس به مبلغ چهارصد و بیست و هفت میلیون و چهارصد و هشتاد و چهار هزار و هشتصد و شصت و یک تومان به ده سال حبس تعزیری و جزای نقدی به میزان قدرالسهم خود و اخراج از نیروهای مسلح محکوم شده ولیکن به علت استرداد وجوه مورد اختلاس قبل از صدور کیفرخواست مجازات حبس وی به مدت سه سال تعلیق شده است و از پرداخت معادل یک برابر از دو بار جریمه نقدی نیز معاف شده است. محکوم علیه تسلیم رای صادره شده و تقاضای تخفیف مجازات تعیین شده را کرده است. دادگاه در وقت فوق العاده تشکیل جلسه داده و یک چهارم از مجازات نقدی و حبس را طبق ماده 6 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری تخفیف داده است. نامبرده مبلغ هفتصد میلیون ریال از جریمه نقدی حکم را طی سه فقره فیش بانکی پرداخت کرده و با توجه به وضعیت نابسامان مالی و این که تنها دارایی وی یک واحد آپارتمان 74 متری است که در گروی دو بانک مسکن و مهر در قبال 57 میلیون تومان است تقاضای تبدیل بقیه جریمه نقدی خود را کرده است. معاون دادستان نظامی تقاضای تعلیق بقیه جزای نقدی وی را به دادگاه ارسال نموده است. دادگاه با حضور محکوم علیه تشکیل جلسه داده وی اظهار نموده: با معاون دادستان صبحت کردم که بیشتر از این مبلغ جریمه دادگاه را ندارم و این ها هم را با هزار زحمت گیر آوردم که پرداخت کردم و بعد از این دیگر توان پرداخت بقیه جریمه را ندارم و قسم می خورم که به هیچ عنوان دیگر پولی ندارم. دادگاه در خاتمه با توجه به این که میزان اختلاس وی بیش از یکصد میلیون ریال بوده تعلیق مجازات را فاقد جایگاه قانونی دانسته و رای به رد آن طبق بند ح ماده 47 قانون مجازات اسلامی صادر کرده است. این رای مورد اعتراض محکوم علیه واقع شده است. پرونده به دفتر دیوان عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع شده است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
با توجه به این که صدور قرار تعلیق مجازات یا رد آن موضوع فراز دوم ماده 46 قانون مجازات اسلامی 1392 که پس از تحمل یک سوم مجازات از ناحیه قاضی اجرای احکام یا محکوم علیه قابل طرح است فاقد خصیصه رسیدگی ماهوی است که در دو مرحله انجام می شود و به لحاظ حفظ حقوق دفاعی متهم قابل تجدیدنظرخواهی می باشد لذا اعتراض معترض قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را ندارد.
رییس شعبه سی ودوم دیوان عالی کشور ـ عضو معاون
فرج اللهی ـ علیا

قاضی:
رضا فرج اللهی , علی علیا

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 6 ـ به موجب ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 نسخ شد. در این صورت دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی می کند و تا یک ربع از مجازات مندرج در حکم را اعم از حبس یا جزای نقدی تخفیف می دهد و این رای قطعی است. ولی در هر حال هیچ مجازات حبسی را با رعایت تخفیف مندرج در این ماده نمی توان به جزای نقدی تبدیل نمود.

مشاهده ماده 6 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM