رای قضایی شماره 9309970222801011

رای قضایی شماره 9309970222801011

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222801011


شماره دادنامه قطعی:
9309970222801011

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/30

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
حق تغییر نام

پیام رای:
تغییر نام به دلیل اشتهار به نام دیگر قابل پذیرش است زیرا حق هر فرد است که نام نیک و موردعلاقه داشته باشد و معمو لا برای افراد سخت و دشوار است که با نامی غیر از نام مندرج درسند سجلی خود مورد خطاب قرار گیرند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی تقدیمی خانم س.گ. بطرفیت الف. به خواسته تغییر نام الزام خوانده به اصلاح شناسنامه از حیث تغییر نام از س. به م. و مطالبه خسارات دادرسی دادگاه با توجه به محتویات پرونده و لحاظ اظهارات اصحاب دعوی بدوا قابل ذکر است که انسان ها پس از تولد تا پایان مدت حیات عادی خود به وسیله نام منتسب به خود از افراد هم نوع تمییز داده می شوند و این نام آن ها است که معرف میزان ممیزی وی در اجتماع از سایرین هست بی تردید آثار معنوی اسامی برای افراد پس از حلول قوه تمیز در او قابل فهم و درک خواهد بود هرچند آثار موصوف برای برگزیدگان این نام برای افراد و اطرافیان آنان ملموس می باشد. پس یک نام هرچند در بادی امر ساده به نظر می رسد ولی به همین سادگی دارای آثار فراوانی است. لذا حق فرد است که نام نیک و موردعلاقه داشته باشد و نمی توان او را وادار به داشتن نامی تا پایان حیات خود نمود که دیگران با بی دقتی یا بی تاملی برای او برگزیده اند انتخاب نام ریشه در عوامل اجتماعی ملی و مذهبی و دینی و قومی هر فرد دارد و با آن عجین است. ناگزیر نام هر فردی بایستی با شاخص های موصوف هماهنگی داشته باشد مضاف بر آن همیشه تنها عامل مشکلات روانی متاثر از انتخاب نام نیک یا بد نیست گاهی اوقات تعرفه فردی بنام شخصی و متمایز ازآنچه در سند سجلی افراد آمده است و معروفیت او با آن نام و عجین شدن او با تعریف آن نام در طول زندگی موجب خواهد شد که هرچند دو نام نیک و ملی و مذهبی باشد ولی چون با توجه به اوراق پرونده بانام غیر سند سجل خود مورد عتاب و خطاب قرار می گیرند و آن نام در ذهن او و دیگران است و پس بسیار برای او دشوار خواهد بود با نام دیگر فراخوانده شود و حال دادگاه مستفاد از مطالب فوق ملاحظه می گردد حسب اظهارات خواهان و مودای گواهان تعرفه شده وی و تصویر استشهادیه تنظیمی پیوست دادخواست دلالت بر اشتهار نامبرده به م. داشته و مضاف بر آن [نام] م. از اسامی ممنوع نبوده و منصرف از تبصره یک ماده 20 قانون ثبت احوال است علی هذا دادگاه بنا به مراتب مرقوم دعوی خواهان را وارد دانسته مستندا به ماده 4 قانون ثبت احوال حکم بر محکومیت خوانده به تغییر نام از س.به م. و الزام ایشان به درج تغییر موضوع حکم در سند سجلی صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری و ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه4دادگاه عمومی حقوقی تهران
اسماعیلی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی الف. به طرفیت خانم س.گ. نسبت به دادنامه شماره 01168 مورخ 1392/10/30 صادره از شعبه محترم چهارم دادگاه عمومی (حقوقی) تهران موضوع پرونده کلاسه 485 که به موجب آن حکم بر محکومیت تجدیدنظرخواه به تغییر نام تجدیدنظرخوانده (خواهان دعوای نخستین) از س. به م. به شرح منعکس در دادنامه اصدار گردیده با توجه به مجموع محتویات پرونده مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه مفاد لایحه دفاعیه تجدیدنظرخوانده و مدلول دادنامه تجدیدنظرخواسته نظر به اینکه دادنامه معترض عنه از جهت رسیدگی رعایت اصول و قواعد دادرسی و انطباق آن با قانون فاقد اشکال قانونی و منقصت قضایی می باشد و جهات تجدیدنظرخواهی منطبق با هیچ یک از جهات مندرج در ماده 348 از قانون آیین دادرسی مدنی نمی باشد و در این مرحله از رسیدگی نیز ایراد و اعتراض موجه و مدللی که قابل امعان نظر باشد اساس دادنامه را متزلزل و موجب بی اعتباری و نقض آن شود از ناحیه تجدیدنظرخواه ارایه نگردیده بناء علی هذا دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده 358 از قانون مرقوم ضمن رد اعتراض تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 28 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
نامدار - توکلی

قاضی:
اسماعیلی , نامدار , توکلی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 20- انتخاب نام با اعلام کننده است برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب (حسین محمد مهدی و مانند آن که عرفا یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد (اصلاحی 18/10/1363 با الحاق 6 تبصره). تبصره 1- انتخاب نامهائی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد و همچنین انتخاب عناوین و القاب و نامهای زننده و مستهجن یا نامناسب با جنس ممنوع است. تبصره 2- تشخیص نامهای ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد و این شورا نمونه های آن را تعیین و به سازمان اعلام می کند. تبصره 3- انتخاب نام در مورد اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است. تبصره 4 – در اسناد سجلی اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی نوع دین آنان قید می شود. تبصره 5 – ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلائل شرعی ثابت گردد الزامی است مگر کسانیکه خود را سید ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود. تبصره 6 – مراتب تشرف پیروان ادیان دیگر به دین مبین اسلام همراه با تغییرات مربوط به نام و نام خانوادگی آنان در اسناد سجلی ثبت شود.

مشاهده ماده 20 قانون ثبت احوال

ماده 4 – رسیدگی به شکایات اشخاص ذینفع از تصمیمات هیات حل اختلاف و همچنین رسیدگی به سایر دعاوی راجع به اسناد ثبت احوال با دادگاه شهرستان یا دادگاه بخش مستقل محل اقامت خواهان به عمل می آید و رای دادگاه فقط پژوهش پذیر است. مهلت شکایت از تصمیم هیئت حل اختلاف ده روز از تاریخ ابلاغ است. تبصره – هرگاه سند ثبت احوال در ایران تنظیم شده و ذینفع مقیم خارج از کشور باشد رسیدگی با دادگاه محل صدور سند و اگر محل تنظیم سند و اقامت خواهان هر دو در خارج از کشور با دادگاه شهرستان تهران خواهد بود.

مشاهده ماده 4 قانون ثبت احوال

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM