رای قضایی شماره 9309970221900962

رای قضایی شماره 9309970221900962

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221900962


شماره دادنامه قطعی:
9309970221900962

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ترک انفاق قبل از شروع زندگی مشترک

پیام رای:
عدم پرداخت نفقه زوجه قبل از شروع زندگی مشترک در صورت تمکین خاص زوجه مصداق بزه ترک انفاق است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام ع. آزاد به قید معرفی کفیل دایر بر ترک انفاق نسبت به زوجه دایمش بانو س. موضوع کیفرخواست شماره.. . (بدون شماره) مورخ 20/11/92 دادستانی محترم شهریار نظر به محتویات پرونده با توجه به این که حسب اظهار صریح شاکی که در جلسه دادرسی به عمل آمده نامبرده همچنان دوشیزه بوده و زوجین عروسی نگرفته و زیر سقف مشترک نرفته اند به اعتقاد دادگاه ترک انفاقی که واجد وصف جزایی باشد مربوط به وضعیت مابین زوجین است که عروسی گرفته و در رابطه آن دو زوجه موظف به تمکین در مفهوم خاص آن باشد علی هذا هرچند ازنظر حقوقی متهم موظف به پرداخت نفقه زوجه خود می باشد ولی این ترک وظیفه نمی تواند واجد وصف کیفری باشد. بنا به مراتب دادگاه به علت عدم وقوع جرم مستند به بند الف ماده 177 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری حکم برایت متهم را صادر و اعلام می دارد. رای صادره ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 104 دادگاه عمومی جزایی شهریار ـ رضایی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم س. نسبت به دادنامه شماره 1217 مورخ 21/12/92 صادره از شعبه 104 دادگاه عمومی جزایی شهریار که به موجب آن در مورد شکایت مشارالیه علیه آقای ع. به اتهام ترک انفاق حکم برایت صادر گردیده است؛ با بررسی اوراق و محتویات پرونده و مشاوره و با توجه به اظهارات طرفین در جلسه دادرسی این مرجع و نظر به این که متهم در جلسه مورخ 07/07/93 اظهار نمود که بعد از عقد حدود سه یا چهار بار همسرش تمکین خاص داشته است و از طرفی طی رای شماره 683 مورخ 29/05/92 صادره از شعبه 23 تجدیدنظر استان تهران سابقه محکومیت قطعی به اتهام مذکور دارد و متهم دفاع موجهی به عمل نیاورده است و با لحاظ کیفرخواست صادره بزه انتسابی محرز است. لهذا به استناد بند 4 از شق ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده 53 قانون حمایت خانواده و با رعایت ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب به جهت وضع خاص مرتکب و میزان درآمد مشارالیه و تناسب بیشتر مجازات ضمن نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته آقای ع. را به اتهام ترک انفاق همسرش (تجدیدنظرخواه) به ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 19 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
نبوی لاریمی ـ ایرانی

قاضی:
مهدی رضایی , نبوی لاریمی , ایرانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 53 ـ هرکس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می شود. تبصره ـ امتناع از پرداخت نفقه زوجه ای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است.

مشاهده ماده 53 قانون حمایت از خانواده

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM