رای قضایی شماره 9309970224300467

رای قضایی شماره 9309970224300467

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224300467


شماره دادنامه قطعی:
9309970224300467

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/22

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو حین منازعه

پیام رای:
ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو حین منازعهفعل واحد دارای عناوین متعدد مجرمانه است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای 1) ح. 2) م. 3) ح.الف. 4) ع. همگی دایر بر شرکت در منازعه منجر به ایراد ضرب وجرح عمدی و نفر اول علاوه بر اتهام فوق دایر بر ایراد ضرب وجرح عمدی با کارد نسبت به آقای س. نظر به گزارش مرجع انتظامی و کیفرخواست دادستان محترم و تحقیقات به عمل آمده و اظهارات شهود و دفاعیات بلا وجه متهمین در دادسرا و در دادگاه و سایر قراین و امارات موجود بزهکاری هر یک از متهمین موصوف محرز است لذا مستندا به ماده 615 از قانون مجازات اسلامی هر یک از متهمین موصوف را بابت اتهام شرکت در منازعه به تحمل هشت ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. هم چنین آقای ح. را بابت اتهام ایراد ضرب وجرح عمدی با کارد نسبت به آقای س. به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. هم چنین با توجه به فوت آقای س. در خصوص اتهام ایشان دایر بر شرکت در منازعه مستندا به ماده 6 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار موقوفی تعقیب صادر و اعلام می گردد. پرونده در خصوص جنبه خصوصی جرم به لحاظ نیاز به ادامه تحقیقات مفتوح می باشد. رای صادره در خصوص آقای ح. حضوری محسوب و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد. رای صادره در خصوص سایر متهمین غیابی محسوب و ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این مرجع و سپس ظرف بیست روز پس از اتمام مهلت واخواهی قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی دماوند ـ مصطفی نژادموسوی
در خصوص واخواهی آقای م. نسبت به دادنامه شماره 9109972210700108 صادره از شعبه یک صد و دوم جزایی دادگاه عمومی دماوند که به موجب آن در خصوص گزارش مرجع انتظامی علیه ایشان با احراز مجرمیت متهم نامبرده به تحمل هشت ماه حبس محکوم شده اند؛ نظر به این که متهم در این مرحله از رسیدگی نیز دلیلی که موجب نقض دادنامه مذکور باشد ارایه نداده اند لذا مستندا به ماده 218 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن صدور قرار رد واخواهی واخواه رای صادره را عینا تایید و استوار می نماید. رای صادره حضوری محسوب و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی دماوند ـ مصطفی نژادموسوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
پرونده بیانگر اعتراض و تجدیدنظرخواهی آقای.. . به وکالت از آقای ح. از دادنامه شماره 0938-30/07/92 که در مقام واخواهی از دادنامه شماره 0108-03/02/92 شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی دماوند صادر گردیده است به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام نزاع دسته جمعی به هشت ماه حبس و به اتهام جنبه عمومی ایراد ضرب وجرح به شش ماه حبس محکوم شده است. از توجه به مندرجات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی و مداقه در اظهارات طرفین در مراحل رسیدگی و دادرسی و ملاحظه اقرار تجدیدنظرخواه به درگیری هرچند از بابت جنبه خصوصی حکم صادر نشده است و پرونده مفتوح است ازآنجایی که تجدیدنظرخواه برابر دادنامه معترض عنه از بابت یک عمل که از عناوین متعدده برخوردار است به دو فقره محکومیت حبس محکوم شده است در این گونه موارد محکوم باید به یک مجازات که اشد است برابر مقررات ماده 47 از قانون مجازات سابق محکوم شود با ملاحظه تبصره ماده 614 و 615 قانون مجازات اسلامی هرکدام یک اندازه است. بنابراین با حذف محکومیت شش ماه حبس از بابت جنبه عمومی ایراد ضرب وجرح و تعیین مبلغ 000/000/30 ریال جزای نقدی جایگزین هشت ماه حبس که در صورت عدم پرداخت حبس اجرا خواهد شد به استناد مواد 67 و 70 و بند پ ماده 83 و 86 قانون مجازات اسلامی 1392 ضمن رد تجدیدنظرخواهی به استناد مواد 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و عمومات ماده 22 از قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و اصلاحیه سال هشتادویک دادنامه تجدیدنظرخواسته به شرح فوق تایید و استوار می دارد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 43 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دشتبانی ـ حیدری

قاضی:
سیدروح الله مصطفی نژادموسوی , دشتبانی , حیدری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 615 ـ هرگاه قسمتی از زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده است قطع شود به میزان نسبت مساحت قطع شده دیه پرداخت می شود لکن اگر بعدا معلوم شود که کودک لال بوده است دو سوم آن مسترد می گردد و چنانچه معلوم شود که گویا بوده است در صورتی که دیه حروف از بین رفته از دیه نسبت گویایی از بین رفته بیشتر باشد مابه التفاوت آن باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 615 قانون مجازات اسلامی

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 83 ـ دوره مراقبت دورهای است که طی آن محکوم به حکم دادگاه و تحت نظارت قاضی اجرای احکام به انجام یک یا چند مورد از دستورهای مندرج در تعویق مراقبتی به شرح ذیل محکوم می گردد: الف ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها حداکثر سه ماه حبس است تا شش ماه ب ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها نود و یک روز تا شش ماه حبس است و جرایمی که نوع و میزان تعزیر آنها در قوانین موضوعه تعیین نشده است شش ماه تا یک سال پ ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها بیش از شش ماه تا یک سال است یک تا دو سال ت ـ در جرایم غیرعمدی که مجازات قانونی آنها بیش از یک سال است دو تا چهار سال

مشاهده ماده 83 قانون مجازات اسلامی

ماده 86 ـ میزان جزای نقدی جایگزین حبس به شرح زیر است: الف ـ جرایم موضوع بند (الف) ماده (83) تا نه میلیون (9.000.000) ریال ب ـ جرایم موضوع بند (ب) ماده (83) از نه میلیون (9.000.000) ریال تا هجده میلیون (18.000.000) ریال پ ـ جرایم موضوع بند (پ) ماده (83) از هجده میلیون (18.000.000) ریال تا سی و شش میلیون (36.000.000) ریال ت ـ جرایم موضوع بند (ت) ماده (83) از سی و شش میلیون (36.000.000) ریال تا هفتاد و دو میلیون (72.000.000) ریال

مشاهده ماده 86 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM