رای قضایی شماره 9309970222301006

رای قضایی شماره 9309970222301006

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222301006


شماره دادنامه قطعی:
9309970222301006

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/15

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
کتک زدن کودک توسط والدین به جهت مسائل آموزشی و تربیتی

پیام رای:
کتک زدن کودک توسط والدین به جهت مسائل آموزشی و تربیتی متعارف بوده و مصداق بزه عدم رعایت سلامت و بهداشت روحی و روانی کودک نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام س. س.ل. فرزند س. 39 ساله اهل و ساکن تهران مبنی بر عدم رعایت عمدی سلامت و بهداشت روحی و روانی فرزندش و ایراد صدمه بدنی عمدی نسبت به وی با عنایت به اقرار وی شکایت شاکیه خصوصی گواهی پزشکی قانونی گزارش کارشناس مددکاری سازمان بهزیستی گزارش مرجع انتظامی و سایر اوراق و محتویات پرونده مستندا به بند الف ماده 714 قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات و ماده 4 قانون حمایت کودکان و نوجوانان بابت کبودی سمت چپ صورت به پرداخت سه هزارم دیه کامل در حق شاکی خصوصی و پرداخت هفت میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم می گردد. رای صادره قابل تجدیدنظر ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است./ق
رییس شعبه 1188 دادگاه عمومی تهران- ویژه رسیدگی به جرایم اطفال-جعفری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای س.پ. نسبت به دادنامه شماره800822-92مورخ 20/12/92 در پرونده کلاسه200559-92 صادره از شعبه1188 دادگاه عمومی ویژه رسیدگی به جرایم اطفال تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام عدم رعایت عمدی سلامت و بهداشت روحی و روانی و ایراد ضرب عمدی فرزندش سیدمحمدعرفان س.ل. موضوع شکایت خانم ف. وثوقی وحدت و با احراز بزهکاری و به استناد ماده 714 قانون مجازات اسلامی و ماده4 قانون حمایت کودکان و نوجوانان از حیث کبودی سمت چپ صورت به پرداخت سه هزارم دیه کامل در حق شاکی و پرداخت هفت میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است نظر به دفاعیات تجدیدنظرخواه دایر بر اینکه دارای عاطفه پدری است و به خاطر اینکه فرزندش دروغ نگوید و به منظور تادیب وی یک سیلی به وی زده است و از سوی دیگر اظهارات سید م.ع. به نقل از کارشناس درص13 پرونده دلالت دارد که کتک خوردن وی به لحاظ آموزش درسی بوده است و عنایتا به اینکه اقدامات والدین درزمانی جرم و قابل مجازات است که از مصادیق کودک آزاری و شکنجه جسمی و روحی کودک باشد و اما اقدامات متعارف والدین نسبت به کودکان خود به منظور تادیب یا حفاظت از آن ها شرعا و قانونا جرم و قابل مجازات نمی باشد و ماده 7 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان این اقدامات را از شمول قانون مذکور مستثنی کرده است و به نظر این دادگاه اقدام تجدیدنظرخواه به شرح توصیف شده از مصادیق بندث ماده 158 قانون مجازات اسلامی مصوب92و ماده1179 قانون مدنی است لهذا دادگاه دادنامه تجدیدنظرخواسته را مخدوش تشخیص داده و به استناد بند یک قسمت ب ماده 257 از قانون آیین دادرسی کیفری و بند الف ماده 177 این قانون ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته حکم بر برایت تجدیدنظرخواه از اتهام انتسابی به علت فقد رکن مادی و معنوی بزه صادر و اعلام می نماید رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
منصوری - جعفری شهنی

قاضی:
منصوری , جعفری شهنی , جعفری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 714 ـ دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود به شرح ذیل است: الف ـ سیاه شدن پوست صورت شش هزارم کبود شدن آن سه هزارم و سرخ شدن آن یک و نیم هزارم دیه کامل ب ـ تغییر رنگ پوست سایر اعضاء حسب مورد نصف مقادیر مذکور در بند (الف) تبصره 1 ـ در حکم مذکور فرقی بین اینکه عضو دارای دیه مقدر باشد یا نباشد نیست. همچنین فرقی بین تغییر رنگ تمام یا قسمتی از عضو و نیز بقاء یا زوال اثر آن نمیباشد. تبصره 2 ـ در تغییر رنگ پوست سر ارش ثابت است.

مشاهده ماده 714 قانون مجازات اسلامی

ماده 158 ـ علاوه بر موارد مذکور در مواد قبل ارتکاب رفتاری که طبق قانون جرم محسوب می شود در موارد زیر قابل مجازات نیست: الف ـ در صورتی که ارتکاب رفتار به حکم یا اجازه قانون باشد. ب ـ در صورتی که ارتکاب رفتار برای اجرای قانون اهم لازم باشد. پ ـ در صورتی که ارتکاب رفتار به امر قانونی مقام ذی صلاح باشد و امر مذکور خلاف شرع نباشد. ت ـ اقدامات والدین و اولیای قانونی و سرپرستان صغار و مجانین که به منظور تادیب یا حفاظت آنها انجام می شود مشروط بر اینکه اقدامات مذکور در حد متعارف و حدود شرعی تادیب و محافظت باشد. ث ـ عملیات ورزشی و حوادث ناشی از آن مشروط بر اینکه سبب حوادث نقض مقررات مربوط به آن ورزش نباشد و این مقررات هم مغایر موازین شرعی نباشد. ج ـ هر نوع عمل جراحی یا طبی مشروع که با رضایت شخص یا اولیاء یا سرپرستان یا نمایندگان قانونی وی و رعایت موازین فنی و علمی و نظامات دولتی انجام می شود. در موارد فوری اخذ رضایت ضروری نیست.

مشاهده ماده 158 قانون مجازات اسلامی

ماده 1179 - ابوین حق تنبیه طفل خود را دارند ولی به استناد این حق نمی توانند طفل خود را خارج از حدود تادیب تنبیه نمایند.

مشاهده ماده 1179 قانون مدنی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM