رای قضایی شماره 9309970221800874

رای قضایی شماره 9309970221800874

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221800874


شماره دادنامه قطعی:
9309970221800874

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/16

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
دعوای الزام به تنظیم سند رسمی اجاره

پیام رای:
صدور حکم بر تنظیم سند رسمی اجاره فرع بر وجود روابط استیجاری است و درصورتی که روابط استیجاری محل اختلاف باشد قرار رد دعوی صادر می شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی آقای ع.ر. با وکالت آقای ع.د. به طرفیت آقایان م. و م. هر دو ر. و خانم ها ز. و ع. هر دو خ. دایر به صدور حکم به محکومیت خواندگان به پرداخت حق کسب و پیشه و تجارت با جلب نظر کارشناس که متعاقبا وکیل خواهان خواسته خود را به الزام خواندگان به تنظیم سند رسمی اجاره تغییر داده است. نظر به جامع اوراق و محتویات پرونده و با عنایت به اینکه گواهی گواهان خواهان به شرح منعکس در صورتجلسه مورخ 1393/4/21 این دادگاه مفید علم و مثبت رابطه استیجاری فی مابین مورث خواندگان با خواهان نمی باشد و اظهارات گواهان به نحوی نیست که همگی در یک زمان شاهد اظهارات مورث خواندگان بوده باشند. دادگاه دعوی خواهان را غیرثابت تشخیص و مستندا به مفاد ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به بطلان دعوی خواهان را صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 116 دادگاه عمومی حقوقی تهران
مشفق

رای دادگاه تجدیدنظر استان
دادنامه تجدیدنظرخواسته به شماره 9309970241300394 مورخه 1393/04/23 صادره از شعبه 116 دادگاه عمومی حقوقی تهرآن که بر بطلان دعوی تجدیدنظرخواه ع.ر. به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی اجاره نسبت به یک باب مغازه واقع در پلاک ثبتی.. ./... اشعار دارد قطع نظر از صحت وسقم قضیه مخالف قانون و مقررات موضوعه بوده و مستوجب نقض آن می باشد زیرا که اولا در دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اجاره لزوما می بایست دعوی بطرفیت کلیه مالکین پلاک ثبتی موضوع عین مستاجره اقامه گردد که در مانحن فیه مورث تجدیدنظرخواندگان صرفا مالک سه دانگ از شش دانگ پلاک ثبتی مورد ترافع بوده و سه دانگ دیگر آن متعلق به شخص ثالث بوده که طرف دعوی واقع نشده است. ثانیا اصدار حکم مبنی بر تنظیم سند رسمی اجاره مستلزم احراز روابط استیجاری بوده که در دوسیه مطمح نظر مراتب روابط استیجاری فی مابین متداعین پرونده محل اختلاف می باشد که لزوما می بایست بدوا روابط استیجاری فی مابین آنان احراز گردد و به تعبیر دیگر صدور حکم بر تنظیم سند رسمی اجاره فرع بر روابط استیجاری می باشد که در مانحن فیه چنین خواسته ای طرح نشده است. ثالثا به تصریح مواد 2 و 3 از قانون آیین دادرسی مدنی محاکم دادگستری صرفا مکلف هستند به دعاوی که برابر مقررات درخواست شده اند رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر و فصل خصومت نمایند که دعوی به کیفیت مطروحه در وضع موجود قابلیت پذیرش و استماع را نداشته است بنابراین دادگاه با استناد به قسمت اول از ماده 358 از قانون مرقوم ضمن نقض دادنامه معترض عنه قرار رد دعوی خواهان نخستین را صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و قطعی است.
رییس و مستشار شعبه 18 تجدیدنظر استان تهران
امانی شلمزاری - کریمی

قاضی:
عزت اله امانی شلمزاری , کریمی , مشفق

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 197 - اصل برائت است بنابراین اگر کسی مدعی حق یا دینی بر دیگری باشد باید آن را اثبات کند درغیر این صورت با سوگند خوانده حکم برائت صادر خواهد شد.

مشاهده ماده 197 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 3 - قضات دادگاهها موظفند موافق قوانین به دعاوی رسیدگی کرده حکم مقتضی صادر و یا فصل خصومت نمایند. در صورتی که قوانین موضوعه کامل یا صریح نبوده یا متعارض باشند یا اصلا" قانونی در قضیه مطروحه وجود نداشته باشد با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوی معتبر و اصول حقوقی که مغایر با موازین شرعی نباشد حکم قضیه را صادر نمایند و نمی توانند به بهانه سکوت یا نقص یا اجمال یا تعارض قوانین از رسیدگی به دعوا و صدور حکم امتناع ورزند والا مستنکف از احقاق حق شناخته شده و به مجازات آن محکوم خواهند شد. تبصره - چنانچه قاضی مجتهد باشد و قانون را خلاف شرع بداند پرونده به شعبه دیگری جهت رسیدگی ارجاع خواهد شد.

مشاهده ماده 3 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM