رای قضایی شماره 9309970223900857

رای قضایی شماره 9309970223900857

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970223900857


شماره دادنامه قطعی:
9309970223900857

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/05

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تهدید از طریق تلفن

پیام رای:
تهدید از طریق تلفن صرفا یک رفتار بوده و مجازات تهدید اعمال می گردد.

رای دادگاه بدوی
اتهام خانم ر. پ.م. فرزند و. 27ساله اهل قوچان ساکن کرج آزاد با قید کفالت دایر بر توهین تهدید و مزاحمت تلفنی با التفات به محتویات پروندهشکایت آقای ناصر الف.م. پاسخ استعلام مخابرات متن پیام های ارسالی و دفاع بلا وجه متهم به شرح کیفرخواست دادسرای تهران ارتکاب بزه محرزاست علی هذا دادگاه مستندا به مواد608-669-641قانون تعزیرات نامبرده را به تحمل 10ضربه شلاق به اتهام توهین و91روز حبس به اتهام تهدید و91روز حبس به اتهام مزاحمت تلفنی محکوم می نماید.رای غیابی ظرف10روز قابل واخواهی و سپس ظرف بیست روز قابل تجدیدنظر می باشد.
رییس شعبه1178دادگاه عمومی تهران - جویباری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
خانم ر. پ. م. فرزند و. متولد1366 ساکن تهران با انتخاب وکیل به موجب قرارداد وکالت مندرج در سابقه و تقدیم به دادگاه که وکیل نامبرده آقای م.س. طی لایحه ای که به شماره 93 مورخ 8/6/93 ثبت دفتر دادگاه عمومی جزایی گردیده به دادنامه شماره 440مورخ31/4/93 صادره از شعبه 1178 دادگاه عمومی جزایی تهران که در مقام واخواهی از دادنامه شماره 743 مورخ 17/3/93 صادرشده و صدور دادنامه از حیث اتهام توهین به تحمل ده ضربه شلاق و اتهام تهدید به تحمل 91روز حبس تعزیری و بابت مزاحمت تلفنی به تحمل 91روز حبس تعزیری و درنهایت حبس تعلیق گردیده اعتراض داشته و تقاضای تجدیدنظرخواهی نموده و پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان و این شعبه ارسال و ارجاع گردیده و با وصول سابقه و ملاحظه آن و بررسی به عمل آمده و محتویات پرونده به نظر می رسد شاکی آقای م. باخانم تجدیدنظرخواه قرابت سببی داشته یعنی پدرشوهر تجدیدنظرخواه می باشد و علت اختلاف عروس و پدرشوهر نامعلوم می باشد اما پدرشوهر مدعی توهین تهدید و مزاحمت تلفنی می گردد که دادگاه بدوی تجدیدنظرخواه را به اتهامات انتسابی محکوم می نماید وکیل تجدیدنظرخواه در لایحه دفاعیه طی شرحی از وضعیت زندگی را اعلام می کند اما بابت اتهام توهین تهدید و مزاحمت تلفنی باید گفت همگی از طریق تلفن همراه ایجادشده و منشا فعل ارتکابی یک وسیله می باشد که می توان گفت الفاظ به کاررفته به تهدید نزدیک تر بوده و نمی توان توهین و مزاحمت را پذیرفت و قاعده تفسیر مضیق حکم می کند که تهدید را موردقبول قرار دهیم النهایه دادگاه با جمیع جهات و بررسی به عمل آمده اولا:اتهام تهدید محمل قانونی داشته و رای دادگاه بابت اتهام تهدید منطبق با موازین قانونی می باشد و ثانیا: اتهام توهین و مزاحمت تلفنی نمی تواند درمانحن فیه مصداق پیدا کند که دادگاه به استناد ماده 25 قانون آیین دادرسی کیفری و با اصلاح اتهام از توهین تهدیدومزاحمت تلفنی را به تهدید اصلاح و تغییر داده و محکومیت اتهامات فوق به تهدید تغییر و اصلاح می گردد و محکومیت توهین و مزاحمت تلفنی از دادنامه دادگاه بدوی حذف می شود فلذا دادگاه به استناد بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری با اصلاح دادنامه به تهدید و حذف توهین و مزاحمت تلفنی عینا تایید می گردد رای صادره تعلیقی بوده و به قوت خود باقی است رای صادره تایید و استوار می گردد رای دادگاه قطعی است.
رییس شعبه39 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
شفیعی خورشیدی - موسی پور

قاضی:
بخشی جویباری , شفیعی خورشیدی , احمد موسی پور

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 608 ـ توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.

مشاهده ماده 608 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 669 ـ هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 669 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 641 ـ هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 641 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 25 ـ به تشخیص رئیس قوه قضاییه دادسراهای تخصصی از قبیل دادسرای جرایم کارکنان دولت جرایم امنیتی جرایم مربوط به امور پزشکی و دارویی رایانه ای اقتصادی و حقوق شهروندی زیر نظر دادسرای شهرستان تشکیل می شود.

مشاهده ماده 25 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM