رای قضایی شماره 9309970222300883

رای قضایی شماره 9309970222300883

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222300883


شماره دادنامه قطعی:
9309970222300883

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
حکم به مجازات جایگزین حبس در بزه خیانت در امانت

پیام رای:
در بزه خیانت در امانت نمی توان حکم به مجازات های جایگزین حبس صادر کرد.

رای دادگاه بدوی
به موجب کیفرخواست دادسرای ناحیه 4 پرونده خانم ز.م. فرزند ع. متولد 1357 با وکالت آقایان ح.خ. و ح.الف. متهم است به خیانت در امانت موضوع شکایت آقای غ.ق. با وکالت خانم م.ر. بدین شرح که شاکی بیان نموده است یک قطعه شمش طلا و مقداری طلای مستعمل داخل گاوصندوق نگه داری می نمود که متهم مورخه 18/03/92 آن را برداشته است پس از آن قرار بوده متهم بابت مهریه خود سه دانگ از آپارتمان را انتقال بگیرد و طلاها را بازگرداند لیکن اقدامی ننموده است؛ دادگاه با توجه به محتویات پرونده کیفرخواست دادسرا شکایت شاکی تحقیقات انجام شده اظهارات شهود خصوصا اظهارات خانم م.ع. سردفتر اسناد رسمی.. . تهران و توجها به اقاریر ضمنی متهم طی صورت جلسه مورخه 70/12/92 دادگاه ارتکاب بزه انتسابی را صرفا در خصوص شمش به ارزش -/000/100/317 ریال محرز دانسته و مستندا به ماده 674 قانون مجازات اسلامی 1375 و با رعایت مواد 37 و 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 01/02/92 به لحاظ عدم سوء سابقه و خانوادگی بودن موضوع اختلاف نامبرده را به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از شش ماه حبس محکوم می نماید. در خصوص خیانت در امانت طلاهای مستعمل ادعایی شاکی به ارزش -/000/920/4 ریال با توجه به انکار متهم و محتوای شهادت شهود وقوع بزه محرز نیست و در این خصوص مستندا به اصل 37 قانون اساسی حکم بر برایت صادر می نماید. رای صادره حضوری و ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1087 دادگاه عمومی جزایی تهران - شاکرنژاد

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ها:1- ز.م. 2- م.ر. به وکالت از آقای غ.ق. نسبت به دادنامه شماره 7000213-93 مورخ 25/03/93 در پرونده کلاسه 800453-92 صادره از شعبه 1087 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن خانم ز.م. به اتهام خیانت در امانت موضوع شکایت آقای غ.ق. با وکالت خانم م.ر. و با احراز بزهکاری و به استناد مواد قانونی به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است نظر به این که تجدیدنظرخواهان در محدوده تجدیدنظرخواهی و در این مرحله از رسیدگی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و ماهوی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده است و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست الا این که حکم به صدور مجازات جایگزین حبس با توجه به ماده 73 قانون مجازات اسلامی 1392 و مجازات جرم خیانت در امانت بر خلاف موازین قانونی است و چون در این خصوص اشخاص ذی نفع اعتراضی نکرده اند دادگاه مواجه با تکلیف نیست و به استناد بند الف ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظرخواسته تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
منصوری ـ جعفری شهنی

قاضی:
شاکرنژاد , منصوری , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 73 ـ در جرایم عمدی که مجازات قانونی آنها بیش از یک سال حبس است در صورت تخفیف مجازات به کمتر از یک سال دادگاه نمی تواند به مجازات جایگزین حبس حکم نماید.

مشاهده ماده 73 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM