رای قضایی شماره 9309970909500049

رای قضایی شماره 9309970909500049

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970909500049


شماره دادنامه قطعی:
9309970909500049

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/09

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
حل اختلاف در صلاحیت دادگاه عمومی و اداره تامین اجتماعی

پیام رای:
در رسیدگی به دعاوی مربوط به پرداخت حق بیمه نسبت به صلاحیت کمیته های رسیدگی مستقر در اداره تامین اجتماعی حل اختلاف می گردد.

رای خلاصه جریان پرونده
آقای الف.ش. دادخواستی به طرفیت موسسه مسافربری الف. با مدیریت آقای ح.ک. و سازمان تامین اجتماعی شهرستان ارومیه به خواسته صدور حکم به الزام خوانده ردیف اول به پرداخت حق بیمه سال های 1369 و 1370 و الزام خوانده ردیف دوم به قبول آن و درج در سوابق به محاکم عمومی آن شهرستان تقدیم نموده است. پرونده به شعبه 5 دادگاه عمومی آن شهرستان ارجاع شده است. خواهان در توضیح مورد خواسته اظهارداشته: در سال های مذکور به عنوان راننده پایه یک در آن موسسه رانندگی می کرده و حق بیمه خود را بصورت دستی به کارفرما یعنی خوانده ردیف اول پرداخت کرده و ایشان مکلف بوده آن را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد ولی در این مورد اقدام نکرده است. خوانده ردیف اول در جلسه دادگاه حاضر بوده و در لایحه خود اظهارداشته: اینجانب یکی از سهام داران جزء موسسه بوده ام و نقشی در امور مربوطه نداشته و وجهی بابت حق بیمه به اینجانب پرداخت نشده است و نه مدیر و نه کارفرما و نه مسیول امورمالی موسسه بوده ام. متعاقبا دادگاه به شرح دادنامه شماره 500397 مورخ 14/5/93 و با استناد رای وحدت رویه شماره 720 - 3/3/90 هیات عمومی دیوان عالی کشور و مواد 30 36 39 و 40 قانون تامین اجتماعی موضوع را در صلاحیت کمیته های اختصاصی رسیدگی به ادعای سوابق مستقر در سازمان تامین اجتماعی صادر و با صدور قرار عدم صلاحیت به اعتبار صلاحیت مرجع مذکور پرونده را جهت تعیین مرجع صالح به دیوان عالی کشور ارسال نموده است. با وصول پرونده به دیوان عالی کشور و ارجاع به این شعبه هیات شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرایت گزارش آقای موحدی عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای لشکری دادیار دیوان عالی کشور اجمالا مبنی بر( اتخاذ تصمیم شایسته قانونی مورد تقاضا می باشد.) در خصوص دادنامه شماره 500397 مشاوره نموده چنین رای می دهد:

رای شعبه دیوان عالی کشور
به تکلیف مقرر در رای وحدت رویه شماره 720 مورخ 3/3/90 هیات عمومی دیوان عالی کشور و تعیین صلاحیت واحد تامین اجتماعی مربوطه در شهرستان ارومیه ادامه رسیدگی به آن مرجع محول می گردد.
اعضای معاون شعبه 40 دیوان عالی کشور
موحدی - بارانی

قاضی:
حمیدرضاموحدی , محمد بارانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 30 ـ غرامت دستمزد ایام بیماری بیمه شدگان که از طرف کارفرما پرداخت نمی شود به عهده سازمان می باشد تبصره ـ ارزش مزایای غیر نقدی مستمر مانند مواد غذایی ـ پوشاک و نظایر آن طبق آیین نامه ای که به پیشنهاد هیات مدیره به تصویب شورای عالی خواهد رسید به طور مقطوع تعیین و حق بیمه از آن دریافت می گردد.

مشاهده ماده 30 قانون تامین اجتماعی

ماده 36 ـ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تادیه نماید. در صورتی که کارفرما از کسرحق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود. تبصره ـ بیمه شدگانی که تمام یا قسمتی از درآمد آنها به ترتیب مذکور در ماده 31 این قانون تامین می شود مکلفند حق بیمه سهم خود را برای پرداخت به سازمان به کارفرما تادیه نمایند ولی در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود.

مشاهده ماده 36 قانون تامین اجتماعی

ماده 39 ـ کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به ترتیبی که در آیین نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید به سازمان تسلیم نماید. سازمان حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت به شرح ماده 100 این قانون اقدام و مابه التفاوت را وصول می نماید. هر گاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را راسا تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد.

مشاهده ماده 39 قانون تامین اجتماعی

ماده 40 ـ در صورتی که کارفرما از ارسال صورت مزد مذکور در ماده 39 این قانون خودداری کند سازمان می تواند حق بیمه را راسا تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول نماید

مشاهده ماده 40 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM