رای قضایی شماره 9309970221200714

رای قضایی شماره 9309970221200714

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221200714


شماره دادنامه قطعی:
9309970221200714

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/08

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
استفاده موسسه خصوصی از عنوان مشابه موسسه دولتی

پیام رای:
استفاده از اسم یا عنوانی که موجب انتساب موسسه خصوصی به دولت یا فریب مردم نسبت به ماهیت موسسه گردد ممنوع است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی خواهان سازمان انرژی اتمی ایران با ریاست آقای دکتر ف.ع. به طرفیت خواندگان 1- س. 2- دبیرستان غیرانتفاعی الف. به خواسته :ابطال مجوز فعالیت دبیرستان غیرانتفاعی الف. در قسمت نام و تغییر عنوان دبیرستان مذکور بنام غیرمشابه و مطالبه هزینه دادرسی و خسارات وارده دادگاه نظر به اینکه نامگذاری دبیرستان دخترانه غیرانتفاعی بنام الف. به لحاظ تشابه اسمی با سازمان انرژی اتمی ایران و دبیرستان پسرانه الف. که مستقیما زیر نظر سازمان انرژی اتمی و کسب اجازه و تاییدیه لازمه فعالیت می کند را بدون اخذ موافقت و عدم دریافت مجوزهای قانونی و عدم رعایت موازین امنیتی تشخیص داده و در جهت جلوگیری از هرگونه سوء استفاده و جلب اعتماد بلاوجه مردم و گمراه شدن خانواده ها در حال و آینده در خصوص وابستگی احتمالی دبیرستان دخترانه فوق الاشاره به سازمان انرژی اتمی ایران دعوای خواهان را وارد دانسته و مستندا به مواد 3 و 2 و 1 از قانون مسیولیت مدنی و مواد 46 47 قانون ثبت علایم و اختراعات مصوب 1386 و مواد 198 515 519 از قانون آیین دادرسی مدنی حکم بر محکومیت خواندگان به تغییرنام دبیرستان دخترانه غیرانتفاعی الف. به یک نام غیر مرتبط و غیر مشابه با سازمان انرژی اتمی ایران و پرداخت کلیه خسارات و هزینه های دادرسی توسط خوانده ردیف دوم در حق خواهان را صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری بوده و ظرف 20 روز از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 217 دادگاه عمومی حقوقی تهران - خیابانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی دبیرستان الف. بامدیرت خانم ط.س. به طرفیت سازمان انرژی اتمی نسبت به دادنامه شماره 843-22/10/92 شعبه 217 دادگاه عمومی حقوقی تهران دایر بر حکم به تغییر نام دبیرستان مذکور به نامی غیر مرتبط و غیر مشابه با سازمان انرژی اتمی ایران و پرداخت خسارت دادرسی وارد نیست. نام تجدیدنظر خواه به جهت تشابه با نام سازمان دولتی خصوصا با لحاظ فعالیت آموزشی تجدیدنظر خوانده باعث فریب عمومی در مورد ماهیت موسسه و وابستگی آن به سازمان دولتی می گردد بنابراین الحاق کلمات به اسم اولیه یا تغییر در بعضی کلمات آن باعث رفع شبهه مذکور نمی گردد و دادگاه به استناد ماده 351 و 358 قانون آیین دادرسی مدنی با ذکر وحدت ملاک مواد 46 و 47 و 32 قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علایم تجاری مصوب 86 به عنوان مستند حکم تجدیدنظر خواهی را رد و دادنامه مذکور را تایید می نماید این رای قطعی است.
رییس شعبه 12 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دوبحری ـ قیصری

قاضی:
رضا حاجی آقایی خیابانی , رسول دوبحری , قیصری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 3 - دادگاه میزان زیان و طریقه و کیفیت جبران آن را با توجه به اوضاع و احوال قضیه تعیین خواهد کرد جبران زیان را به صورت مستمری نمی شود تعیین کرد مگر آن که مدیون تامین مقتضی برای پرداخت آن بدهد یا آن که قانون آن را تجویز نماید.

مشاهده ماده 3 قانون مسئولیت مدنی

ماده 2 - در موردی که عمل وارد کننده زیان موجب خسارت مادی یا معنوی زیان دیده شده باشد دادگاه پس از رسیدگی و ثبوت امر او را به جبران خسارات مزبور محکوم می نماید و چنان چه عمل وارد کننده زیان فقط موجب یکی از خسارات مزبور باشد دادگاه او را به جبران همان نوع خساراتی که وارد نموده محکوم خواهد نمود.

مشاهده ماده 2 قانون مسئولیت مدنی

ماده 1 - هر کس بدون مجوز قانونی عمدا یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد.

مشاهده ماده 1 قانون مسئولیت مدنی

ماده 198 - درصورتی که حق یا د ینی برعهده کسی ثابت شد اصل بر بقای آن است مگر این که خلاف آن ثابت شود.

مشاهده ماده 198 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 515 - خواهان حق دارد ضمن تقدیم دادخواست یا در اثنای دادرسی و یا به طور مستقل جبران خسارات ناشی از دادرسی یا تاخیر انجام تعهد یا عدم انجام آن را که به علت تقصیر خوانده نسبت به اداء حق یا امتناع از آن به وی وارد شده یا خواهد شد همچنین اجرت المثل را به لحاظ عدم تسلیم خواسته یا تاخیر تسلیم آن از باب اتلاف و تسبیب از خوانده مطالبه نماید. خوانده نیز می تواند خسارتی را که عمدا از طرف خواهان با علم به غیر محق بودن در دادرسی به او وارد شده از خواهان مطالبه نماید. دادگاه در موارد یادشده میزان خسارت را پس از رسیدگی معین کرده و ضمن حکم راجع به اصل دعوا یا به موجب حکم جداگانه محکوم علیه را به تادیه خسارت ملزم خواهد نمود. در صورتی که قرارداد خاصی راجع به خسارت بین طرفین منعقد شده باشد برابر قرارداد رفتار خواهد شد. تبصره 1 - در غیر مواردی که دعوای مطالبه خسارت مستقلا یا بعد از ختم دادرسی مطرح شود مطالبه خسارتهای موضوع این ماده مستلزم تقدیم دادخواست نیست. تبصره 2 - خسارت ناشی از عدم النفع قابل مطالبه نیست و خسارت تاخیر تادیه در موارد قانونی قابل مطالبه می باشد.

مشاهده ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 519 - خسارات دادرسی عبارتست از هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل و هزینه های دیگری که به طور مستقیم مربوط به دادرسی و برای اثبات دعوا یا دفاع لازم بوده است از قبیل حق الزحمه کارشناسی و هزینه تحقیقات محلی.

مشاهده ماده 519 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 351 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر در رای بدوی غیر از اشتباهاتی از قبیل اعداد ارقام سهو قلم مشخصات طرفین و یا از قلم افتادگی در آن قسمت از خواسته که به اثبات رسیده اشکال دیگری ملاحظه نکند ضمن اصلاح رای آن را تایید خواهد کرد.

مشاهده ماده 351 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM