رای قضایی شماره 9309970221400648

رای قضایی شماره 9309970221400648

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221400648


شماره دادنامه قطعی:
9309970221400648

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/19

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مفهوم علنی بودن ارتکاب فعل مجرمانه

پیام رای:
ارتکاب عمل به صورت علنی و در انظار عمومی به معنای آن نیست که کسی شاهد عمل بوده باشد بلکه قابلیت عمل برای این که در معرض دید دیگران قرار گیرد کافی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام متهمین 1- ف.ت. 2- ف.ع. فرزند غ. 3- الف.ب. 4- ع.ک. ردیف اول لغایت چهارم با عدول از موضوع اتهام مندرج در متن کیفرخواست به لحاظ عدم انطباق فعل متهمین با قانون دایر بر ارتکاب فعل حرام مستوجب جریحه دار شدن عفت عمومی و متهم ردیف چهارم علاوه بر اتهام موصوف دایر بر نگه داری پنج لیتر مشروب الکلی دست ساز موضوع اتهام مندرج در متن کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت؛ دادگاه با توجه به محتویات و مندرجات پرونده و گزارش مراجع انتظامی و تحقیقات معموله و نحوه و زمان دستگیری متهمین در ساعت 3:00 نیمه شب داخل اتاق و محوطه باغ محصور در اختیار متهم ردیف چهارم و اقرار صریح و محمول بر صحت متهمین نسبت به اتهام انتسابی فعل حرام مستوجب جریحه دار شدن عفت عمومی و ارتباط تلفنی و رابطه دوستی فی مابین یکدیگر و عدم رابطه خویشاوندی و علقه زوجیت فی مابین نامبردگان در مرحله دادرسی در محضر دادگاه طی صورت مجلس مورخ 22/10/92 مندرج در صفحات 62 لغایت 68 پرونده و کشف و ضبط مشروب الکلی در اتاق داخل محوطه باغ تحت تصرف و اختیار متهم ردیف چهارم و اقرار تلویحی مشارالیه نسبت به اتهام مزبور مندرج در صفحات 20 و 65 و 66 و 67 پرونده و دفاعیات غیرموجه متهمین بالاخص متهم ردیف چهارم مبنی بر تعلق مشروب الکلی به شخص افغانی که به لحاظ عدم معرفی نامبرده به لحاظ خروج از کشور بدون اتکاء به دلایل محکمه پسند موثر در مقام نیست فلذا با عنایت به این که ارتکاب عمل به صورت علنی و در انظار عمومی به معنای آن نیست که کسی هم شاهد عمل بوده باشد بلکه قابلیت عمل برای این که در معرض دید دیگران قرار گیرد کافی است و نفس عمل و اقدامات متهمین خلوت نمودن در محوطه باغ محصور در شب بدون رابطه خویشاوندی حسب عرف و احساسات جامعه قبیح و شرم آور بوده و شرع مقدس نیز انجام اعمال موصوف را ممنوع اعلام نموده و احساسات عمومی جامعه در انجام این گونه اعمال جریحه دار می گردد و سایر قراین و امارات و اوضاع و احوال موجود و منعکس در پرونده بزهکاری متهمین از نظر دادگاه محرز و مسجل است. علی هذا دادگاه با توجه به مراتب معنونه و انطباق عمل مرتکبین مستند ماده 638 و 702 از قانون مجازات اسلامی 1375و 215 و بند الف و ت ماده 37 و بند ث ماده 38 قانون اخیرالذکر مصوب 11/02/92 به لحاظ وضعیت خاص متهم ردیف چهارم و فقدان سوابق کیفری هر یک از متهمین ردیف اول لغایت چهارم را بابت اتهام ارتکاب فعل حرام موجب جریحه دار شدن عفت عمومی به تحمل شصت ضربه شلاق تعزیری با احتساب کسر ایام بازداشت قبلی و متهم ردیف چهارم را علاوه بر مجازات فوق بابت اتهام نگه داری پنج لیتر مشروب الکلی دست ساز با اعمال کیفیات مخففه به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعزیری و تحمل یازده ضربه شلاق تعریری و پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی و تجاری کالای یاد شده جمعا به مبلغ هفتصد و پنجاه هزار تومان که با اعمال کیفیات مخففه به مبلغ دو میلیون ریال با احتساب کسر ایام بازداشت قبلی در حق صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران صادر و محکوم می نماید. در ضمن در راستای ماده 215 قانون صدرالذکر حکم به معدوم نمودن مشروبات الکلی مکشوفه صادر و تعیین و تکلیف می نماید. رای صادره حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 101دادگاه عمومی جزایی شهرستان پاکدشت ـ ترابی گلسفید

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان 1- آقای ع.ک. 2- آقای الف.ب. نسبت به دادنامه 1573 مورخ 23/10/92 صادر شده شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی پاکدشت که به موجب آن تجدیدنظرخواه ردیف اول به اتهام فعل حرام به تحمل شصت ضربه شلاق و به اتهام نگه داری مشروبات الکلی دست ساز به سه ماه و یک روز حبس تعزیری و تحمل یازده ضربه شلاق و جزای نقدی به مبلغ دو میلیون ریال و تجدیدنظرخواه ردیف دوم و دو نفر دختر به نام های ف.ع. و ف.ت. نیز به اتهام فعل حرام موجب جریحه دار شدن عفت عمومی هریک به تحمل شصت ضربه شلاق محکوم شده اند با توجه به این که خانم ف.ت. اظهار داشته: به اعتماد دوست خود ((خانم ف.ع.)) به آن جا رفته وقتی احساس کرده شرایط نامناسب است از محل متواری و در حین فرار مورد ضرب و جرح تجدیدنظرخواه ردیف اول نیز واقع شده و در نهایت مراتب را ایشان به مامورین گزارش نموده و در کشف جرم مساعدت نموده است هر چند به رای اعتراض نکرده است واجد شرایط تخفیف می باشد فلذا با اختیار حاصله از تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات شلاق مربوط به خانم ف.ت. را با رعایت مواد 37 و 38 قانون مجازات اسلامی به پانزده ضربه تقلیل می نماید. در خصوص تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان ردیف اول و دوم با توجه به این که اعتراض موثر و موجه از ناحیه تجدیدنظرخواهان مطرح نشده که موجبات نقض دادنامه را ایجاب نماید و دادنامه نیز از حیث رعایت مقررات قانونی بدون ایراد و اشکال اساسی اصدار یافته است ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان به لحاظ فقدان سابقه کیفری و جوان بودن تجدیدنظرخواه ردیف اول مجازات حبس مقرر در دادنامه را در خصوص مشارالیه مستندا به ماده 46 و بند الف و ب ماده 40 قانون مجازات اسلامی مصوب 01/02/92 به مدت یک سال تعلیق می نماید. النهایه در سایر موارد اتهامی محکومیت تجدیدنظرخواهان را نتیجتا تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
نیک نژاد ـ تیموری

قاضی:
نعمت الله نیک نژاد , تیموری , ترابی گلسفید

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 638 ـ قطع دست دارای ساعد از آرنج خواه دارای کف باشد خواه نباشد نصف دیه کامل دارد و قطع دست دارای بازو از شانه خواه دارای آرنج باشد خواه نباشد نصف دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 638 قانون مجازات اسلامی

ماده 702 ـ از بین رفتن صوت بعضی از حروف موجب ارش است.

مشاهده ماده 702 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 40 ـ در جرایم موجب تعزیر درجه شش تا هشت دادگاه می تواند پس از احراز مجرمیت متهم با ملاحظه وضعیت فردی خانوادگی و اجتماعی و سوابق و اوضاع و احوالی که موجب ارتکاب جرم گردیده است در صورت وجود شرایط زیر صدور حکم را به مدت شش ماه تا دو سال به تعویق اندازد: الف ـ وجود جهات تخفیف ب ـ پیشبینی اصلاح مرتکب پ ـ جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران ت ـ فقدان سابقه کیفری موثر تبصره ـ محکومیت موثر محکومیتی است که محکوم را به تبع اجرای حکم براساس ماده (25) این قانون از حقوق اجتماعی محروم می کند.

مشاهده ماده 40 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM