رای قضایی شماره 9409970221600036

رای قضایی شماره 9409970221600036

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970221600036


شماره دادنامه قطعی:
9409970221600036

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/01

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
طرح دعوا به موجب وکالت محضری

پیام رای:
طرح دعوی به عنوان اصیل بر اساس وکالت نامه محضری امکان پذیر نیست؛ بنابراین به دلیل ذینفع نبودن خواهان قرار رد دعوی صادر می شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی خانم م. الف. به طرفیت آقای م. الف. به خواسته خلع ید از پلاک ثبتی.. . دادگاه توجها به محتویات پرونده مستندات تقدیمی و اظهارات طرفین نظر بر اینکه خواهان صریحا اظهار داشته ملک به نام مادرم بوده و علیرغم اینکه ایشان زنده هستند از ناحیه مشارالیه با وکالتنامه محضری بدون اینکه وکیل دادگستری باشد اقدام به طرح دعوی کرده ام لذا ذینفع در این امر نبوده مستندا به ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 79 قرار رد دعوی صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری محسوب و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه اول دادگاه عمومی بخش رودبارقصران - علیرضا حراج

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم م. الف. به طرفیت آقای م. الف. از دادنامه شماره 1155-930 مورخ 1393/6/31 صادره از شعبه اول دادگاه عمومی بخش رودبار قصران که به موجب آن قرار رد دعوای خواهان به دلیل نداشتن سمت قانونی صادر شده است با توجه به محتویات پرونده و ادله و مستندات ابرازی طرفین و تحقیقات انجام شده تجدیدنظرخواهی مقرون به دلیلی نیست که موجبات فسخ دادنامه معترض عنه را فراهم آورد و رای صادره از نظر استناد به مواد و منابع قانونی و رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز فاقد اشکال بوده و بر اساس موازین قانونی و مستنبط از اصول و قواعد حقوقی اصدار یافته است. فلذا به استناد ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته را عینا تایید و استوار می نماید. این رای حضوری و قطعی است.
مستشاران شعبه 16 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
سیدفرخ مرتضوی - مجتبی شفیعی

قاضی:
علیرضا حراج , شفیعی , مرتضوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM