رای قضایی شماره 9309970224100504

رای قضایی شماره 9309970224100504

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224100504


شماره دادنامه قطعی:
9309970224100504

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/25

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ورود به عنف توام با ایراد صدمات بدنی عمدی

پیام رای:
ورود به عنف مقدمه ارتکاب بزه ایراد صدمه بدنی عمدی بوده و مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
به موجب کیفرخواست دادسرای ناحیه سه تهران آقای الف.ب. متهم است به ایراد ضرب و جرح عمدی فحاشی و تخریب و ورود به عنف و سلب آسایش موضوع شکایت آقایان الف.ک. فرزند م. و خانم ف.پ. فرزند م.؛ بدین توضیح که شکات بیان داشته اند مشتکی عنه مقیم کشور روسیه بوده و هرازگاه با مراجعه به محل سکونت در مجتمع مسکونی با از بین بردن اعلانات مدیریت ساختمان و سلب آسایش اهالی ساختمان رفتار نامناسبت داشته و در تاریخ 21/06/92 با ورود به عنف به آپارتمان مسکونی وی اقدام به توهین و ضرب و جرح عمدی و تخریب نموده است متقابلا؛ متهم در تحقیقات پرونده به اقدامات شاکی در ساختمان و تخریب خودروی وی و حضور خود در منزل شاکی را به دعوت و تبانی وی و همسرش اعلام کرده است؛ لهذا دادگاه بدوا در خصوص اتهامات تخریب عمدی و سلب آسایش عمومی با توجه به عدم کفایت ادله اثباتی و اظهارات ساکنین مستفاد بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار منع تعقیب صادر و اعلام می نماید. دادگاه در خصوص سایر اتهامات انتسابی با توجه به شکایت مطروحه و گزارش ضابطین مورخ 21/06/92 از معاینه صدمات شاکی در محل و مودای گواهی گواهان و نظریات پزشکی قانونی اتهامات را وارد تشخیص داده مستفاد از مواد 714 و 134 قانون مجازات اسلامی 1392 و مواد 608 و 694 قانون مجازات اسلامی حکم بر محکومیت متهم به پرداخت مجموعا 5/4 دینار جهت سه فقره کبودی در نواحی گردن و ساعد راست در حق آقای الف.ک. و با رعایت مواد 37 و 38 (بند پ) به سه ماه حبس تعزیری از حیث ارتکاب بزه ورود به عنف و ده ضربه شلاق تعزیری از حیث ارتکاب بزه توهین صادر و اعلام می نماید. رای صادره غیابی و ظرف ده روز از ابلاغ قابل واخواهی در شعبه صادرکننده دادنامه و سپس ظرف بیست روز قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران خواهد بود.
رییس شعبه 1027 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ یاسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای الف.ک. (شاکی) به طرفیت آقای الف.ب. از دادنامه 200032-21/01/93 و پیرو دادنامه اصلاحی 200088-06/02/93 شعبه 1027 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق الذکر برای تجدیدنظرخوانده از جهت اتهام تخریب و سلب آسایش عمومی قرار منع تعقیب صادر گردیده است و از جهت جرم ایراد صدمات وارده به آقای الف.ک. حسب مواد استنادی قانونی محکوم گردیده است و از جهت ورود به عنف به سه ماه حبس تعزیری و ده ضربه شلاق از جهت جرم توهین حسب مواد استنادی قانونی محکوم گردیده و حال با توجه به گزارش اولیه مامورین و با توجه به اظهارات شاکی آقای الف.ک. و اظهارات آقای الف.ب. که حکایت از این دارد که: شاکی چهار بار در پارکینگ به باک ماشین ما آب ریخت و چراغ های پارکینگ ساختمان را باز کرد و تلفن های خانه ما را از طریق سیم تلفن که به خانه اش انداخته شنود می کند و خط روی ماشین می کشد و درب پارکینگ را خراب کرده و با اس ام اس برای زن پسرم و دخترم و خانمم فحش های رکیک می فرستد و من را دعوت به داخل خانه کرد و دیدم در دستش چاقو و در یک دستش گاز اسپری خفه کن به من حمله کرد و من هولش دادم و از خانه بیرون آمدم و شاکی می گوید که این مسایل که ذکر کرد گمانش است ما انجام دادیم و نظریه پزشکی قانونی حکایت از مصدومیت شاکی دارد و اظهارات افراد مطلع از افراد دیگر بر احراز جرم ایراد صدمات بدنی عمدی توسط آقای الف.ب. به شرح در دادنامه ایرادی وارد نمی باشد لکن با توجه به این که دیات آن کمتر از خمس دیه کامله می باشد در اجرای بند دال از ماده 232 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب درامور کیفری قابل تجدیدنظرخواهی نبوده و رای قطعی و رد می گردد. و اما جرم ورود به منزل به عنف با هدف ایراد صدمات بدنی عمدی به ایشان بوده و از مقدمات جرم ایراد صدمات بدنی عمدی بوده و جرم مستقل تلقی نمی گردد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای راجع به آن نقض و طبق ماده 177 قاون مذکور آقای ب. تبریه می گردد. و اما جرم توهین محرز می باشد و با توجه به این که شاکی تجدیدنظرخواهی کرده و با توجه به اوضاع و احوال آقای ب. به 40 ضربه شلاق با اختیار حاصل از تبصره 3 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب تبدیل و حسب ماده استنادی قانونی در دادنامه بدوی محکوم می گردد و به این ترتیب طبق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای تایید می گردد و رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
یاسینی , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 714 ـ دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود به شرح ذیل است: الف ـ سیاه شدن پوست صورت شش هزارم کبود شدن آن سه هزارم و سرخ شدن آن یک و نیم هزارم دیه کامل ب ـ تغییر رنگ پوست سایر اعضاء حسب مورد نصف مقادیر مذکور در بند (الف) تبصره 1 ـ در حکم مذکور فرقی بین اینکه عضو دارای دیه مقدر باشد یا نباشد نیست. همچنین فرقی بین تغییر رنگ تمام یا قسمتی از عضو و نیز بقاء یا زوال اثر آن نمیباشد. تبصره 2 ـ در تغییر رنگ پوست سر ارش ثابت است.

مشاهده ماده 714 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 694 ـ هرگاه در اثر بریدن یا از بین بردن بینی یا جنایت دیگری بویایی نیز از بین برود یا نقصان یابد هر جنایت دیه یا ارش جداگانه دارد.

مشاهده ماده 694 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM