رای قضایی شماره 9309970223800569

رای قضایی شماره 9309970223800569

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970223800569


شماره دادنامه قطعی:
9309970223800569

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
احداث بنای سوله کارگاه برای آهنگری در اراضی زراعی

پیام رای:
احداث بنای سوله کارگاه برای آهنگری مصداق بزه تغییر کاربری اراضی زراعی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ج.م. فرزند ح. متولد 1348 شغل آزاد باسواد اهل سراب مقیم تهران متاهل آزاد با تودیع وثیقه دایر بر تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغ ها موضوع شکایت الف.؛ از توجه به جامع محتویات اوراق پرونده شکایت اداره شاکی گزارش و نظریه کمیسیون تقویم و ارزیابی نظریه کارشناس رسمی دادگستری که مصون از تعرض طرفین باقی مانده است و دفاعیات بلاوجه متهم و وکیل مدافع ایشان دادگاه بزه انتسابی بر نامبرده را محرز و مسلم تشخیص داده فلذا مستندا به مواد 1 2 و 3 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی باغ ها مصوب سال 1374 با اصلاحات بعدی و با در نظر گرفتن نظریه کارشناس که نحوه و میزان و زمان تغییر کاربری را به صورت احداث بنای سوله کارگاه تغییرات با مصارف آهنگری به مساحت 75/133 مترمربع و بنای ساختمانی با مصرف انباری به مساحت 4/122 مترمربع با زمان احداث در سال 1387 و احداث بنای سرایداری به مساحت 56/47 مترمربع و ساختمان کارگاه آهنگری به مساحت 29/146 مترمربع و محوطه سازی به مساحت 150 مترمربع با زمان ایجاد در سال 1383 اعلام داشته است با لحاظ زمان تغییر کاربری صورت گرفته حکم بر قلع و قمع مستحدثات سوله کارگاه آهنگری به مساحت 75/133 مترمربع و انباری به مساحت 4/122 مترمربع و پرداخت هشتاد درصد قیمت روز اراضی مورد تغییر کاربری به ماخذ نظریه کمیسیون تقویم و ارزیابی جهاد کشاورزی در حق خزانه داری کل کشور در باب احداث بنای سرایداری به مساحت 56/47 مترمربع و ساختمان کارگاه ام دی اف به مساحت 29/146 مترمربع و محوطه سازی به مساحت 150 مترمربع و پرداخت مبلغ پنجاه میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت با رعایت بند ث ماده 38 قانون مجازات اسلامی (به لحاظ تاهل و سرپرست خانوار بودن) صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی بخش چهاردانگه ـ میرزاخانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ج.م. فرزند ح. با وکالت آقای الف.ک. نسبت به دادنامه شماره 9209972929600532 مورخ 14/9/92 صادره از شعبه یکصد و دو محاکم عمومی بخش چهار دانگه که متضمن محکومیت مشارالیه به قلع و قمع سوله آهنگری به مساحت 75/133 مترمربع و بنای انباری به مساحت 4/122 مترمربع و ایضا پرداخت مبلغ پنجاه میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و پرداخت هشتاد درصد قیمت روز تغییر کاربری 56/47 مترمربع مساحت سرایداری و مساحت 29/146 مترمربع کارگاه ام دی اف و محوطه سازی به مساحت 250 مترمربع به عنوان عوارض در حق خزانه داری کل از حیث اتهام تغییر کاربری اراضی زراعی جزء پلاک 8 اصلی واقع در روستای ق. از توابع بخش چهاردانگه است؛ با نگرش در مجموعه اوراق و محتویات پرونده بالاخص صورت جلسه تقویم و ارزیابی اراضی زراعی و باغ ها به شرح صفحات چهل و هفتم و چهل و هشتم پرونده مندرجات استشهادیه ابرازی صفحه یکصد و بیست و هشت پرونده و نظریه ابرازی کارشناس رسمی به شرح صفحه یکصد و پنج لغایت یکصد و هفت پرونده نظر به این که از ناحیه وکیل تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موجه و مدللی که موجبات نقض و گسیختن رای صادره را فراهم آورد به عمل نماید و بر مبانی استدلال و استنباط دادگاه نخستین در احراز و تشخیص بزهکاری تجدیدنظرخواه و صدور حکم بر همین مبنا خدشه و خللی مترتب نیست لذا دادگاه ضمن رد تجدیدنظرخواهی عنوان شده دادنامه معترض عنه را با استناد به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 38 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دادگرنیا ـ صادقی
با عنایت به این که در دادنامه شماره 9309970223800569 مورخ 30/04/93 صادره از این دادگاه مساحت تغییر کاربری اراضی زراعی از طریق محوطه سازی اشتباها به جای یکصد و پنجاه مترمربع دوست و پنجاه مترمربع قید گردیده است دادگاه با اصلاح آن و تصریح به این که مساحت محوطه سازی یکصد و پنجاه مترمربع صحیح می باشد دادنامه معترض عنه را مستندا به ماده 360 ناظر به ماده 309 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی اصلاح می نماید. این اصلاحیه به انضمام دادنامه اصلی معتبر و قابل اجراست.
رییس شعبه 38 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دادگرنیا ـ صادقی

قاضی:
علی اکبر میرزاخانی , عبدالرحیم دادگرنیا , صادقی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 309 - هرگاه در تنظیم و نوشتن رای دادگاه سهو قلم رخ دهد مثل از قلم افتادن کلمه ای یا زیاد شدن آن و یا اشتباهی در محاسبه صورت گرفته باشد تا وقتی که از آن درخواست تجدیدنظر نشده دادگاه راسا یا به درخواست ذی نفع رای را تصحیح می نماید. رای تصحیحی به طرفین ابلاغ خواهد شد. تسلیم رونوشت رای اصلی بدون رونوشت رای تصحیحی ممنوع است. حکم دادگاه درقسمتی که مورد اشتباه نبوده درصورت قطعیت اجراء خواهد شد. تبصره 1 - در مواردی که اصل حکم یا قرار دادگاه قابل واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام است تصحیح آن نیز در مدت قانونی قابل واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام خواهد بود. تبصره 2 - چنانچه رای مورد تصحیح به واسطه واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام نقض گردد رای تصحیحی نیز از اعتبار خواهد افتاد.

مشاهده ماده 309 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM