رای قضایی شماره 9309970222200489

رای قضایی شماره 9309970222200489

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222200489


شماره دادنامه قطعی:
9309970222200489

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/21

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مجازات حمل فروش و نگه داری مشروب الکلی خارجی

پیام رای:
مجازات حمل فروش و نگه‎داری مشروب الکلی خارجی صرفا جزای نقدی است.

رای دادگاه بدوی
به موجب کیفرخواست شماره 3004847-20/12/1392 صادر شده از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 21 تهران ر.س. دارای سابقه کیفری مشابه (ص 55) متهم است به حمل فروش و نگه داری 4 بطری مشروب الکلی خارجی و اخلال در نظم عمومی و تمرد نسبت به مامورین؛ دادگاه با عنایت به گزارش مرجع انتظامی از کشف 4 بطری مشروب الکلی خارجی از متهم و با توجه به نحوه شناسایی و دستگیری متهم و نیز اقرار متهم به فرار و متعاقب آن مقاومت در برابر مامورین و با این دفاع بلاوجه که به خاطر ترس اقدام به فرار کرده بود و و پس از متوقف شدن با تعقیب و گریز نیز نمی خواست به او دستبند بزنند! لذا بزهکاری وی را دایر بر تمرد و فروش مشروب الکلی با این اعتقاد که حمل و نگه داری آن مقدمه فروش و فاقد وصف مجرمانه علی حده ای است محرز دانسته ولی بر خلاف کیفرخواست صادره به استناد مواد 607 قانون مجازات اسلامی 1375 و 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 3/10/1392 و 171 و تبصره 4 ماده 134 قانون مجازات اسلامی 1392 و با رعایت تبصره ماده 295 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری نامبرده را بابت فروش مشروب الکلی به پرداخت مبلغ دو میلیون (000/000/2) ریال جزای نقدی بابت سه برابر ارزش تجاری مشروب مکشوفه از متهم در حق صندوق دولت و بابت تمرد نسبت به مامورین دولت در حین انجام وظیفه نیز به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم می کند و مشروب الکلی مکشوفه نیز معدوم گردد. اما در خصوص اتهام دیگر وی دایر بر اخلال در نظم عمومی نظر به دفاعیات متهم که قصد بر هم زدن نظم عمومی را نداشته است و نیز شرط ضروری در بزه یاد شده این است که عملا در نظم عمومی اخلال ایجاد شده باشد که این امر در پرونده محرز نیست و متهم نیز اظهار می دارد مردم خودشان جمع شده بودند و دلیلی بر خلاف اظهارات وی در پرونده ارایه نشده است لذا به جهت عدم احراز عنصر معنوی جرم یاد شده به استناد ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای بر برایت نامبرده از بزه اخلال در نظم عمومی صادر و اعلام می گردد. این رای حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1089 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ غفاری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ر.س. نسبت به دادنامه شماره 400290 مورخ 18/03/93 صادره از شعبه محترم 1089 دادگاه عمومی جزایی تهران که تجدیدنظرخواه به اتهام فروش مشروبات الکلی و تمرد نسبت به مامورین در حین انجام وظیفه از بابت فروش به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و از بابت تمرد به 6 ماه حبس محکوم گردیده؛ با توجه به محتویات پرونده ایراد و اعتراضی که موجب نقض دادنامه را فراهم نماید ابراز ننموده فلذا اعتراض را وارد ندانسته و مستندا به بند الف از ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن تایید دادنامه موصوف با توجه به وضعیت خاص تجدیدنظرخواه و اظهار نادمیت وی با رعایت ماده 46 قانون مجازات اسلامی 1392 شش ماه حبس وی را به مدت دو سال تعلیق می نماید که در صورت تکرار به حبس وی منجر می گردد. رای صادره با اعمال تخفیف و تعلیق تایید می گردد. رای صادره قطعی می باشد.
رییس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
حیات مقدم ـ مرادی

قاضی:
غفاری , مرادی , خلیل حیات مقدم

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 607 ـ از بین بردن دو لب دیه کامل و هر یک نصف دیه کامل دارد و دیه از بین بردن مقداری از لب به نسبت تمام لب محاسبه می شود. تبصره ـ حدود لب بالا از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و به دو روزنه و دیواره بینی متصل و طول آن همان طول دهان است و حدود لب پایین از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و طول آن همان طول دهان است. حاشیه گونه ها جزء لب ها محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 607 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM