رای قضایی شماره 9309970221900414

رای قضایی شماره 9309970221900414

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221900414


شماره دادنامه قطعی:
9309970221900414

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/18

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
رد مال تحصیل شده از طریق سامانه رایانه ای

پیام رای:
رد مال تحصیل شده از طریق سامانه رایانه ای مستلزم تقدیم دادخواست نیست.

رای دادگاه بدوی
به موجب کیفرخواست تقدیمی از دادسرای عمومی و انقلاب تهران مورخ 27/06/1391 آقای الف.ج. فاقد سابقه کیفری و آزاد با تودیع وثیقه متهم است به تحصیل مال نامشروع به توسل به سامانه های رایانه ای به طور غیرمجاز و نیز خیانت در امانت نسبت به کارت های عابر بانک تحویلی به نامبرده موضوع شکایت آقای ع.ی. (مدیرعامل شرکت الف.) بدین توضیح که متهم از کارکنان شرکت بوده که دستگاه های pos عابر بانک و رمزهای آن ها جهت تحویل به مشتریان و نصب آن ها در محل مورد نظر به متهم تحویل لیکن نامبرده به واسطه در اختیار داشتن رمزهای کارت ها در قالب پرداخت الکترونیکی (خرید اینترنتی) و با دستگاه های خودپرداز مبادرت به سوءاستفاده های جزیی از آن ها نموده و تعدادی از کارت های تحویلی به ایشان نیز توسط وی تصاحب و از تحویل آن ها به مشتریان خودداری گردیده است. دادگاه با بررسی ارواق پرونده ملاحظه شکایت شاکی تحقیقات انجام شده توسط پلیس قضایی فاتب و اقرار متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی و صورت جلسات گردش حساب های بانکی و کشف تعدادی کارت عابربانک متعلق به اشخاص ثالث در ید متهم و نظر به این که نامبرده در مرحله دادرسی حضور نیافته و دفاع موثر و موجهی ننموده است لذا دادگاه انتساب بزه های مذکور به نامبرده را محرز دانسته و با استناد به ماده 13 قانون جرایم رایانه ای وی را به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی و از جهت اتهام خیانت در امانت با استناد به ماده 674 قانون مجازات اسلامی وی را به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم و اعلام می دارد. رای صادره غیابی و ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و پس از آن درمدت بیست روز قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر مرکز استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1039 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ محمدی
در خصوص واخواهی آقای الف.ج. نسبت به دادنامه شماره 9109972191400916-26/09/1391 که متضمن محکومیت وی به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی به اتهام تحصیل مال نامشروع با توسل به سامانه های رایانه ای به طرز غیرمجاز و تحمل شش ماه حبس به اتهام خیانت در امانت می باشد؛ دادگاه با بررسی اوراق پرونده ملاحظه شکایت شاکی و اسناد و مدارک ابرازی ایشان نظر به اقرار متهم و گزارش پلیس قضایی فاتب و نظر به این که از سوی واخواه دلیلی که موجبات نقض دادنامه واخواسته را فراهم نماید ارایه نگردیده و رای موصوف بر اساس قوانین صادر گردیده لذا با رد اعتراض معترض مستندا به ماده 218 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه واخواسته را عینا تایید و اعلام می گردد. رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر مرکز استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1039 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ محمدی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف.ج. نسبت به دادنامه شماره 904 مورخ 12/09/92 صادره از شعبه 1039 دادگاه عمومی جزایی تهران که با رد واخواهی از دادنامه شماره 916 مورخ 26/09/91 مشعر بر محکومیت مشارالیه به اتهام تحصیل مال نامشروع به بیست میلیون ریال جزای نقدی و به اتهام خیانت در امانت به شش ماه حبس رای واخواسته تایید گردیده است و نامبرده طی لایحه اعتراضیه اعلام نمود که با لحاظ اخذ رضایت از شکات و وضع تقاضای مساعدت دارد. هم چنین آقای ع.ی. (مدیر عامل شرکت الف.) به عنوان شاکی به عدم رد مال در رای مذکور اعتراض نموده است اولا تجدیدنظرخواه ردیف اول اعتراض موثری که موجبات نقض و بی اعتباری رای صادره گردد و اساس آن را مخدوش سازد به عمل نیاورده است و رضایتی نیز اخذ و ارایه ننموده و از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز دادنامه مذکور اشکال موثری ندارد لیکن و در ثانی اعتراض تجدیدنظرخواه ردیف دوم وارد است چرا که دادگاه محترم علی رغم صراحت متن ماده 13 قانون جرایم رایانه ای سهوا متهم را به رد مال محکوم ننموده است لهذا به استناد ماده مذکور و مواد 250 و بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن اصلاح مجازات تعیینی و الحاق رد مال در حق شاکی (به مبلغ 633/573/11 ریال) به جزای نقدی مذکور دادنامه تجدیدنظرخواسته تایید می گردد. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 19 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
ایرانی ـ نبوی لاریمی

قاضی:
محمدی , ایرانی , نبوی لاریمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 13ـ هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن تغییر محو ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 13 قانون جرایم رایانه ای

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM