رای قضایی شماره 9309970907900051

رای قضایی شماره 9309970907900051

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970907900051


شماره دادنامه قطعی:
9309970907900051

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/02/27

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع قضایی صالح در رسیدگی به اتهام خیانت در امانت

پیام رای:
در رسیدگی به جرم خیانت در امانت دادگاه عمومی محلی که مال امانی باید در آن محل تحویل داده شود صالح خواهد بود.

رای خلاصه جریان پرونده
در تاریخ 4/12/90 آقای ه.ص. مقیم گناوه علیه آقای م.ت. به اتهام خیانت در امانت به دادسرای عمومی گناوه اعلام جرم نموده به این توضیح که یک دستگاه اتومبیل لندکروز 400 مدل 2010 به شماره.. . را به مشتکی عنه داده تا آن را فروخته و ثمن آن را به وی مسترد نماید حالیه نه اتومبیل و نه وجه آن را مسترد می نماید و درخواست رسیدگی و صدور حکم محکومیت او را نموده است. مشتکی عنه ضمن تکذیب ادعایی شاکی اتومبیل را متعلق به خود دانسته که مدتی آن را در اختیار شاکی قرار داده تا پولش را پرداخت نماید. و چون نتوانسته وجه آن را بدهد اتومبیل را پس گرفته است و مالکیتی در اتومبیل نداشته است. در جریان رسیدگی خانم ز.ح. به وکالت شاکی وارد شده و توضیحاتی داده آقای دادیار از گواهان تحقیق و قرار مجرمیت متهم را صادر نموده پس از صدور کیفرخواست دادسرا تقاضای مجازات متهم را به استناد ماده 647 قانون مجازات اسلامی نموده. شعبه 101 دادگاه گناوه به لحاظ آن که مشتکی عنه اتومبیل را در شهرستان خورموج تحویل گرفته قرار عدم صلاحیت به صلاحیت محاکم خورموج صادر نموده در این مرحله مشتکی عنه ضمن ارایه یک قولنامه عادی اظهار داشته: اتومبیل را در شیراز گرفته است و دادگاه شهرستان دشتی به موجب قرار شماره 0600133234 رسیدگی را در صلاحیت محاکم دادگستری شیراز تشخیص داده قرار عدم صلاحیت صادر نموده اند. پس از ارسال پرونده به محاکم شیراز و ارجاع پرونده به شعبه 112 این دادگاه نیز خود را صالح ندانسته و به صلاحیت محاکم گناوه اظهارنظر نموده است. و بالاخره پرونده به محاکم عمومی جزایی شهرستان گناوه ارسال شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان گناوه به موجب شماره دادنامه 9209977716500893 مورخ 16/10/1392 قرار ذیل را صادر کرده است: «قرار دادگاه: نظر به این که آنچه موضوع فعل خاینانه مورد ادعای شاکی می باشد ثمن حاصله از فروش اتومبیل بوده که حسب قولنامه ابرازی در شیراز به فروش رسیده و در فرض تحقق فعل خاینانه در شیراز حادث گردیده و شکواییه اولیه شاکی ناظر به خیانت در امانت نسبت به خودروی مذکور بوده و اخلاق توافق ملازمتی با وقوع فعل خاینانه در مکان خاصی نداشته لذا مستند به ماده 27 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی قرار عدم صلاحیت صادره را فاقد وجاهت قانونی دانسته منتفی بودن صلاحیت این دادگاه به اعتبار صلاحیت دادگستری شیراز اظهارنظر می نماید. سپس پرونده را جهت حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال که جهت رسیدگی به شعبه 19 ارجاع شده است. کلیه محتویات پرونده به هنگام شور قرایت می شود.

رای شعبه دیوان عالی کشور
حسب اظهار شاکی اتومبیل مورد بحث در شهرستان گناوه به مشتکی عنه واگذار شده تا آن را فروخته و ثمن را به مالک تحویل نماید. با فرض آن که مشتکی عنه اتومبیل را فروخته و ثمن آن را تملک کرده و به موکل بپردازد تحقق بزه خیانت در امانت در گناوه محلی که می بایستی وجه به مالک تحویل شود واقع شده و دادگاه گناه صالح به رسیدگی است و چون در وکالت تفویض محدودیتی برای محل فروش نبوده فروش آن در شهرستان دیگر منع قانونی نداشته و جرمی واقع نشده است با تایید قرار 9209977112200441 شعبه 112 دادگاه عمومی جزایی شیراز حل اختلاف می گردد.
رییس شعبه نوزدهم دیوان عالی کشور ـ مستشار
فاتحی ـ کریمی صحنه سرایی

قاضی:
فاتحی , عبدالرضا کریمی صحنه سرائی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 27 - درصورتی که دادگاه رسیدگی کننده خود را صالح به رسیدگی نداند با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به دادگاه صلاحیتدار ارسال می نماید. دادگاه مرجوع الیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهارنظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد پرونده را جهت حل اختلاف به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می کند. رای دادگاه تجدیدنظر در تشخیص صلاحیت لازم الاتباع خواهد بود. تبصره - درصورتی که اختلاف صلاحیت بین دادگاههای دو حوزه قضایی از دو استان باشد مرجع حل اختلاف به ترتیب یادشده دیوان عالی کشور می باشد.

مشاهده ماده 27 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 647 ـ دیه شکستن ستون فقرات به ترتیب ذیل است: الف ـ شکستن ستون فقرات در صورتی که اصلا درمان نشود و یا بعد از علاج به صورت خمیده درآید موجب دیه کامل است. ب ـ شکستن ستون فقرات که بیعیب درمان شود ولی موجب از بین رفتن یکی از منافع گردد مانند اینکه مجنی علیه توان راه رفتن یا نشستن نداشته باشد و یا توان جنسی یا کنترل ادرار وی از بین برود موجب دیه کامل است. پ ـ شکستن ستون فقرات که درمان نشود و موجب عوارضی از قبیل موارد مندرج در بند (ب) شود علاوه بر دیه کامل شکستگی ستون فقرات موجب دیه یا ارش هر یک از عوارض حاصله نیز است. ت ـ شکستن ستون فقرات که بدون عیب درمان شود موجب یک دهم دیه کامل است. ث ـ شکستن ستون فقرات که موجب فلج و بیحس شدن پاها گردد علاوه بر دیه ستون فقرات موجب دو سوم دیه برای فلج دو پا نیز است. تبصره 1 ـ مراد از شکستن ستون فقرات شکستن یک یا چند مهره از مهره های ستون فقرات به جز مهره های گردن و استخوان دنبالچه می باشد. تبصره 2 ـ جنایتی که سبب خمیدگی پشت شود بدون آنکه موجب شکستن ستون فقرات گردد در صورتی که خمیدگی درمان نشود موجب دیه کامل و در صورتی که بدون عیب درمان شود دیه آن یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 647 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM