رای قضایی شماره 9309970222300226

رای قضایی شماره 9309970222300226

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222300226


شماره دادنامه قطعی:
9309970222300226

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/02/21

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
گواهی پزشک مبنی بر وجود الکل در بدن متهم

پیام رای:
صرف گواهی پزشک مبنی بر وجود مقداری الکل در بدن متهم بزه شرب خمر را اثبات نمی کند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام الف.ش. فرزند م. با وکالت ع.م. مبنی بر اخلال در نظم کلانتری موضوع گزارش واصله از سوی کلانتری 146 حکیمیه تهران پارس با عنایت به جمیع محتویات پرونده گزارش واصله و مفاد کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 21 تهران و توجه به اقاریر صریح و مقرون به واقع وی در جریان دادرسی و در جلسه دادگاه به اخلال در نظم کلانتری به واسطه جنجال و هیاهو و سایر قراین و امارات مندرج در پرونده بزهکاریش محرز و مسلم است؛ فلذا به استناد ماده 618 قانون مجازات اسلامی 1375 و لحاظ بند 2 از ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین از باب تبدیل مجازات حبس و هم چنین لحاظ مواد 37 و 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 از باب تبدیل مجازات شلاق به سبب فقد سابقه قبلی و وضع خاص وی (بیماری مغزی) و ندامت و پشیمانی نامبرده با لحاظ دو درجه تخفیف حکم محکومیت وی جمعا به پرداخت دو فقره پنج میلیون ریال (جمعا ده میلیون ریال) جزای نقدی بدل از حبس و شلاق در حق صندوق دولت صادر و اعلام می گردد ایام بازداشت قبلی وی وفق ماده 27 قانون موصوف محاسبه و منظور گردد. و اما در خصوص سایر موارد اتهامی هم چون شرب خمر توهین و تمرد و تخریب اموال دولتی نظر به انکار مکرر وی و فقد ادله اثباتی قانونی و عدم حصول علم و یقین بر استقرار حد شرعی به صرف گواهی پزشکی مبنی بر وجود مقداری الکل در بدن نامبرده صرف نظر از اعلام گذشت و رضایت مسیولین کلانتری بزهکاریش محرز نیست و به استناد ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و هم چنین لحاظ قاعده درا به استناد ماده 121 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 حکم به تبریه وی از اتهامات موصوف صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری است و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ صحراییان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای ع.م. و خانم س.م. به وکالت از آقای الف.ش. فرزند م. از دادنامه شماره 9209972124201413 مورخ 25/12/92 صادره از شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن آقای الف.ش. به لحاظ اخلال در نظم کلانتری به پرداخت دو فقره پنج میلیون ریال در حق دولت جمعا ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و شلاق محکوم گردیده است که با توجه به محتویات پرونده و استدلال دادگاه بدوی چون ایراد و اعتراض موجه و موثری که به اساس دادنامه تجدیدنظرخواسته خدشه ای وارد سازد به عمل نیامده است و با توجه به رسیدگی های معموله در دادگاه بدوی و سایر محتویات پرونده از جهت رعایت تشریفات دادرسی نیز فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی به نظر می رسد لذا مستندا به بند الف از ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن رد تقاضای تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته نتیجتا تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
منصوری ـ جعفری شهنی

قاضی:
شهباز صحرائیان , منصوری , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 618 ـ هرگاه دندان های اصلی دائمی از بیست و هشت عدد کمتر باشد به همان نسبت از دیه کامل کاهش مییابد خواه خلقتا کمتر باشد یا در اثر عارضه ای کم شده باشد.

مشاهده ماده 618 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 121 ـ در جرایم موجب حد به استثنای محاربه افساد فی الارض سرقت و قذف به صرف وجود شبهه یا تردید و بدون نیاز به تحصیل دلیل حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود.

مشاهده ماده 121 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM