رای قضایی شماره 9309970905300152

رای قضایی شماره 9309970905300152

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970905300152


شماره دادنامه قطعی:
9309970905300152

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/02/17

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
خودداری از استخدام به دلیل عدم برخورداری فرد از کارت معافیت در زمان ثبت نام آزمون استخدامی

پیام رای:
برای شرکت در آزمون استخدامی صرف داشتن شرایط معافیت از خدمت سربازی در زمان ثبت نام آزمون کافی بوده و در اختیار داشتن کارت معافیت ضروری نیست.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
در خصوص دادخواست شاکی دایر به الزام طرف شکایت به استخدام شاکی با این توضیح که اظهار داشته: در آزمون استخدامی مورخ.. . آموزش و پرورش در رشته مشاوره تحصیلی شرکت کردم ابتدا به عنوان ذخیره و سپس برای طی دوره کارآموزی دعوت شدم که در بررسی مدارک به کارت معافیت دایم اینجانب ایراد گرفتند که می بایست در زمان ثبت نام کارت معافیت آماده می بود لذا از استخدام بنده ممانعت به عمل آوردند و موجب تضییع حق بنده گردید. طرف شکایت [اداره کل آموزش و پرورش قم] در لایحه دفاعیه به شماره فوق الذکر مرقوم داشته: طبق بند 5 شرایط عمومی و اختصاص آگهی منتشره داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت دایم جهت ثبت نام ضروری بوده است. کارت معافیت شاکی در تاریخ 23/6/89 صادر گردیده و زمان ثبت نام از تاریخ 89/02/02 لغایت 98/02/12 از طریق اینترنت بوده است و بر اساس بند «و»; آگهی چنانچه در هر مرحله از آزمون محرز گردد داوطلب فاقد شرایط مندرج در آگهی بوده قبولی وی کان لم یکن می گردد. با توجه به مراتب مذکور نظر به این که شاکی در زمان ثبت نام کارت معافیت دایم نداشته در حقیقت واجد شرایط نبوده به استناد دادنامه شماره 321- 90/08/02 هیات عمومی دیوان عدالت اداری شکایت غیر وارد تشخیص و الزام قانونی بر اجابت خواسته وجود ندارد و مستندا به مواد 7 و 48 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 حکم به رد دادخواست صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 4 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
موسوی ـ کریمی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
در خصوص اعلام وقوع اشتباه بین نسبت به دادنامه شماره 2437 مورخ 91/10/13 شعبه چهارم دیوان عدالت اداری نظر به این که برابر مدارک ابرازی شاکی و فرم اطلاعات ارایه شده که از ناحیه اداره نظام وظیفه صادر گردیده سه نفر از برادران شاکی به تاریخ های.. . و.. . و.. . خدمت سربازی انجام داده و کارت خدمت دارند و به علاوه در آگهی استخدام اشاره به کارت پایان خدمت یا معافیت دایم از خدمت سربازی ویژه آقایان نموده است و لذا صرف معافیت با توجه به مدارک ارایه شده کافی بوده و همچنین در بند ج ماده 41 [42] قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 شرایط عمومی استخدام را معافیت قانونی مردان احصاء نموده است که در واقع شاکی برابر قانون از معافیت برخوردار بوده است علیهذا با پذیرش اعلام وقوع اشتباه قضات محترم صادر کننده رای مستندا به مواد 10 و 16 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 با رعایت ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان مصوب 1392 ضمن نقض رای معترض عنه حکم به ورود شکایت شاکی صادر و اعلام می گردد. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه سوم تشخیص دیوان عدالت اداری
عاشوری ـ ساریخانی ـ کریمی تبار

قاضی:
کریمی , موسوی , کریمی‏تبار , محمد ساریخانی , مرتضی عاشوری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 48ـ هرگاه رسیدگی به شکایت در صلاحیت سایر مراجع قضایی باشد شعبه دیوان با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع مذکور ارسال و مراتب را به شاکی اعلام مینماید و چـنانچه موضوع را در صلاحیت مراجع غیرقضائی بداند ضمن صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع صالح ارسال می نماید. مرجع اخیر مکلف به رسیدگی است.

مشاهده ماده 48 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 16ـ رسیدگی در شعب دیوان مستلزم تقدیم دادخواست است. دادخواست باید به زبان فارسی روی برگه های مخصوص تنظیم شود. تبصره1ـ پرونده هایی که با صدور قرار عدم صلاحیت از مراجع قضائی دیگر به دیوان ارسال می شود نیازی به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ندارد. تبصره2ـ از زمان تصویب این قانون مهلت تقدیم دادخواست راجع به موارد موضوع بند(2) ماده (10) این قانون برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج از کشور شش ماه از تاریخ ابلاغ رای یا تصمیم قطعی مرجع مربوط مطابق قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) است. مراجع مربوط مکلفند در رای یا تصمیم خود تصریح نمایند که رای یا تصمیم آنها ظرف مدت مزبور در دیوان قابل اعتراض است. در مواردی که ابلاغ واقعی نبوده و ذی نفع ادعای عدم اطلاع از آن را بنماید شعبه دیوان در ابتداء به موضوع ابلاغ رسیدگی می نماید. در مواردی که به موجب قانون سابق اشخاصی قبلا حق شکایت در مهلت بیشتری داشته اند مهلت مذکور ملاک محاسبه است.

مشاهده ماده 16 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 120ـ شعب تشخیص فعلی دیوان پس از رسیدگی به پرونده های موجود منحل می شوند.

مشاهده ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM