رای قضایی شماره 9309970220900117

رای قضایی شماره 9309970220900117

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220900117


شماره دادنامه قطعی:
9309970220900117

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/02/10

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تخریب به منظور ورود به عنف

پیام رای:
تخریب قفل درب مقدمه بزه ورود به عنف بوده و مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
حسب محتویات پرونده ر.ج. فرزند ک. متهم است به تخریب عمدی درب منزل شاکیه و ورود به عنف به منزل مسکونی وی به هویت ف.الف. به شرح مندرج در پرونده دادگاه با عنایت به جمیع اوراق و محتویات پرونده و استماع اظهارات شاکیه و این که اتهام انتسابی اگرچه در کیفرخواست تصرف عدوانی قید گردیده و لکن با توجه به محتویات پرونده و اظهارات شاکیه اتهام متهم مبنی بر ورود به عنف تشخیص داده می شود. علی ایحال با عنایت به مدارک استنادی از سوی شاکیه و اظهارات مطلعین و این که متهم با وصف انتشار آگهی حضور نیافته و لایحه ای نیز ارسال نکرده است لذا انتساب بزه معنونه مبنی بر ورود به عنف به منزل شاکی را محرز دانسته و مستندا به ماده 694 از قانون مجازات اسلامی وی را به تحمل یک سال حبس محکوم می نماید. و در خصوص اتهام دیگر وی مبنی بر تخریب عمدی قفل و درب منزل شاکی و برش آن با دستگاه بر (فرز) و نظر به این که این عمل مقدمه ای برای ورود به عنف به منزل شاکیه تلقی می شود و جرم مستقل محسوب نمی گردد لذا مستندا به بند «الف»; از ماده 177 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری وی را از اتهام تخریب عمدی تبریه می نماید. رای صادره غیابی و ظرف مهلت ده روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این محکمه و سپس ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی دماوند ـ فخاری
در خصوص واخواهی ر.ج. فرزند ک. نسبت به دادنامه غیابی 600632-12/6/92 صادره از این دادگاه به موجب آن نامبرده به اتهام ورود به عنف به منزل شاکیه به هویت ف.الف. به تحمل یک سال حبس محکوم گردیده؛ دادگاه با توجه به این که نامبرده فردی نظامی بوده وفاقد سابقه کیفری می باشد وی را مستحق تخفیف دانسته و مستندا به مواد 37 و 38 از قانون مجازات اسلامی 1392 مجازات حبس یاد شده در حکم را از یک سال به دو ماه تخفیف و تقلیل می نماید و النهایه با توجه به این که مشارالیه دلیل و مدرک قابل قبولی که موجبات فسخ دادنامه واخواسته را فراهم آورد ارایه نکرده لذا در راستای مواد 217و 218 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه واخواسته پس از اعمال تخفیف یاد شده تایید می نماید. رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی دماوند ـ فخاری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ف.الف. نسبت به دادنامه شماره 1239 0 مورخ 20/11/92 صادره از شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی دماوند مشعر بر محکومیت تجدیدنظرخوانده ر.ج. به تحمل دو ماه حبس به اتهام ورود به عنف به منزل تجدیدنظرخواه توجها به محتویات پرونده اعتراض موثری که نقض دادنامه را ایجاب نماید از ناحیه مشارالیها به عمل نیامده است زیرا اعمال مادتین 37 و 38 قانون مجازات اسلامی و تخفیف مجازات از جمله اختیارات دادگاه نخستین بوده و مرجع تجدیدنظر مجاز به تشدید آن نمی باشد. علی هذا با رد اعتراض دادنامه موصوف را با رعایت ماده 258 و مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 9 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
موسوی ـ ظاهری

قاضی:
سید قاسم فخاری , موسوی , ظاهری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 694 ـ هرگاه در اثر بریدن یا از بین بردن بینی یا جنایت دیگری بویایی نیز از بین برود یا نقصان یابد هر جنایت دیه یا ارش جداگانه دارد.

مشاهده ماده 694 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM