رای قضایی شماره 9209970905200598

رای قضایی شماره 9209970905200598

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970905200598


شماره دادنامه قطعی:
9209970905200598

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/12/25

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
سن بازنشستگی سفرا

پیام رای:
سفرا در زمره مدیران سیاسی محسوب شده و بازنشسته نمودن آنان پیش از 65 سالگی فاقد وجاهت قانونی است.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
در خصوص دعوای آقای (ح.ف.) به طرفیت وزارت امور خارجه معاونت اداری و مالی به خواسته فوق الذکر [الزام به لغو حکم بازنشستگی به دلیل غیرقانونی بودن] نظر به اینکه نامبرده وفق بند الف ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری بازنشسته شده است و حال آنکه بند د ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری سفرا را مقام سیاسی می داند و نامبرده وفق مدارک تقدیمی از سال 85 به عنوان سفیر ایران در کشور بنگلادش بوده و از طرفی وفق ابلاغ های موجود در پرونده که تحت شماره های.. . [ثبت شده اند] نامبرده به رایزن درجه یک ارتقاء یافته است که مشمول ماده 23 مقررات تشکیلاتی استخدامی بوده که به موجب ماده 22 مقررات مذکور ایران (رایزن) درجه یک نیز جزء مقامات سیاسی و همانند سفیر می باشند و تفصیل بین مقام سفیری و پست سفیری نیز از مفاد ماده 46 مقررات مذکور در فوق برنمی آید و مطلق سفیر مشمول مقررات مذکور بوده علاوه بر آنکه نامبرده با حکم وزیر امور خارجه وقت به سمت سفیری نایل آمده است بنابراین با توجه به مقام سیاسی بودن وی استناد به بند الف ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری فاقد محمل قانونی بوده و بازنشسته نمودن وی قبل از سن 65 سالگی خلاف مقررات حاکم بوده لذا حکم به ورود دعوای مطروحه و لغو احکام بازنشستگی صادره و اعاده به خدمت وی صادر و اعلام می گردد. این رای مستندا به ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری قطعی است.
رییس شعبه 21 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
امینی ـ میرحسینی رودبارکی

رای شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری
با توجه به محتویات پرونده نظر به این که شاکی بر اساس ابلاغ شماره.. . وزیر امور خارجه وقت بازنشسته گردیده و حقوق بازنشستگی وی برابر تاییدیه سازمان بازنشستگی کشوری برقرار شده و هم اکنون دریافت می دارد لذا با وصف مذکور و با وحدت ملاک از آرای 636 ـ 24/9/87 و 364 ـ 362 ـ 30/8/90 هیات عمومی دیوان عدالت اداری چون می بایست در طرح دعوای خویش علاوه بر اداره متبوع زمان اشتغال خود سازمان بازنشستگی مربوط را نیز طرف شکایت قرار می داد که به این تکلیف عمل ننموده است و شعبه صادر کننده دادنامه شماره 2458 ـ 21/9/91 نیز بدون توجه به این مهم اقدام به اصدار حکم کرده است بنابراین هیات شعبه اعمال ماده 18 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 را موجه تشخیص و با اختیار حاصله از ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 ضمن نقض آن شکایت شاکی را به کیفیت مطروحه قابل استماع ندانسته و قرار رد آن را صادر و اعلام می نماید. رای اصداری طبق ماده 7 قانون دیوان قطعی است.
دادرس شعبه 2 تشخیص دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
مهدوی ـ صباغی ـ ساریخانی ـ قوی

قاضی:
میرحسینی رودبارکی , امینی , مهدوی , صباغی , محمد ساریخانی , قوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 120ـ شعب تشخیص فعلی دیوان پس از رسیدگی به پرونده های موجود منحل می شوند.

مشاهده ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 18ـ دادخواست باید حاوی نکات زیر باشد: الف ـ مشخصات شاکی 1ـ نام و نام خانوادگی نام پدر تاریخ تولد کد ملی شغل تابعیت و اقامتگاه برای اشخاص حقیقی 2ـ نام شماره ثبت اقامتگاه اصلی و شماره تلفن تماس برای اشخاص حقوقی ب ـ مشخصات طرف شکایت 1ـ نام و نام خانوادگی سمت و نشانی دقیق محل کار مامور دولت درصورت امکان 2ـ نام کامل دستگاههای موضوع ماده (10) این قانون پ ـ نام و نام خانوادگی و اقامتگاه وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی شاکی در صورت تقدیم دادخواست توسط آنان ت ـ موضوع شکایت و خواسته ث ـ شرح شکایت ج ـ مدارک و دلایل مورد استناد چ ـ امضاء یا اثر انگشت شاکی یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی وی و یا امضاء و مهر شخص حقوقی ذیل دادخواست ح ـ مدرک اثبات کننده سمت برای اشخاص حقوقی و نمایندگان قانونی تبصره ـ شاکی می تواند علاوه بر نشانی پستی نشانی پست الکترونیکی یا شماره تلفن همراه یا نمابر خود را بهمنظور ابلاغ اوراق اعلام نماید که در اینصورت امر ابلاغ به یکی از طرق مزبور کافی است.

مشاهده ماده 18 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 103- دستگاه اجرایی با داشتن یکی از شرایط زیر می تواند کارمند خود را بازنشسته نماید: الف) حداقل سی سال سابقه خدمت برای مشاغل غیرتخصصی و سی و پنج سال برای مشاغل تخصصی با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر با درخواست کارمند برای سنوات بالاتر از 30 سال. ب) حداقل شصت سال سن و حداقل بیست و پنج سال سابقه خدمت با بیست و پنج روز حقوق. تبصره 1- سابقه مذکور در بند (الف) و همچنین شرط سنی مزبور در بند «ب» برای متصدیان مشاغل سخت و زیان آور و جانبازان و معلولان تا پنج سال کمتر می باشد و شرط سنی برای زنان منظور نمی گردد. تبصره 2- دستگاه های اجرایی مکلفند کارمندانی که دارای سی سال سابقه خدمت برای مشاغل غیرتخصصی و شصت سال سن و همچنین کارمندانی که دارای سی و پنج سال سابقه خدمت برای مشاغل تخصصی و شصت و پنج سال سن می باشند را راسا و بدون تقاضای کارمندان بازنشسته نمایند. تبصره 3- دستگاه های اجرایی موظفند کارمندانی را که دارای شصت و پنج سال سن و حداقل بیست و پنج سال سابقه خدمت می باشند را بازنشسته کنند. سقف سنی برای متصدیان مشاغل تخصصی هفتاد سال است. کارمندان تخصصی فوق الذکر که سابقه خدمت آنها کمتر از بیست و پنج سال است در صورتی که بیش از بیست سال سابقه خدمت داشته باشند می توانند تا رسیدن به بیست و پنج سال سابقه ادامه خدمت دهند و در غیر این صورت بازخرید می شوند.

مشاهده ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده 71- سمت های ذیل مدیریت سیاسی محسوب شده و به عنوان مقام شناخته می شوند و امتیاز شغلی مقامات مذکور در این ماده به شرح زیر تعیین می گردد: الف – روسای سه قوه (18000) امتیاز. ب – معاون اول رئیس جمهور نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای نگهبان (17000) امتیاز. ج – وزرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس جمهور (16000) امتیاز. د- استانداران و سفرا (15000) امتیاز. هـ- معاونین وزرا (14000) امتیاز. تبصره 1- نخست وزیران دوران انقلاب اسلامی با مقامات بند (ب) این ماده همتراز می گردند و تعیین سایر پست های همطراز به عهده هیات وزیران بوده و تعیین همطرازی پست های کارکنان اداری مجلس به عهده رئیس مجلس خواهد بود. تبصره 2- علاوه بر حقوق موضوع ماده فوق و امتیاز ویژگی های شاغل (مذکور در ماده (66)) که حقوق ثابت تلقی می گردد فوق العاده های ماده (68) این قانون نیز حسب مورد به مقامات تعلق خواهد گرفت. تبصره 3- حذف شد. (اصلاحی 02/09/1390) تبصره 4- دولت مجاز است با پیشنهاد سازمان برخی از امتیازات قانونی مقامات موضوع این قانون (به استثنای حقوق و مزایا) را به مشاغل خاص ویژه مدیریت حرفه ای و یا سمت های خاص و ویژه قضایی تسری دهد.

مشاهده ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM