رای قضایی شماره 9209970269501691

رای قضایی شماره 9209970269501691

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269501691


شماره دادنامه قطعی:
9209970269501691

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/12/28

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
قلمرو شرط داوری

پیام رای:
شرطی که مربوط به رفع هرگونه اختلاف حاصله بین شرکا و شرکت از طریق داوری است شامل دعوای انحلال شرکت نمی شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی م.م. به وکالت د.ف. به طرفیت 1-شرکت ه. با مسیولیت محدود 2- ر.ق. 3- الف.ق. 4- م.الف. 5- س.ص. 6- ن.ص. 7- الف.ح. 8- الف.ح. 9- الف.ح. به خواسته صدور حکم به انحلال اش. با مسیولیت محدود و تعیین مدیر تصفیه به استناد اساسنامه و مبایعه نامه و صورت جلسه مورخ 17/6/1392 مجمع عمومی شرکت و عنداللزوم استعلام از اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری نظر به اینکه رابطه حقوقی طرفین ناشی از اساسنامه شرکت مذکور بوده که اصالت و صحت آن محل بحث و اختلاف نیست و اساسنامه مذکور با رعایت مواد 94 الی 115 قانون تجارت بین شرکا تنظیم شده و همان گونه که قراردادهای خصوصی بین افراد را درصورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ و معتبر می باشد شرط ضمن آن نیز نافذ و لازم الاتباع است و مندرجات مستند موصوف بنا به اصل صحت عقود و معاملات و لزوم اجرای تعهدات و به تبعیت از اصل حاکمیت اراده برای طرفین و قایم مقام قانونی آن ها متبع و لازم الاجراست. و حقوق و تعهدات هریک از طرفین در اساسنامه مشخص است که از آن جمله شرکا در ماده 24 اساسنامه موصوف توافق نموده اند که در صورت هرگونه اختلافات حاصله بین شرکا و شرکت از طریق داوری حل وفصل خواهد شد. طبعا مادامی که چنین رجوعی صورت نگرفته طرح دعوی در مراجع قضایی موردی ندارد. فلذا با التفات به مراتب فوق طرح دعوی در شرایط و موقعیت کنونی و به نحو مطروحه قابل استماع نمی باشد. و دادگاه مستندا به مواد 2 و455 و463 قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعوی خواهان صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی درمحاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 185 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ نیک بخش

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.م. با وکالت آقای د.ف. به طرفیت 1 شرکت ه. 2 آقایان و خانم ها ر. ق. 3 الف. ق. 4 م.الف. 5 س.ص. 6 ن.ص. 7 الف.ح. 8 الف.ح. 9 الف.ح. نسبت به دادنامه 0953-9/10/92 صادره از شعبه 185 دادگاه عمومی تهران که براساس بر خواسته صدور حکم انحلال شرکت مذکور به لحاظ پیش بینی داوری در ماده 24 اساسنامه شرکت که اختلافات حاصل بین شرکا و شرکت را به داوری ارجاع می دهد دادگاه باملاحظه محتویات پرونده اسناد و مدارک و اظهارات مضبوط در آن نظر به اینکه خواسته براساس بقا یا انحلال شرکت مربوط می شود و با توجه به ماده 114 قانون تجارت بنابراین مشمول حکمیت ماده 24 اساسنامه مذکور نمی باشد و به استناد ماده 353 قانون آیین دادرسی با نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته پرونده جهت رسیدگی ماهیتی نفیا یا اثباتا به دادگاه نخستین اعاده می گردد رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 52 دادگاه تجدیدنظراستان تهران ـ مستشاردادگاه
قربان وند ـ فهیمی گیلانی

قاضی:
قربان وند , سیدوجیح الله فهیمی گیلانی , نیک بخش

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 455 - متعاملین می توانند ضمن معامله ملزم شوند و یا به موجب قرارداد جداگانه تراضی نمایند که درصورت بروز اختلاف بین آنان به داوری مراجعه کنند و نیز می توانند داور یا داوران خود را قبل یا بعد از بروز اختلاف تعیین نمایند. تبصره - درکلیه موارد رجوع به داور طرفین می توانند انتخاب داور یا داوران را به شخص ثالث یا دادگاه واگذار کنند.

مشاهده ماده 455 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 463 - هرگاه طرفین ملتزم شده باشند که درصورت بروز اختلاف بین آنها شخص معینی داوری نماید و آن شخص نخواهد یا نتواند به عنوان داور رسیدگی کند و به داور یا داوران دیگری نیز تراضی ننمایند رسیدگی به اختلاف درصلاحیت دادگاه خواهد بود.

مشاهده ماده 463 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 114 ـ شرکت با مسئولیت محدود در موارد ذیل منحل می شود: الف) در مورد فقرات 1 ـ 2 ـ 3 ماده 93. ب) در صورت تصمیم عده از شرکاء که سهم الشرکه آنها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد. ج) در صورتی که به واسطه ضررهای وارده نصف سرمایه شرکت از بین رفته و یکی از شرکاء تقاضای انحلال کرده و محکمه دلایل او را موجه دیده و سایر شرکاء حاضر نباشند سهمی را که در صورت انحلال به او تعلق می گیرد پرداخته و او را از شرکت خارج کنند. د) در مورد فوت یکی از شرکاء اگر به موجب اساسنامه پیش بینی شده باشد.

مشاهده ماده 114 قانون تجارت

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM