رای قضایی شماره 9209970220901419

رای قضایی شماره 9209970220901419

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970220901419


شماره دادنامه قطعی:
9209970220901419

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/11/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مفهوم زندانی در بزه فرار از زندان یا بازداشتگاه

پیام رای:
زندانی یا بازداشتی کسی است که بنا به حکم قطعی یا انواع قرارهای تامین کیفری به زندان یا بازداشتگاه هدایت شود و این مفهوم شامل شخص متواری نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای غ.ر. فرزند الف. دایر بر جعل فیش حقوقی شرکت واحد و استفاده از آن و اتهام خانم م.پ. فرزند غ. دایر بر استفاده از سند مجعول مذکور و فرار از زندان (بازداشتگاه)؛ با عنایت و ملاحظه کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب ورامین و گزارش مرجع انتظامی و محتویات پرونده از جمله شکایت شاکی آقای الف.ص. و اعلام رضایت بعدی ایشان و نحوه دستگیری متهم ها و اظهارات قبلی متهم نزد مرجع انتظامی و نزد قاضی دادسرا که جملگی حاکی از صحت ادعای شاکی و حاکی از مدافعات غیرموجه متهمان در دادسرا است و نظر به عدم حضور متهم ها جهت دفاع در دادگاه بنابراین بزه های انتسابی به نامبردگان محرز است لذا دادگاه مستندا به مواد 533 و 535 و 547 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 آقای غ.ر. را به علت جعل به تحمل شش ماه حبس و به جهت استفاده از سند مجعول به تحمل شش ماه حبس تعزیری و خانم م.پ. را به علت استفاده از سند مجعول به تحمل شش ماه حبس تعزیری و به جهت فرار از زندان به تحمل چهار ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. رای صادره غیابی و ظرف مدت 10 روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این شعبه و ظرف مدت 20 روز پس از انقضاء مهلت واخواهی قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی ورامین ـ خالدی
در خصوص واخواهی خانم م.پ. با وکالت خانم ز.ش. به طرفیت آقای الف.ص. نسبت به دادنامه شماره 920495 مورخ 30/4/92 صادره از سوی این شعبه؛ با عنایت به محتویات پرونده و رای قبلی صادره و لایحه واخواهی نامبرده و این که مشارالیه دلیلی بر برایت موکلش ارایه نداده و دادنامه مورد واخواسته نیز مطابق مقررات اصدار یافته و به نظر دادگاه خدشه ای بر آن وارد نیست لذا این دادگاه ضمن بررسی مجدد پرونده اعتراض واخواه را وارد ندانسته و مستندا به ماده 218 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای مورد واخواسته را عینا تایید می نماید. این رای حضوری و ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی ورامین ـ خالدی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ز.ش. به وکالت از خانم م.پ. نسبت به دادنامه شماره 0208300614 مورخ 30/5/92 شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی ورامین که به موجب آن دادنامه غیابی همان شعبه به شماره 00495 مورخ 30/4/92 که موکل تجدیدنظرخواه را به اتهامات 1- فرار از (بازداشتگاه) به تحمل چهار ماه حبس 2- استفاده از سند مجعول به تحمل شش ماه حبس محکومیت یافته عینا مورد تایید قرار داده است با تقدیم درخواست تجدیدنظرخواهی نسبت به رای صادره اعتراض نموده؛ دادگاه با بررسی محتویات پرونده نظر به این که به موجب ماده 547 قانون مجازات اسلامی که بیان می دارد هر زندانی که از زندان بازداشتگاه فرار نماید الی آخر زندانی یا بازداشتی کسی است که بنا به حکم قطعی یا انواع قرارهای تامین کیفری به زندان یا بازداشتگاه هدایت شود حکم دستگیری یا جلب تا زمانی که منجر به صدور قرار با شروع به دادگاه های در بازداشتگاه محقق نشده در صورت متواری شدن فرد موصوف فرار از زندان یا بازداشتگاه محسوب نمی گردد مستندا به بند یک از شق ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری با نقض دادنامه معترض عنه در این مورد رای بر برایت خانم م.پ. را صادر و اما در مورد استفاده از سند مجعول با توجه به اعلام رضایت شاکی و زن بودن نامبرده و رعایت شیونات خانوادگی و مساعدت در جهت جلوگیری از افزایش جمعیت کیفری زندان مستندا به تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با تخفیف و تبدیل ایام محکومیت خانم پ. به جزای نقدی به مبلغ ده میلیون ریال دادنامه صادره را که طبق موازین قانونی در این قسمت اصدار یافته مستندا به بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید و استوار می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 9 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
موسوی ـ ظاهری

قاضی:
خالدی , ظاهری , موسوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 533 ـ هرگاه دو یا چند نفر به نحو شرکت سبب وقوع جنایت یا خسارتی بر دیگری گردند به طوری که آن جنایت یا خسارت به هر دو یا همگی مستند باشد به طور مساوی ضامن می باشند.

مشاهده ماده 533 قانون مجازات اسلامی

ماده 535 ـ هرگاه دو یا چند نفر با انجام عمل غیرمجاز در وقوع جنایتی به نحو سبب و به صورت طولی دخالت داشته باشند کسی که تاثیر کار او در وقوع جنایت قبل از تاثیر سبب یا اسباب دیگر باشد ضامن است مانند آنکه یکی از آنان گودالی حفر کند و دیگری سنگی در کنار آن قرار دهد و عابری به سبب برخورد با سنگ به گودال بیفتد که در این صورت کسی که سنگ را گذاشته ضامن است مگر آنکه همه قصد ارتکاب جنایت را داشته باشند که در این صورت شرکت در جرم محسوب می شود.

مشاهده ماده 535 قانون مجازات اسلامی

ماده 547 ـ هرگاه جراحت عمیقی مانند منقله و یا جائفه یکباره واقع شود تنها دیه همان جراحت عمیق پرداخت می شود و اگر به تدریج واقع شود یعنی ابتداء جراحت خفیف تر مانند موضحه و سپس جراحت شدیدتر مانند منقله ایجاد شود چنانچه به سبب سرایت جراحت اول باشد تنها دیه جراحت شدیدتر پرداخت می شود و در صورتی که به سبب ضربه دیگری باشد خواه دو ضربه از یک نفر خواه از چند نفر باشد هریک از دو جراحت دیه جداگانه دارد.

مشاهده ماده 547 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM