رای قضایی شماره 9209970905300526

رای قضایی شماره 9209970905300526

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970905300526


شماره دادنامه قطعی:
9209970905300526

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/11/20

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
عدم الزام انتقال کارمند در صورت انحلال سازمان متبوع

پیام رای:
با وصف انحلال دستگاه متبوع مستخدم انتقال وی به دستگاه هایی که دارای شخصیت حقوقی مستقل از سازمان متبوع است جواز قانونی ندارد.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
شاکی از کارکنان رسمی بنیاد مستضعفان در سازمان عمران و مسکن بوده که به دلیل انحلال سازمان به دستور رییس بنیاد به شرکت خصوصی بلندمرتبه سازی آتیه سازان منتقل گردیده که با توجه به اعتراض شاکی به این امر و خواسته-های وی در دادخواست تقدیمی اولا مشارالیه کارمند رسمی بنیاد می باشد که با وصف انحلال سازمان مزبور انتقال وی به دستگاه هایی که دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده من جمله شرکت بلندمرتبه سازی آتیه سازان جواز قانونی ندارد. بر این پایه شکایت شاکی در این قسمت وارد تشخیص و به تجویز ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری حکم به ابطال انتقال صادر شده و الزام بنیاد مستضعفان نسبت به انتصاب وی در یکی از پست های ثابت و رسمی بنیاد با لحاظ توانایی و سوابق و تحصیلات وی و پرداخت حقوق و مزایای متعلقه صادر و اعلام می نماید. خواسته دیگر شاکی مبنی بر پرداخت حقوق و مزایای خارج از احکام کارگزینی و پرداخت حق بیمه آن به سازمان تامین اجتماعی به استناد ماده 79 قانون مدیریت خدمات کشوری موجه نمی باشد. همچنین خواسته دیگر وی مبنی بر اعطای پست مدیریتی با توجه به پست سابق مدیریتی وی (مدیریت مطالبات و بررسی طرح های توسعه) با عنایت به انتصابی بودن پست مدیریت و اختیار مدیریت بنیاد در تغییر پست های انتصابی وجاهت قانونی ندارد. بنابراین شکایت شاکی در این قسمت مردود اعلام می گردد. رای صادر شده قطعی است.
رییس شعبه 25 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
نوروزی ـ شعبانلو

رای شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری
در خصوص در خصوص آن قسمت از دادنامه شماره 9009970902500470 مورخ 11/3/1390 شعبه 25 دیوان عدالت اداری مبنی به رد شکایت شاکی به خواسته الزام بنیاد مستضعفان به پرداخت حقوق و مزایای خارج از حکم کارگزینی؛ از توجه به اوراق پرونده و ملاحظه دادخواست تقدیمی [برمی آید] شاکی خواسته ای تحت عنوان مذکور در دادخواست های خود مطرح ننموده است. لذا اظها نظر و رای به رد شکایت وی موضوعا منتفی و خارج از خواسته وی بوده. بنابراین به استناد ماده 16 قانون دیوان عدالت اداری این قسمت از دادنامه مذکور نقض می گردد. اما در خصوص خواسته دیگر شاکی مبنی به الزام بنیاد مستضعفان به پرداخت حق بیمه از سال 85 الی 88 به سازمان تامین اجتماعی و الزام سازمان تامین اجتماعی به دریافت آن نظر به اوراق پرونده و مدارک ارایه شده از جمله احکام کارگزینی استخدامی شاکی و دفاعیات سازمان مشتکی عنه و این که شاکی از جمله کارکنان رسمی بنیاد مستضعفان می باشد با اجازه حاصله از ماده 16 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 85 ضمن نقض این قسمت از دادنامه مذکور حکم به الزام بنیاد مستضعفان به پرداخت حق بیمه ایام اشتغال وی از سال 85 به استناد مواد 5 و 36 و 39 قانون تامین اجتماعی و الزام سازمان تامین اجتماعی به دریافت حق بیمه شاکی صادر و اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
دادرس شعبه 3 تشخیص دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
موسوی ـ عاشوری ـ کریمی تبار ـ سبزواری نژاد

قاضی:
موسوی , نوروزی , شعبانلو , مرتضی عاشوری , حجت سبزواری نژاد , کریمی‏تبار

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 16ـ رسیدگی در شعب دیوان مستلزم تقدیم دادخواست است. دادخواست باید به زبان فارسی روی برگه های مخصوص تنظیم شود. تبصره1ـ پرونده هایی که با صدور قرار عدم صلاحیت از مراجع قضائی دیگر به دیوان ارسال می شود نیازی به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ندارد. تبصره2ـ از زمان تصویب این قانون مهلت تقدیم دادخواست راجع به موارد موضوع بند(2) ماده (10) این قانون برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج از کشور شش ماه از تاریخ ابلاغ رای یا تصمیم قطعی مرجع مربوط مطابق قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) است. مراجع مربوط مکلفند در رای یا تصمیم خود تصریح نمایند که رای یا تصمیم آنها ظرف مدت مزبور در دیوان قابل اعتراض است. در مواردی که ابلاغ واقعی نبوده و ذی نفع ادعای عدم اطلاع از آن را بنماید شعبه دیوان در ابتداء به موضوع ابلاغ رسیدگی می نماید. در مواردی که به موجب قانون سابق اشخاصی قبلا حق شکایت در مهلت بیشتری داشته اند مهلت مذکور ملاک محاسبه است.

مشاهده ماده 16 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 79- کلیه مبالغ پرداختی به مشمولین این قانون اعم از مستمر غیرمستمر پاداش و هزینه ها باید در فیش حقوقی کارمندان درج گردد.

مشاهده ماده 79 قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده 5 ـ بیمه اتباع بیگانه که طبق قوانین و مقررات مربوط در ایران به کار اشتغال دارند تابع مقررات این قانون خواهد بود مگر در موارد زیر: (اصلاحی 02/07/1358) الف- در صورتی که بین دول متبوع آنان و دولت جمهوری اسلامی ایران موافقتنامه های دوجانبه یا چند جانبه تامین اجتماعی منعقد شده باشد که در این صورت طبق موافقتنامه عمل خواهد شد. ب- هر گاه تبعه بیگانه طبق گواهی مقامات صالح دولت متبوع خود در مدت اشتغال در ایران در کشور خود یا در کشور دیگر در موارد پیش بینی شده در ماده 3 این قانون کلا یا بعضا بیمه شده باشند که در این صورت در همان موارد از شمول مقررات این قانون معاف می باشند. تبصره ـ حوادث ناشی از کار اتباع کشورهای ملحق شده به مقاوله نامه شماره (19) سازمان بین المللی کار از شمول بند (ب) مستثنی می باشد و نرخ و ماخذ حق بیمه طبق آیین نامه ای خواهد بود که توسط سازمان تامین اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید. (الحاقی 04/11/1378)

مشاهده ماده 5 قانون تامین اجتماعی

ماده 36 ـ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تادیه نماید. در صورتی که کارفرما از کسرحق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود. تبصره ـ بیمه شدگانی که تمام یا قسمتی از درآمد آنها به ترتیب مذکور در ماده 31 این قانون تامین می شود مکلفند حق بیمه سهم خود را برای پرداخت به سازمان به کارفرما تادیه نمایند ولی در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود.

مشاهده ماده 36 قانون تامین اجتماعی

ماده 39 ـ کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به ترتیبی که در آیین نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید به سازمان تسلیم نماید. سازمان حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت به شرح ماده 100 این قانون اقدام و مابه التفاوت را وصول می نماید. هر گاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را راسا تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد.

مشاهده ماده 39 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM