رای قضایی شماره 9209970270201522

رای قضایی شماره 9209970270201522

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970270201522


شماره دادنامه قطعی:
9209970270201522

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/11/14

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
انتقال مال مشاع به غیر

پیام رای:
موضوع بزه انتقال مال غیر می تواند مال مشاع باشد.

رای دادگاه بدوی
حسب کیفرخواست دادسرای عمومی ناحیه چهار تهران آقایان الف.ع. فرزند م. و م.ع. فرزند الف. و خانم الف.ع. فرزند م. متهم هستند به مشارکت در کلاهبرداری از طریق فروش مال غیر بدین نحو که متهم ردیف اول به عنوان احدی از شرکاء شاکیان خصوصی نسبت به میزان نه صدم دانگ از دو ممیز شصت و هشت صدم دانگ از شش دانگ از پلاک ثبتی.. . و.. . /7182 وکالت در فروش داشته است که بر اساس نظریه کارشناس رسمی امور ساختمانی با عنایت به میزان مشارکت سهم متهم ردیف اول به میزان 73 مترمربع از محل متنازع فیه می باشد لیکن وی در قرارداد بیع نامه منعقده با متهمان ردیف دوم و سوم در خصوص میزان مورد معامله با ذکر میزان مالکیت خود در مبایعه نامه مورد معامله را هفتاد و سه مترمربع بدوا اعلام می نماید لیکن در قسمت انتهایی مبایعه نامه میزان مورد معامله را صد و نود مترمربع اعلام می نماید و مورد معامله را به پدر و خواهر خود که متهمان ردیف دوم و سوم این پرونده می باشند به ثلث قیمت واگذار می نماید که این امر در دادنامه شماره 9100902 شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به غیرمتعارف بودن آن اشاره است؛ دادگاه با عنایت به شکایت شاکیان خصوصی جهات مذکور فوق و دفاعیات بلاوجه متهمان و سایر اوضاع و احوال منعکس در پرونده بالاخص سلب امتیاز از متهم ردیف اول در خصوص بنگاه معاملاتی وی به لحاظ تخلفات متعدد بزه منتسب را محرز و مسلم می داند لذا مستندا به ماده یک قانون راجع به انتقال مال غیر و ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری هر یک از متهمان را به تحمل سه سال حبس تعزیری و رد مال انتقال یافته و پرداخت یکصد و بیست میلیون تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران محکوم می گردد. رای صادر شده حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ طالبی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای 1. غ.س. به وکالت از الف.ع. 2. م.س. به وکالت از م. و الف.ع. نسبت به دادنامه شماره 92000768 مورخ 6/7/92 صادره از شعبه 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواهان به اتهام انتقال مال غیر به تحمل هر یک سه سال حبس و رد مال انتقال یافته و پرداخت مبلغ یکصد و بیست میلیون تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم گردیده است؛ با بررسی جمیع اوراق و محتویات پرونده و با در نظر گرفتن مفاد لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه اعتراض موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نموده و اساس آن را مخدوش سازد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد به عمل نیامده است و از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز دادنامه مذکور اشکال موثری ندارد ولی با عنایت به جوان بودن مرتکب ردیف اول و حسن سابقه متهمین ردیف دوم و سوم نامبردگان استحقاق تخفیف مجازات دارد مستندا به تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات حبس مقرر در دادنامه دادگاه محترم بدوی به پرداخت هر یک مبلغ پنجاه میلیون ریال جزای نقدی (و ابقاء سایر مجازات های مقرر در حکم دادگاه محترم بدوی) تبدیل و تخفیف داده می شود و با این تخفیف ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته مستندا به بند الف ماده 257 قانون صدرالذکر تایید و استوار می گردد. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
موذن ـ رمضانی

قاضی:
حسین طالبی , رمضانی , عباس موذن

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM