رای قضایی شماره 9209970270301383

رای قضایی شماره 9209970270301383

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970270301383


شماره دادنامه قطعی:
9209970270301383

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اثبات شرب خمر از طریق آزمایش پزشکی

پیام رای:
آزمایش پزشکی می تواند بزه شرب خمر را اثبات کند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهامات آقای م.الف. فرزند و. متولد 1364 آزاد با قرار قبولی وثیقه دایر بر 1- شرب خمر 2- بی مبالاتی در رانندگی منجر به جرح با وصف مستی 3- حمل مشروب الکلی نظر به اینکه کاردان فنی راهنمایی و رانندگی متهم را پنجاه درصد علت بروز تصادف اعلام کرده و خود متهم هم بنا بر گواهی پزشکی قانونی مصدوم گردیده است و از طرفی مشروب الکلی از خودرو متهم کشف و برابر صورتجلسه مضبوط در پرونده در حضور متهم معدوم گردیده است و از همین بطری که به کذب می گوید دلستر بوده به گفته خودش دو تا استکان بالا رفته و با عنایت به نتیجه آزمایش پزشکی قانونی که در خون متهم 135 میلی گرم الکل یافت گردید و این آزمایش پس از تصادف بوده و سایر قراین و شواهد و اظهارات خود متهم در پرونده دادگاه ضمن احراز شرب خمر و حمل آن و رانندگی در حال مستی منجر به تصادف جرحی به استناد مواد 717 و 718 و 702 از قانون مجازات اسلامی مصوب 1370 و اصلاحی ماده 702 و مواد 264 و 265 از قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 آقای م.الف. را به تحمل پنج ماه حبس به علت رانندگی در حال مستی منجر به تصادف جرحی و چهار ماه حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی خمر به جهت حمل مشروب الکلی و تحمل هشتاد ضربه شلاق به جهت شرب خمر محکوم می نماید. این رای حضوری است و پس از ابلاغ به مدت 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1029 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ ستوده کلام

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.الف. فرزند و. نسبت به مفاد دادنامه شماره 1044-920 مورخ 18/8/92 صادره از شعبه 1029 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام رانندگی در حال مستی منجر به تصادف جرحی به تحمل پنج ماه حبس تعزیری و بابت اتهام حمل مشروب الکلی به تحمل چهار ماه حبس تعزیری و هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری و جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی مشروب مکشوفه و تحمل هشتاد ضربه شلاق حدی به علت شرب خمر محکومیت حاصل نموده است؛ دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده نظر به اینکه ایراد و اعتراض موثر و مفیدی که موجبات فسخ دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید و اساس آن را مخدوش سازد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد به عمل نیامده است و نسبت به مبانی استدلال و نحوه استنباط دادگاه محترم بدوی خدشه و ایرادی وارد به نظر نمی رسد و از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز دادنامه مذکور اشکال موثری ندارد لکن به لحاظ وضع خاص تجدیدنظرخواه و معیل بودن و اینکه دارای سه فرزند می باشد و اعلام رضایت شکات لذا وی استحقاق تخفیف در مجازات را دارد. بنابراین با اجازه حاصل از تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با تبدیل و تخفیف مجازات نه ماه حبس تعزیری و هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری مقرر در دادنامه معترض عنه به پرداخت مجموعا مبلغ هفت میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت ضمن رد درخواست تجدیدنظرخواهی مستندا به بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را با تخفیف و تبدیل به عمل آمده در محدوده تجدیدنظرخواهی تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 58 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
موسوی پور ـ بهارشاهی

قاضی:
ستوده کلام , بهارشاهی , موسوی پور

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 717 ـ هرگاه در اثر جنایت وارد بر مادر جنین از بین برود علاوه بر دیه یا ارش جنایت بر مادر دیه جنین نیز در هر مرحله ای از رشد که باشد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 717 قانون مجازات اسلامی

ماده 718 ـ هرگاه زنی جنین خود را در هر مرحله ای که باشد به عمد شبه عمد یا خطاء از بین ببرد دیه جنین حسب مورد توسط مرتکب یا عاقله او پرداخت می شود. تبصره ـ هرگاه جنینی که بقای آن برای مادر خطر جانی دارد به منظور حفظ نفس مادر سقط شود دیه ثابت نمی شود.

مشاهده ماده 718 قانون مجازات اسلامی

ماده 702 ـ از بین رفتن صوت بعضی از حروف موجب ارش است.

مشاهده ماده 702 قانون مجازات اسلامی

ماده 264 ـ مصرف مسکر از قبیل خوردن تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد جامد باشد یا مایع مست کند یا نکند خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند موجب حد است. تبصره ـ خوردن فقاع (آب جو مسکر) موجب حد است هر چند مستی نیاورد.

مشاهده ماده 264 قانون مجازات اسلامی

ماده 265 ـ حد مصرف مسکر هشتاد ضربه شلاق است.

مشاهده ماده 265 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM