رای قضایی شماره 9209970269701060

رای قضایی شماره 9209970269701060

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269701060


شماره دادنامه قطعی:
9209970269701060

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/18

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
همراه داشتن وسایل ارتکاب جرم

پیام رای:
صرف همراه داشتن وسیله ای که می تواند برای ارتکاب جرم استفاده شود مجرمانه نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای پ.ش. فرزند م. دایر بر تهیه وسیله ارتکاب سرقت با توجه به گزارش مرجع انتظامی در زمان دستگیری متهم و کشف اقلام مندرج در گزارش 30/9/91 مرجع انتظامی و تحقیقات مرجع انتظامی و دادسرا و کیفرخواست دادسرای ناحیه 14 تهران بزهکاری او احراز می گردد و به استناد ماده 664 قانون مجازات اسلامی به تحمل چهار ماه حبس تعزیری و تحمل هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری محکوم می گردد. در اجرای ماده 10 قانون مجازات اسلامی کلیدهای مکشوفه و دستگاه ریموت مکشوفه از ید متهم ضبط و معدوم گردند. رای صادره غیابی و ظرف 10 روز قابل واخواهی در این دادگاه می باشد.
رییس شعبه 1130 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ خانی پور
در خصوص واخواهی آقای پ.ش. فرزند م. نسبت به دادنامه شماره 920119 مورخ 04/03/92 این دادگاه که به موجب آن واخواه به اتهام تهیه وسیله ارتکاب سرقت موضوع گزارش مرجع انتظامی به تحمل حبس و شلاق تعزیری محکومیت حاصل نموده نظر به اینکه مشارالیه ایراد و اعتراض موجهی که موجبات نقض دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ارایه و ابراز نداشته لذا ضمن رد واخواهی مطروحه مستندا به ماده 218 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه معترض عنه عینا تایید می گردد. رای صادره ظرف بیست روز قابل تجدیدنظر وفق مقررات است.
رییس شعبه 1130 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ خانی پور

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی محکوم علیه بدوی آقای پ.ش. فرزند م. از دادنامه شماره 100403 مورخ 28/5/1392 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1130 تهران که به موجب آن مشارالیه به دلیل تهیه وسیله ارتکاب جرم به استناد ماده 664 قانون مجازات اسلامی به تحمل چهار ماه حبس و 74 ضربه شلاق محکوم شده است وارد تشخیص داده می شود. زیرا محکوم علیه بدوی به عنوان مظنون توسط مامورین محترم دستگیر و از همان ابتدا تعلق وسیله مکشوفه ادعایی برای ارتکاب جرم را به خود انکار کرده است مضافا این که صرف همراه داشتن وسیله ای که می تواند برای ارتکاب جرم هم استفاده شود جرم نیست بلکه چنانچه ثابت شود متهم عالما عامدا آن وسیله را به منظور ارتکاب جرم تهیه کرده است در این صورت جرم دانسته شده است و چون چنین مطلبی در این پرونده ثابت نشده است و ما اجازه نداریم مبتنی بر حدس و احتمال و ظن و گمان افراد جامعه را مجرم تلقی نموده و در معرض تحمل مجازات قرار دهیم به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترض عنه رای برایت آقای پ.ش. صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
محمدعلی زاده اشکلک ـ ناصری نژاد

قاضی:
ناصری نژاد , پرویز خسروخانی پور , محمدعلی زاده اشکلک

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 664 ـ قطع و از بین بردن هر یک از دو طرف اندام تناسلی زن موجب نصف دیه کامل زن است و قطع و از بین بردن بخشی از آن به همان نسبت دیه دارد. در این حکم فرقی میان باکره و غیرباکره خردسال و بزرگسال سالم و معیوب از قبیل رتقاء و قرناء نیست.

مشاهده ماده 664 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM