رای قضایی شماره 9209970269700939

رای قضایی شماره 9209970269700939

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269700939


شماره دادنامه قطعی:
9209970269700939

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/08

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ارزش اثباتی اقرار متهم

پیام رای:
اقرار یکی از متهمان موثر در اثبات بزه سایر متهمین نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام متهمین به اسامی 1- م.خ. فرزند ر. که با قرار تامین آزاد 2- ح.س. فرزند م. با وکالت آقای م.ص. 3- الف.ز. فرزند الف. 4- م.ص. فرزند ع. که هر سه نفر اخیر به علت عجز از تودیع وثیقه در زندان بازداشت می باشند دایر بر شرکت در سرقت تعزیری اموال شاکی آقای م.ر. به شرح صورتجلسه مضبوط در صفحه اول پرونده؛ دادگاه از توجه به مشروح شکایت شاکی و اظهارات بعدی وکیل ایشان به نام آقای م.ق. و نیز تحقیقات کامل صورت گرفته از سوی مرجع انتظامی و آگاهی شهرستان ورامین و اقرارصریح اولیه متهمین ردیف اول و دوم پرونده و دفاعیات بلاوجه متهمین و سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزهکاری آنان را ثابت فلذا مستندا به مواد 42-661 از قانون مجازات اسلامی مصوب 1370{تاریخ وقوع جرم قبل از اجرای قانون مجازات جدید} هر یک از متهمین را به صورت بالمناصفه به رد عین اموال مسروقه در صورت موجود بودن و یا قیمت آن در صورت تلف شدن برابر لیست اعلامی از سوی شاکی در مرجع انتظامی در حق شاکی خصوصی محکوم و از بابت جنبه عمومی نیز هر یک از متهمین را به تحمل نه ماه حبس تعزیری و نیز به تحمل سی ضربه شلاق تعزیری محکوم و اعلام می گردد. رای صادره حضوری است و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی بخش قرچک ـ بیتی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی محکوم علیه بدوی آقای م.ص. فرزند ع. از دادنامه شماره 100963 مورخ 1392/6/7 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 101 قرچک که به موجب آن مشارالیه به دلیل شرکت در سرقت از مغازه آقای م.ر. به استناد مواد 661 و 41 قانون مجازات اسلامی به تحمل نه ماه حبس و 30 ضربه شلاق و رد مال محکوم شده است مآلا وارد تشخیص داده می شود. زیرا محتویات پرونده متضمن دلیلی نیست که ثابت نماید تجدیدنظرخواه در صحنه جرم حضور داشته و مرتکب سرقت اموال آقای ر. گردیده است. علی هذا نظر به اینکه مفاد اوراق 29 و 51 که حاکی از تعهد تجدیدنظرخواه به برگرداندن اموال شاکی محترم می باشد دلیل اثبات جرم سرقت محسوب نمی گردد و نظر به اینکه اقرار یک متهم نمی تواند پایه محکومیت متهم دیگر را تشکیل دهد و صرف نظر از اینکه متهم از تاریخ 21/03/1392 تاکنون و در اثر عجز از سپردن تامین در زندان مانده است و بدین ترتیب گوییا مجازات به اجرا درآمده است به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترض عنه رای برایت آقای م.ص. صادر می گردد. ضمنا به دادگاه محترم بدوی توجه داده می شود که برگ 98 پرونده متعلق به پرونده دیگری است و به اشتباه ضم پرونده حاضر گردیده است. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
محمدعلی زاده اشکلک ـ ناصری نژاد

قاضی:
بیتی , ناصری نژاد , محمدعلی زاده اشکلک

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 42 ـ تعویق مراقبتی همراه با تدابیر زیر است: الف ـ حضور به موقع در زمان و مکان تعیین شده توسط مقام قضایی یا مددکار اجتماعی ناظر ب ـ ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم برای مددکار اجتماعی پ ـ اعلام هرگونه تغییر شغل اقامتگاه یا جابه جایی در مدت کمتر از پانزده روز و ارائه گزارشی از آن به مددکار اجتماعی ت ـ کسب اجازه از مقام قضایی به منظور مسافرت به خارج از کشور تبصره ـ تدابیر یاد شده می تواند از سوی دادگاه همراه با برخی تدابیر معاضدتی از قبیل معرفی مرتکب به نهادهای حمایتی باشد.

مشاهده ماده 42 قانون مجازات اسلامی

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 41 ـ تعویق به شکل ساده یا مراقبتی است. الف ـ در تعویق ساده مرتکب به طور کتبی متعهد می گردد در مدت تعیین شده به وسیله دادگاه مرتکب جرمی نشود و از نحوه رفتار وی پیش بینی شود که در آینده نیز مرتکب جرم نمی شود. ب ـ در تعویق مراقبتی علاوه بر شرایط تعویق ساده مرتکب متعهد می گردد دستورها و تدابیر مقرر شده به وسیله دادگاه را در مدت تعویق رعایت کند یا به موقع اجراء گذارد. تبصره 1 ـ دادگاه نمی تواند قرار تعویق صدور حکم را به صورت غیابی صادر کند. تبصره 2 ـ چنانچه متهم در بازداشت باشد دادگاه پس از صدور قرار تعویق صدور حکم بلافاصله دستور آزادی وی را صادر می نماید. دادگاه می تواند در این مورد تامین مناسب اخذ نماید. در هر صورت اخذ تامین نباید به بازداشت مرتکب منتهی گردد.

مشاهده ماده 41 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM