رای قضایی شماره 9209970224201390

رای قضایی شماره 9209970224201390

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970224201390


شماره دادنامه قطعی:
9209970224201390

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/08

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تصرف مجدد محکوم علیه در ملک بعد از اجرای حکم خلع ید

پیام رای:
تصرف مجدد محکوم علیه در ملک بعد از اجرای حکم خلع ید مصداق بزه تصرف عدوانی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام ع.م. مبنی بر تصرف عدوانی (متعاقب اجرای حکم خلع ید) کیفرخواست مورخه 24/4/92 نظر به شکایت شاکی و اسناد و مدارک و اجرای حکم متعاقب صدور اجراییه (12/10/91) و صورتجلسه اجرای حکم به تاریخ 16/2/1392 تصرف مجدد متهم به استناد توقف اجرای حکم از سوی دادگاه ملک فاقد وجاهت قانونی بوده چه آن که حکم اجرا شده بود و هیچکس حق اعمال احقاق حق خود بدون توسل به قوای عمدی با توجه به ارتباط موضوعات با نظم عمدی عمومی حاکم را نداشته لهذا مستندا به ماده 693 از قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت متهم به تحمل 180روز حبس تعزیری با رعایت بند ث از ماده 37 قانون مجازات اسلامی صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از ابلاغ قابل پژوهش در محاکم استان می باشد.
رییس شعبه 1049 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ خلجی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع.م. با وکالت آقای الف.ه. نسبت به دادنامه شماره 400558 مورخه 18/6/92 صادره از شعبه 1049 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن مشارالیه در رابطه با اتهام تصرف عدوانی متعاقب اجرای حکم خلع ید موضوع شکایت آقای ب.م. به تحمل 180 روز حبس تعزیری محکوم گردیده است؛ توجها به مندرجات پرونده خصوصا چون از ناحیه تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موثری که موجبات نقض دادنامه موصوف را فراهم نماید ابراز و یا عنوان نگردیده و تجدیدنظرخواهی نیز با هیچ یک از موارد مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری منطبق نمی باشد علی هذا دادگاه اعتراض را مردود دانسته و توجها به اینکه متهم فاقد سابقه کیفری است حبس مقرر او به ده میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت تبدیل می گردد و مستندا به تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب دادنامه معترض عنه را با اعمال تخفیف تایید می نماید. رای صادره قطعی می باشد.
رییس شعبه 42 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
نصیری ـ حیات مقدم

قاضی:
خلجی , خلیل حیات مقدم , نصیری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 693 ـ از بین بردن کامل بویایی موجب دیه کامل است و از بین بردن قسمتی از آن ارش دارد. تبصره ـ اگر در اثر جنایت بویایی یکی از دو سوراخ بینی به طور کامل از بین برود نصف دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 693 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM