رای قضایی شماره 9209970270201384

رای قضایی شماره 9209970270201384

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970270201384


شماره دادنامه قطعی:
9209970270201384

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/15

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تهیه و توزیع مشروبات الکلی

پیام رای:
ارتکاب افعال مادی تهیه و توزیع مشروبات الکلی مصداق بزه واحد است نه تعدد جرم.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1- ک.پ. فرزند ص. مبنی بر ساخت و توزیع و دادگاه های مشروبات الکلی (تهیه و توزیع) و 2- ه.س. فرزند س. مبنی بر دادگاه های و فروش (تهیه و توزیع) مشروبات الکلی به شرح مندرج در پرونده با عنایت به جمیع محتویات پرونده گزارشات واصله و مفاد کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 21 تهران و توجه به اقاریر صریح و مقرون به واقع آنان در جریان دادرسی و در جلسه دادگاه به ارتکاب بزه و دفاعیات بلاوجه متهم ردیف دوم پیرامون توزیع مشروبات الکلی که به جهت وجود دلایل قراین و امارات متقن از جمله تحقیقات محلی موید فعالیت نامبرده در امر توزیع (برگ صفحه 14 پرونده) و کشف و ضبط مقادیر قابل توجهی مشروب از وی و حصول علم و یقین بزهکاری آنان محرز و مسلم است فلذا به استناد ماده 702 از قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم) و لحاظ مواد 37 و 38 از قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 از بات تخفیف مجازات به سبب فقد سابقه قبلی ندامت و پشیمانی و اقاریر آنان در جریان تحقیق و رسیدگی حکم محکومیت هر یک به حبس و شلاق با یک درجه تخفیف به تحمل نود و یک روز حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و تحمل سی (30) ضربه شلاق تعزیری و مضافا متهم ردیف اول (ک.پ.) به پرداخت جزای نقدی کمتر از پنج برابر ارزش تجاری (عرفی) مشروبات مکشوفه به تشخیص گمرک با دو درجه تخفیف به پرداخت یکصد میلیون ریال و متهم ردیف دوم (ه.س.) به پرداخت جزای نقدی با یک درجه تخفیف به مبلغ بیست میلیون ریال در حق صندوق دولت صادر و اعلام می گردد. کلیه مشروبات مکشوفه نیز معدوم شوند. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ صحراییان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای 1. الف.پ. به وکالت از ه.س. 2. س.ش. به وکالت از ک.پ. نسبت به دادنامه شماره 92000989 مورخ 28/8/92 صادره از شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواهان از حکم محکومیت موکلین خود به ترتیب ه.س. به تحمل نود و یک روز حبس و تحمل سی ضربه شلاق تعزیری و پرداخت جزای نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال در حق صندوق دولت و ک.پ. به تحمل سه ماه و یک روز حبس و تحمل سی ضربه شلاق تعزیری و پرداخت یکصد میلیون ریال جزای نقدی بابت ارزش عرفی تجاری مشروبات مکشوفه به نفع صندوق دولت اعتراض نموده اند؛ با بررسی جمیع اوراق و محتویات پرونده و با در نظر گرفتن مفاد لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه اعتراض موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نموده و اساس آن را مخدوش سازد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد به عمل نیامده است و از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز دادنامه مذکور اشکال موثری ندارد ولی با عنایت به وضعیت خاص متهمین که به ترتیب سن و وضعیت مزاجی آنها مستندا به بند ث ماده 38 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 92 وی استحقاق تخفیف مجازات دارد مستندا به تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات شلاق مقرر در حکم دادگاه بدوی را به پرداخت هر یک ده میلیون ریال جزای نقدی با ابقاء سایر مجازات های مقرر در دادنامه بدوی (حبس و جزای نقدی) تبدیل و تخفیف داده می شود و با این تخفیف ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته مستندا به بند الف ماده 257 قانون صدرالذکر تایید و استوار می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
صلاحی ـ موذن

قاضی:
شهباز صحرائیان , احمد صلاحی , عباس موذن

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 702 ـ از بین رفتن صوت بعضی از حروف موجب ارش است.

مشاهده ماده 702 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM